Sport

Interviu altfel cu doi dintre cei mai iubiţi stranieri de la Dinamo! Mousavi: “Sarmalele cu vită sunt preferatele mele, dar sarmalele make you gras!” Missaoui: “România e ca Tunisia, dar în Europa!” EXCLUSIV

30.12.2019 | 23:00
Interviu altfel cu doi dintre cei mai iubiti stranieri de la Dinamo Mousavi Sarmalele cu vita sunt preferatele mele dar sarmalele make you gras Missaoui Romania e ca Tunisia dar in Europa EXCLUSIV
Interviu altfel cu doi dintre cei mai iubiţi stranieri de la Dinamo! Mousavi Sarmalele cu vită sunt preferatele mele, dar sarmalele make you gras! Missaoui România e ca Tunisia, dar în Europa! EXCLUSIV FOTO: Portarii dinamovisti Makrem Missaoui si Saied Heidarirad pozeaza dupa meciul de handbal masculin dintre Dinamo Bucuresti si Dunarea Calarasi, contand pentru Cupa Romaniei, desfasurat in Sala Dinamo din Bucuresti,
ADVERTISEMENT

Pivotul iranian Alireza Mousavi și portarul tunisian Makrem Missaoui sunt doi dintre cei mai iubiți handbaliști de la Dinamo. Amândoi consideră fanii al optulea jucător și de aceea se simt foarte bine în familia „dulăilor”, dar sunt îngrijorați de soarta acesteia în „lumina” criteriilor de transfer impuse de federație și a noii „ordini europene” institută de IHF

Alireza Mousavi: „Iubita mea e Handa Bola!”

Greu să iei interviu uitându-te mereu în… sus! Toți din familia sunt așa înalți? Cu cine semeni? (n.red. – Mousavi are 1,95 m)

ADVERTISEMENT

– (râde, am spart gheața…) Da, așa suntem toți… Bunicul meu avea 2 metri și 5 centimetri!

Din sezonul viitor, la masculin nu vom avea o echipă automat calificată în Champions Legue. Poate Dinamo să obțină un loc de wild card?

– Trebuie să demonstrăm valoarea lui Dinamo în Champions League. Trebuie să batem Sporting, să mergem mai departe, să ne calificăm în ultimele 16. Este targetul nostru. Altfel, se poate împrăștia echipa asta frumoasă… Anul trecut ne-a lipsit puțin, dar e handbal, totul se poate decide la ultima fază. În acest sezon mergem să dăm 100% pe parchet, până la sânge. Vom face tot ce ne stă în putință. În acest sezon am pierdut un singur meci, cu Steaua, pentru că am fost obosiți. Am avut jocuri din trei în trei zile, acesta fiind și motivul pentru care am pierdut cu un gol în ultimele cinci secunde…

ADVERTISEMENT
Interviu altfel cu doi dintre cei mai iubiţi stranieri de la Dinamo! Mousavi:
Interviu altfel cu doi dintre cei mai iubiţi stranieri de la Dinamo! Mousavi: “Sarmalele cu vită sunt preferatele mele, dar sarmalele make you gras!” Missaoui: “România e ca Tunisia, dar în Europa!” FOTO: Nicusor Negru si Alireza Mousavi saluta suporterii dupa meciul de handbal masculin dintre Dinamo Bucuresti si Chekhovskie Medvedi, contand pentru Liga Campionilor, desfasurat in Sala Dinamo din Bucuresti,

Pleci acasă de Anul Nou?

– O să merg doar trei zile acasă, apoi plec în Qatar cu echipa națională. Avem calificări pentru Campionatul Mondial care încep pe 13 ianuarie în Kuweit și sper să ne calificăm pentru turneul final din Egipt.

Deci, fără An Nou?

– Ăsta e handbalul profesionist. Este alegerea mea. Bineînțeles că îmi e dor de familie, de prieteni, dar jobul meu nu mă lasă să am liber.

ADVERTISEMENT

Și iubita ce spune, nu te vrea mai mult lângă ea?

– Nu am iubită… Iubita mea e Handa Bola! (râde) …dar am părinți, nepoți, o soră în vârstă de 28 de ani, iubesc multă lume și sunt iubit de multă lume… (râde)

„Sarmalele cu vită sunt preferatele mele, dar sarmalele make you gras!”

Ești de patru ani în România. Ce fel de mâncare îți place de aici?

– Îmi place mâncarea românească, în special sarmalele. Sarmalele cu vită sunt preferatele mele. Dar nu putem mânca prea multe sarmale. Because sarmalele make you gras! (râde) (n.red. – Pentru că sarmalele te fac gras!)

ADVERTISEMENT

Dar din țara ta, ce mâncare tradițională îți place cel mai mult?

– Din țara mea este kiabab.

Este asemănător cu kebabul de aici?

