News

Interviu altfel cu Lionel Messi, câştigătorul Balonului de Aur 2019: “În fotbal, din păcate, te bucuri prea puţin” + “Premiile individuale nu sunt ţinta mea”

03.12.2019 | 08:20
Interviu altfel cu Lionel Messi castigatorul Balonului de Aur 2019 In fotbal din pacate te bucuri prea putin  Premiile individuale nu sunt tinta mea
Interviu altfel cu Lionel Messi, câştigătorul Balonului de Aur 2019
ADVERTISEMENT

Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur 2019 şi a devenit primul fotbalist care a cucerit râvnitul premiu de şase ori. În numărul din luna noiembrie al revistei World Soccer, argentinianul a oferit un interviu altfel, în care a vorbit despre viaţa de familie şi a dezvăluit câteva detalii din viaţa de zi cu zi.

Lionel Messi, interviu de zile mari în World Soccer: “Îmi place totul la soţia mea”

Ce au spus copiii tăi când te-au văzut că ai câştigat încă un trofeu individual (n.r. Gheata de Aur)?

ADVERTISEMENT

– Erau fericiţi. Adevărul că erau cam plictisiţi la final, din moment ce gala a ţinut puţin cam mult. A fost un moment foarte frumos, mai ales că au putut să fie prezenţi şi au putut să urce pe scenă cu mine.

Ce-ţi spun copiii tăi despre ceilalţi fotbalişti?

– Îi cunosc pe toţi fotbaliştii şi sunt foarte pasionaţi. Nu urmăresc doar meciurile Barcelonei sau ale naţionalei Argentinei. Erau uluiţi când au putut să stea lângă marii fotbalişti pe care îi vedeau doar în fotografii sau la TV. Au fost puţin timizi, dar s-au bucurat de acest moment.

ADVERTISEMENT

Ce lucru admiri cel mai mult la Antonela, soţia ta? 

– Adevărul este că îmi place totul la ea. Are foarte multe calităţi. Admir personalitatea ei, faptul că mereu este cu zâmbetul pe buze şi felul cum face faţă la problemele de zi cu zi. Este o persoană foarte inteligentă.

  • 30 iunie 2017 este data când Lionel Messi s-a căsătorit cu Antonella Roccuzzo

“Copiii înţeleg când sunt accidentat”

Dacă te uiţi în urmă, ce părere ai despre cariera ta de fotbalist?

– În meseria asta nu prea ai timp să te opreşti şi să analizezi ceea ce ai făcut în trecut. Trăim zi după zi şi ne concentrăm la ce urmează, mai puţin la ce a fost. În fotbal, din păcate, te bucuri prea puţin pentru că la fiecare trei zile vin noi provocări şi noi obiective. Când o să mă retrag din fotbal voi avea timp să-mi aduc aminte şi să mă bucur de tot ceea ce am realizat.

ADVERTISEMENT

Eşti genul care are încredere în propria persoană?

– Înveţi în timp ce creşti, asta este clar. Adaugi experienţă, vorbesc de toate aspectele vieţii, pe teren şi în afara lui. Ca părinte, având trei copii, mi-am schimbat puţin perspectivele asupra vieţii, dar şi felul cum gândesc.

Copiii îşi dau seama când tu ai probleme cu accidentările?

– Acum înţeleg ce înseamnă să fii accidentat. Mă întreabă cât timp durează până mă refac şi revin pe teren. Mă roagă mereu să mă joc cu ei, să trag câteva şuturi la poartă. Uneori mai uită că sunt accidentat şi îmi spun: ‘E adevărat, nu poţi să te joci cu noi, eşti accidentat’. Au ajuns să înţeleagă astfel de lucuri.

ADVERTISEMENT
  • 3 băieţi are Lionel Messi: Thiago (7 ani), Mateo (4 ani) şi Ciro (un an)

“Sunt un mare fan al serialului Game of Thrones”

Atunci când te relaxezi alături de familie, ce îţi place să faci? E vreun program de la TV care îţi place?

– Sunt puţinele momentele de relaxare atunci când ai trei copii. Încercăm să ne bucurăm de fiecare secundă pe care o petrecem alături. Stăm foarte mult acasă şi ne bucurăm de aceste momente de linişte. Nu mă uit prea mult la emisiunile de la TV, prefer serialele. Când copiii sunt în preajmă ne uităm la desene animate sau la filmele pe care ei le vor, până la urmă ei dau comanda.

