Life

Alex Velea: “Antonia e Universul meu, muza mea. Aș face orice pentru ea”. Interviu exclusiv

Alex Velea ( 37 de ani) ne povestește despre spaimele pe care i le provoca mamei sale și despre universul lui, Antonia, într-un interviu pentru Fanatik.
14.03.2022 | 18:54
Alex Velea Antonia e Universul meu muza mea As face orice pentru ea Interviu exclusiv
Alex Velea face dezvăluiri neștiute despre relația cu Antonia și familia lor. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Alex Velea, un cântăreț super cunoscut, un tată de nota zece și un adevărat “cameleon” în ceea ce privește look-ul, vorbește deschis despre povestea de iubire pe care o trăiește alături de Antonia, cât de importanți sunt părinții lui pentru el și despre valorile pe care le insuflă băieților săi, Akim și Dominic.

Alex Velea, dezvăluiri despre relația cu Antonia: “E Universul meu, muza mea. Aș face orice pentru ea”

Simplu și deschis, Alex Velea ne dezvăluie frânturi din copilăria sa, din relația încercată cu Antonia și ne spune când s-a îndrăgostit pentru prima dată, într-un interviu pentru FANATIK. Și asta nu e tot! Ne vorbește și despre valorile morale învățate de la părinți și ne dezvăluie cum arată o zi în familia lui.

ADVERTISEMENT

“Mama s-a albit când m-a văzut așa, era să leșine”

Cum era copilul Alex Velea? Ce nebunii și trăznăi făceai? Te suiai în copaci, pe garduri, le dădeai emoții părinților tăi?

-Am fost un copil cuminte, dar plin de energie. Le dădeam mereu emoții alor mei, mai ales atunci când plecam cu orele de acasă. Pe vremea mea nu erau telefoane mobile ca părinții să știe exact ce fac și pe unde umblu. În mai, iunie eram la Hanul Doctorului aproape zilnic pentru că acolo e o livada de cireși și toți copiii din cartier eram “abonați” la fructele alea care ni se păreau extrem de gustoase chiar dacă, de multe ori, le mâncăm aproape verzi. În zilele toride de vara plecam la “calea ferată” cu amicii să prindem gușteri și șopârle. Țin minte că i-am umplut balconul mamei cu astfel de animale. Mă cocoțam peste tot. Alergam de dimineață până seara. Mama îmi zicea că vreau “să țin rând cu toți copiii”, dar când era de școală pai era de școală.  Am avut o copilărie foarte frumoasă și mi-am bucurat părinții prin rezultatele de la școală și prin muzică. Dintr-a 3-a deja luasem drumul ăsta.

ADVERTISEMENT
alex velea
Alex Velea, în copilărie. Sursă foto: arhivă personală

“Aveam o rolă de tifon în jurul frunții și îmi pusesem dulceață de vișine că să pară și mai credibil ‘ accidentul’ ”

Care este cea mai mare traznaie pe care ai făcut o la școală? Ai fost vreodată la un pas de vreo corigență?

-Școala la care am fost, școala nr 37 Mihai Eminescu, se află în spatele blocului unde am copilărit. Ajungeam în două, trei minute. Iubesc școala aia și toți profesorii care ne-au fost alături chiar dacă au fost exigenți. Nu prea am făcut prostii în timpul școlii, însă în vacanțe rupeam norma.

ADVERTISEMENT

Țin minte că am venit dintr-o tabăra bandajat la cap ca și cum mi l-aș fi spart. Aveam o rola de tifon în jurul frunții și îmi pusesem și dulceață de vișine că să pară și mai credibil “accidentul”. Tata m-a luat de la gară. S-a albit când m-a văzut așa. I-am spus că e o glumă, s-a mai relaxat bietul om, dar i-am zis că trebuie să-i fac “gluma” și mamei. Ea a fost la un pas de leșin când m-a văzut bandajat. Noroc că am linștit-o și pe ea foarte repede, ca să nu facă femeia vreun gest. Iartă-mă, mamă!

Care sunt cele mai importante lucruri pe care le-ai învățat de la părinții tăi?

-Părinții mei au fost alături de mine în toate momentele importante ale vieții și le datorez absolut totul. Le datorez viața. M-au iubit și m-au ocrotit, dar mai ales m-au învățat cum să mă comport în societate și să accept lumea așa cum e, cu bune și cu rele. M-au învățat ce e cinstea, loialitatea și empatia. Acestea le consider niște trăsături de caracter extrem de importante pe care ei mi le-au insuflat de mic copil.

ADVERTISEMENT

“Cea mai mare bucurie în afară de mine și de ‘fata lor’ sunt nepoții, pe care îi divinizează“

Ce înseamnă mama ta pentru ține? Care a fost momentul în care a fost cea mai mândră de tine?

-Mama mea este totul pentru mine, cum am precizat anterior. Ambii părinți sunt de fapt. Cred că i-am făcut mândri de când eram pușți și le-am adus multă fericire. Încerc să-i fac zilnic să se bucure de ce odraslă au adus pe lume. Îi ajut, pentru că acum e rândul meu. Cea mai mare bucurie în afară de mine și de ‘fata lor’ – frumoasa mea nevasta, Antonia- o constituie nepoții pe care îi divinizează, îi răsfață și cărora le-ar face toate poftele.