– Nu, noi îl facem într-un alt fel. Dar nu am gustat aici decât într-un restaurant iranian unde este delicios. De fiecare dată merg acolo după meciuri să mă refac, uneori îi duc și pe colegii mei.

Restaurantele iraniene de aici sunt la fel ca şi cele de acasă?

– Da, exact. În opinia mea chiar sunt mai bune decât unele restaurante de acasă. (râde)

Dar ce handbal îţi place mai mult? Din ce ţară?

– Cele mai puternice campionate sunt în Germania, Franţa, Spania, dar şi în România. Eu cred că Liga Naţională este în Top 5 ligi ale Europei.

„Mor de ciudă că am pierdut tocmai cu Steaua… Știu ce înseamnă asta pentru suporteri. Vreau să le spun pe această cale Sărbători Fericite, sunt minunaţi. În fiecare meci sunt incredibili, sunt al optulea nostru jucător. Jucăm șapte pe parchet, însă ei sunt al optulea jucător. Sunt minunaţi, le mulţumim şi sper că la finalul sezonului să facem «a big» sărbătoare”

Makrem Missaoui: „România este ca Tunisia, dar în Europa”

În play-off-ul din Champions League vine iar Sporting…

– It’s a revanşa. Nu uit cum am pierdut… și acum mi-e dificil să accept ce s-a întâmplat. Avem o nouă şansă să demonstrăm că suntem mai buni şi în acest an trebuie să mergem mai departe. Nu am pierdut niciun meci în grupă. Cred că Dinamo nu are o altă echipă care să aibă aceste performanţe.

Eşti de ceva timp în România… Ai vreo mâncare preferată?

– Îmi place mult aici. Oamenii sunt foarte de treabă. Am fost la Constanţa, Mamaia, în Delta Dunării şi îmi place să descopăr tradiţiile. Să mănânc mâncăruri tradiţionale, să mă întâlnesc cu oamenii. Pentru că oamenii sunt foarte buni şi mă simt ca acasă.

Este la fel ca în ţara ta?

– Mereu spun că România este ca Tunisia, dar în Europa. La fel mentalitatea… chiar îmi place aici.

Interviu altfel cu doi dintre cei mai iubiţi stranieri de la Dinamo! Mousavi:
Interviu altfel cu doi dintre cei mai iubiţi stranieri de la Dinamo! Mousavi: “Sarmalele cu vită sunt preferatele mele, dar sarmalele make you gras!” Missaoui: “România e ca Tunisia, dar în Europa!” FOTO: Makrem Missaoui se bucura dupa meciul de handbal masculin dintre Dinamo Bucuresti si CSM Bucuresti, din cadrul Cupei Romaniei Fan Courier, disputat pe Sala Dinamo din Bucuresti

„La Dinamo, şapte sau opt jucători nu vor putea rămâne din cauza criteriilor FRH”

România nu mai are loc în Champions League, dar voi puteţi obţine un wild card…

– Sincer, prima problemă este criteriul de a nu putea transfera jucători care nu sunt din primele 10 ţări din lume. Cred că nu este normal să mă judeci după naţionalitatea mea. Zlatan Ibrahimovic este unul dintre cei mai buni din lume, dar Suedia nu este. OK, am 200 de meciuri internaţionale, am jucat la Jocurile Olimpice, am câştigat de 3-4 ori campionatul Africii, am jucat la 7 Campionate Mondiale, dar dacă mă judeci după ţară, nu după ceea ce sunt eu, nu e OK.

Este un criteriu care nu ajută handbalul din România. Uite, toată lumea vorbeşte despre România datorită lui Dinamo, nu datorită echipei naţionale. Dacă se aplică acest criteriu, nivelul Ligii Naţionale va scădea, nu are cum să urce. La Dinamo, şapte sau opt jucători nu vor putea rămâne din cauza acestui criteriu. Offf… este foarte greu… (oftează trist). Trebuie să schimbați această chestiune.

Revenind la lucruri mai fericite, vin Sărbătorile…

– Pentru mine nu va fi neapărat o vacanţă. Merg la echipa naţională pe 25 decembrie, vom juca la Campionatul Africii, care va avea loc chiar în Tunisia. Şi vrem să câştigăm această competiţie pentru a ne califica la Jocurile Olimpice. Mi-ar plăcea să particip la Jocurile Olimpice pentru a doua oară în viaţă şi să îmi închei cariera la nivel internaţional şi apoi să pot să fiu concentrat pe ceea ce fac aici, la Dinamo.

„Dacă vrei jucători din cele mai bune 10 naţionale ale lumii, cum impune FRH, jucătorii ăia trebuie plătiţi minimum cu 20.000 de euro pe lună şi cred că în România este greu să plăteşti banii aceştia. Schimbaţi această mentalitate!”

 

 

 

 

ADVERTISEMENT