Ştiu că eşti un mare fan al serialului Game of Thrones. Ţi-a plăcut finalul?

– Adevărul este că nu a fost aşa cum îmi aşteptam. Îmi imaginam un cu totul alt final al serialului, mai ales că sunt un mare fan. Am fost puţin dezamăgit la final.

Îţi place mate, băutura tradiţională din America de Sud care are o concentraţie mare de cafeină? Mai bei cafea?

– Îmi place să beau un mate fierbine şi amar. În trecut îmi plăcea să-l beau mai dulce, dar m-am obişnuit să-l savurez cu un gust mai amărui. Beam multă cafea, dar m-am lăsat de ceva timp.

“Am primit peste 300 de mesaje după ce am câştigat Gheata de Aur”

Băieţii mai mari ai tăi au început să practice fotbalul. Pe ce post joacă?

– Nu au încă o poziţie preferată pe teren. Adevărul că sunt cam mici, aşa că nu joacă momentan pe un anumit post. Le place să marcheze şi să fie aproape de poartă, la fel ca oricărui copil.

Ce tabieturi ai în zilele când eşti liber? Îţi place să plimbi câinele?

– Îl scot la plimbare uneori, dar este destul de dificil. E un câine destul de mare. Am multe tabieturi. Mereu îmi place să las masa curată înainte să merg la culcare. Dimineaţa, la micul dejun, fiecare are locul lui şi stă de fiecare dată în acelaşi loc.

După ce câştigi un premiu individual, câte mesaje primeşti pe telefon?

– Multe. Ultima oară, când am câştigat Gheata de Aur, am primit peste 300 de mesaje. Erau persoane pe care nu le cunoşteam şi nu credeam că au numărul meu, dar mi-au scris şi m-au felicitat.

“Premiile individuale nu sunt ţinta mea”

Eşti dependent de telefonul mobil?

– Aş spune da şi nu. Îmi place să-l folosesc. Când sunt acasă prefer să-l las deoparte şi să mă bucur de timpul petrecut alături de familia mea.

Ai câştigat multe premii individuale, dar ţi-a scăpat premiul Puskas, pentru cel mai frumos gol.

– Am spus mereu că premiile individuale nu sunt ţinta mea. The Best, Balonul de Aur sau Gheata de Aur nu sunt obiectivele mele. Dacă primesc premiul Puskas, mă bucur. Altfel, e totul ok.

  • 6 Baloane de Aur a câştigat Lionel Messi în întreaga carieră

În ultimul an ai avut probleme cu accidentările. Simţi nevoia de mai multe pauze?

– Este dificil. Mintea spune că totul este ok, iar uneori mă gândesc că am încă 25 de ani şi pot face aceleaşi lucruri pe care le făceam atunci, dar corpul nu mai răspune la fel. Trebuie să am mai multă grijă acum şi să mă pregătesc altfel la antrenamente.

“Niciodată nu am simţit nevoia să plec de la Barcelona”

Ce diferenţe sunt între Barcelona de azi şi cea din epoca lui Pep Guardiola?

– Adevărul este că a trecut mult timp de atunci. Sunt jucători noi, cred că mai suntem trei sau patru dintre cei care au jucat în acea perioadă. Echipa s-a transformat şi s-a adaptat de la sezon la sezon.

De ce este aşa greu ca un fotbalist să-l dribleze pe Virgil van Dijk?

– Este un fundaş care ştie mereu să-şi folosească timing-ul şi să aştepte momentul oportun pentru a ataca adversarul. Este rapid, puternic, dar are şi agilitate, chiar dacă este înalt. Joacă bine atât în defensivă, cât şi în ofensivă.

Cristiano Ronaldo ţi-a transmis în mai multe rânduri că trebuie să părăseşti zona de confort de la Barcelona şi să te transferi într-un alt campionat. O să-i asculţi sfatul?

– Fiecare are obiectivele lui şi caută noi experienţe. Niciodată nu am simţit nevoia să plec de la Barcelona. Îmi place foarte mult oraşul şi clubul. Echipa este una completă şi mereu îşi propune să atingă obiective importante.

  • 614 goluri a marcat Lionel Messi pentru FC Barcelona în toate competiţiile
ADVERTISEMENT