Care sunt cele mai importante trei lucruri pe care vrei să le învețe Dominic și Akim de la tine?

-Copiii mei sper să mă urmeze în virtuțile dobândite de la părinți. Le-am zis și mai sus. Să fie cintiti, în primul rând cu ei înșiși, să fie loiali și să le pese de aproapele lor.

baieti Alex Velea Antonia
Achim și Dominic, copiii lui Alex Velea și ai Antoniei

“Tata îi cânta mamei. Avea o chitară veche și un caiet cu coperți albastre“

Știu că tatăl tău ți-a insuflat iubirea pentru muzică. Îți aduci aminte, când erai mic, care erau melodiile pe care le cântai? Ai cântat vreodată cu tatăl tău?

-Da, așa e. Tatăl meu e cel care m-a îndrumat în prima faza către muzică. Îi cânta mereu mamei mele. Avea o chitară veche și un caiet cu coperți albastre. Avea acolo o mulțime de cântece, pe care i le dedica mamei. Eu încercam să-l acompaniez cât puteam de bine. După câțiva ani deja “performam” la nivelul la care și-a dorit să ajung.

Care a fost cel mai îngrozitor moment din viața ta?

-Cele mai îngrozitoare momente au fost acelea în care starea de sănătate a părinților mei a fost precară și au fost nevoiți să se interneze pentru diverse afecțiuni. Îi iubesc enorm și nu știu ce m-aș face fără ei. Aș vrea să trăiască veșnic, să fie nemuritori, dar asta nu se poate. Din păcate toți trecem la un momentdat prin asta și e…. îngrozitor.

Dacă ar fi să te mai naști o dată, ce ai repeta și ce nu?

-Nu aș schimba nimic din drumul vieții mele. Sunt suma tuturor lucrurilor care mi s-au întâmplat și azi pot să spun, cu mâna pe inima, că sunt un om împlinit, fericit și bogat din punct de vedere sufletesc.

“Antonia e mai mult decât o iubită sau o soție. E Universul meu, fără să exagerez“

Când te-ai îndrăgostit prima dată?

-M-am “îndrăgostit” când eram la grădiniță. Eram “lover” de mic, dar marea iubire am găsit-o în brațele celei cu care trăiesc și care mi-a schimbat viața. Numai în bine. Antonia e sprijinul meu, principalul susținător și fără ea nu aș fi făcut multe lucruri notabile din viața mea. E mai mult decât o iubita sau o soție. Aș zice că e Universul meu, fără să exagerez. E muza mea, cea mai mare fană a mea și, mai ales, e mama copiilor mei. Mă simt norocos și binecuvântat să o am că parteneră de viață. Atât în viața asta cât și după. Aș face orice pentru ea.

“Mi-a plăcut să epatez și prin imagine, și prin atitudine“

Ce nu ai face niciodată și de ce?

-Nu știu ce să răspund… Nu aș deveni ceea ce nu sunt pentru nimic în lume. Prefăcut sau mincinos. Avar sau egoist. Atotștiutor sau ipocrit.

De unde îți vin ideile cu schimbările de look? Ești extrem de versatil la acest capitol…

-Așa am fost de mic. Mi-a plăcut să epatez și prin imagine, și prin atitudine. Am și un hair stylist foarte priceput, Alex Constantin, căruia urmează să-i botezăm copilul.

“Suntem uniți și fericiți, ceea ce vă dorim și vouă“

Cum arată o zi din viață familiei Antonia-Alex-Akim-Dominic?

-Ne trezim de luni până vineri cu noaptea-n cap. Ca să prindă băiețeii o rundă de Fortnite. Apoi ne îmbrăcăm și plecăm pe drumul nostru. Ei – la școală și grădiniță, noi, adulții, la sală, apoi la studio. Ne revedem seara când mâncăm împreună și ne povestim, fiecare, cum a fost ziua noastră. E o rutină frumoasă și sănătoasă. Suntem uniți și fericiți, ceea ce va dorim vi vouă.

Cu ce te ocupi acum și ce trebuie să știe cititorii fanatik.ro despre proiectele tale?

Muncesc mult cu drag și sport. Fac muzică în care oamenii se regăsesc și pe care o ascultă în diverse ocazii. Fie că se distrează, fie că vor să “sufere” pe muzica mea. Le transmit prin ceea ce fac, prin ceea ce creez – atât pentru mine cât și pentru mulți artiști – o stare, o emoție, un fior. Și asta mă face să continui și să vreau să mă depășesc de la an la an. Îmi continui evoluția. Am o echipa mare cu care mă mândresc. Talent, muncă, ambiție și respect. Asta ne ghidează activitatea. Vă mulțumesc tuturor celor care rezonați cu ceea ce facem. Mii de mutumiri că ne susțineți. Va urez o primăvară frumoasă. Pace și iubire!

ADVERTISEMENT