News

Hagi, anunţ oficial despre transferul lui Ganea la Bilbao. Când se face

Cristi Ganea este la un pas de un transfer la Athletic Bilbao şi ar deveni primul român care joacă la echipa din Ţara Bascilor. Hagi a recunoscut că sunt şanse mari să se rezolve, dar nu în iarnă. Fotbalistul Viitorului a acordat un interviu în care vorbeşte despre transfer, dar şi despre ce îl leagă de Ţara Bascilor.
13.01.2018 | 13:26
Hagi anunt oficial despre transferul lui Ganea la Bilbao Cand se face
ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 10:45 / Gheorghe Hagi a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că transferul lui Cristi Ganea la Bilbao nu se va face în această iarnă. A dat, în schimb, de înţeles că totul este aproape rezolvat pentru vara acestui an.

“Cristi rămâne cu noi până la vară şi probabil va fi bine pentru el de la vară încolo. E un lucru foarte bun pentru noi că rămâne, va fi bine şi pentru el pe viitor, sunt convins. E mulţumit de ceea ce se întâmplă. Când va fi totul concret va anunţa el”, a spus Hagi în conferinţa de presă.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul se află în cantonamentul din Antalya cu Viitorul Constanţa, însă negocierile dintre cele două cluburi sunt foarte avansate. Ganea aşteaptă un semn şi este posibil să plece la Bilbao direct din Antalya. Zborul spre Turcia a fost cu peripeţii, delegaţia echipei lui Hagi având mai mult de aşteptat în aeroportul din Istanbul, unde au avut escală.

Chiar dacă au ajuns vineri seara târziu, jucătorii Viitorului au avut sâmbătă dimineaţa, la ora 09:30, primul antrenament în Turcia. Cristi Ganea este următorul produs de export al lui Hagi, fiind dorit de Athletic Bilbao, echipă la care evoluează doar jucători basci. Fiind crescut în Ţara Bascilor, Ganea a spus într-un interviu povestea transferului său la echipa din Primera Division. 

ADVERTISEMENT

“Am jucat pentru selecţionata din Ţara Bascilor, m-am antrenat acolo, mă leagă multe chestii”

Cristi, aţi ajuns târziu vineri în Antalya. Cum sunt condiţiile de aici?

– A fost o mică întârziere din Antalya în Istanbul cu avionul, dar sunt ok. Am dormit, ne-am odihnit, nu a fost nicio problemă. 

Se vorbeşte foarte mult de un transfer imediat al tău la Athletic Bilbao. Ştii limba bască?

– Ştiu limba spaniolă, pe cea bască nu o prea stăpânesc.

Negocierile sunt destul de avansate…

– Da, sunt discuţii, dar nu este nimic semnat şi încă nu există un acord. 

Îţi doreşti să pleci în străinătate?

– Da, îmi doresc asta, vreau să joc într-un campionat mai puternic. Am petrecut momente frumoase la Viitorul şi am demonstrat că pot să merg într-un campionat mai puternic.

ADVERTISEMENT

În momentul în care s-a pus problema transferului tău la Bilbao, multă lume se întreba care este legătura ta cu Ţara Bascilor, ce te face eligibil pentru a evolua la ei. Ne poţi spune?

– Am văzut că multă lume se întreabă cum pot eu să joc pentru Athletic. Am citit comentarii. Dar, la Athletic nu trebuie să fii născut acolo. Sunt mai multe chestii. Am jucat pentru selecţionata lor, m-am antrenat pe terenurile lor, deci sunt mai multe care pentru ei sunt ok ca eu să pot evolua acolo. Tocmai asta e, că au venit ei după mine, nu m-am autopropus.

ADVERTISEMENT

“Fără Hagi nu aş fi fost aici, la acest nivel”

Un român la Bilbao nu este ceva la care să se aştepte mulţi…

– Da, dar eu pot să joc pentru ei şi ar fi important pentru mine. Dacă e să se facă transferul, sper să fac o treabă bună acolo. 

De ce te-ai întors în fotbalul românesc?

– Motivul: am avut o accidentare la Mallorca, am stat mult pe tuşă. Apoi, am jucat la o echipă de Liga a 3-a şi nu era nivelul foarte bun şi am decis împreună cu părinţii să mă întorc în România să o iau de la capăt, dar în prima ligă, acesta era interesul. Am fost la Târgu Mureş, CS U Craiova şi apoi la Viitorul. 

Care crezi că este meritul lui Gică Hagi în ceea priveşte ascensiunea ta?

– În ultimii 3 ani am muncit foarte mult, dar totul a început de la Viitorul. Mi-am schimbat postul de joc, am învăţat foarte multe, toate datorită domnului Hagi. Fără el nu aş fi fost în poziţia în care sunt acum. În ultimii 3 ani cred că am demonstrat că pot să joc la un nivel bun, am ajuns şi la naţională.

Ai vorbit cu românii din Primera: Florin Andone, Pantilimon?

– Am vorbit cu Florin Andone. Chiar era interesat, spunea: Cristi, ce se întâmplă cu transferul? Hai în Spania. I-am spus că sunt în aşteptare, să văd ce se întâmplă zilele astea. Sper să fie pozitiv şi să ajung acolo.

“Ianis se antrenează de câteva zile cu noi. E mult mai matur”

Cluburile s-au înţeles?

– Sunt discuţii între cluburi, trebuie să se înţeleagă, apoi să mă înţeleg şi eu cu el. Am vorbit cu cineva de acolo, spunea că există interes pentru mine şi dacă joc bine, cu siguranţă vor avea şi o ofertă.

A venit şi Ianis Hagi la voi. Vă ajută în lupta pentru titlu?

– Ianis se antrenează cu noi de câteva zile. A demonstrat că a crescut. E mai matur în joc şi dacă va veni, cu siguranţă ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivul.

Cine este favorită la titlu?

– Nu ştiu. Vedeţi şi anul trecut că s-a vorbit de Steaua, CFR Cluj, Craiova şi până la urmă am fost noi. Se poate întâmpla orice. Obiectivul nostru este 1-6, avem nevoie de 10 puncte pentru play-off.

Mâine (n.r. duminică) aveţi meci cu Galatasaray…

– Da, este un meci de pregătire, un meci interesant. Sper să nu dezamăgim şi să facem un joc foarte bun. 

Crezi că Hagi poate să plece la altă echipă la vară?

– Nu ştiu ce se va întâmpla din vară. 

600.000 de euro este suma pe care Bilbao vrea să o plătească pe transfer

25 de ani are Cristi Ganea

5 selecţii are fundaşul stânga la naţionala României

ADVERTISEMENT
Tags: