Sport

Interviu. Ambros avertizează: “Nu putem să ne bazăm la infinit pe Neagu”

FANATIK.RO este la Campionatul Mondial de Handbal. România a învins cu emoţii Angola 27-24 şi continuă seria perfectă. Selecţionerul Ambros Martin atrage atenţia: "Nu e de ajuns".
07.12.2017 | 22:22
Interviu Ambros avertizeaza Nu putem sa ne bazam la infinit pe Neagu

România a câştigat cu mari emoţii disputa împotriva Angolei, 27-24, în al patrulea meci din grupa A de la Trier. Vineri, România dispută ultimul meci al grupei, cel împotriva Franţei şi îşi va afla adversara din optimi care se va alege dintre Cehia şi Ungaria. 

După meci, Ambros Martin a vorbit despre confruntarea cu Angola, dar şi despre viitorul naţionalei noastre în competiţie spunând că nu putem să ne bazăm la infinit pe Neagu. 

“Am avut mari emoţii că pierdem meciul” 

Domnule Ambros, patru victorii din patru meciuri. V-aţi fi aşteptat? 

Nu ne aşteptam la nimic când am venit. Am obţinut patru victorii din patru, dar nu este real. E clar că avem 4 victorii, dar ne aşteptăm la ceva mai mult. Repet, nu este real. În toate meciurile în afara celui cu Paraguay au fost identice. De fiecare dată balanţa s-a întors spre noi. Dar la fel de bine putea să fie invers, să le pierdem pe toate 3, şi atunci să fim pe locurile 4 sau 5. Nu s-a schimbat nimic în aceste 4 victorii. Trebuie să eliminăm greşelile. 

Aţi avut emoţii că putem pierde meciul? 

În partea secundă am avut mari emoţii. De fapt în tot meciul. Am fost adormiţi în primele 20 de minute, a trebuit să schimbăm ceva şi e bine că s-a schimbat atunci. Finalul primei reprize ne-a dat aer, am reuşit să revenim. Sunt multe lucruri care trebuie eliminate, dar sperăm să le putem scoate.

“Cu Franţa voi rula toate jucătoarele” 

Şi-a spus şi oboseala cuvântul? 

Am văzut că jucătoarele erau un pic obosite şi nu au intrat în ritm în afara de momentele critice când totul a fost “on fire”. Potenţialul nostru nu a putut fi atins. 

V-a supărat ceva în mod deosebit în jocul de azi?

Am vrut să rulez astăzi tot jocul şi sunt foarte supărat pe mine că nu am putut să fac asta. Îmi pare rău, voiam să jucăm cu tot lotul, dar jocul nu ne-a lăsat. Cred că mâine împotriva Franţei vom rula toate jucătoarele din lot. 

“Neagu e o maşinărie” 

Aţi avut mutarea câştigătoare în final. Aţi odihnit-o câteva minute pe Neagu, care a intrat în ultimele minute şi a rezolvat meciul… 

Neagu este o maşinărie, nu o supermaşinărie. În momentele în care este în formă sau nu, Neagu are capacitatea de a juca extraordinar. Mereu putem să ne bazăm pe ea. Dar nu putem să o aşteptăm tot timpul pe Neagu. Trebuie să ne asumăm cu toţii responsabilităţile şi suntem cu toţii capabili să ne asumăm aceste responsabilităţi.

Credeţi că a fost vorba şi de subestimarea adversarului astăzi? 

– Dacă a fost aşa, nu este bine şi trebuie să eliminăm asta. Dar nu aş putea niciodată subestima Angola din două motive. Unu: ne-a învins la Jocurile Olimpice din 2016 şi nu cred că mai poţi subestima o echipă care te învinge la o astfel de competiţie şi doi: cu o victorie astăzi ne-am asigurat unul din primele două locuri din grupă. Ştiţi cine e lider în grupa cealaltă: Norvegia. Dacă pierdeam azi puteam încheia chiar şi pe 4 şi atunci jucam împotriva lor. 

Cehia sau Ungaria?

Franţa, mâine.

4 victorii în primele 4 meciuri a obţinut România la CM de Handbal

7 goluri a înscris Neagu împotriva Angolei