News

Interviu bizar de angajare: unei tinere i s-a cerut să mugească și să se târască pentru a obține jobul

O tânără a avut parte de o experiență nemaiîntâlnită la un interviu de angajare. Spune că i s-a cerut să mugească și să se târască preț de câteva minute.
06.05.2024 | 16:27
Interviu bizar de angajare unei tinere i sa cerut sa mugeasca si sa se tarasca pentru a obtine jobul
Experiența trăită de o tânără la un interviu de angajare. i s-a cerut să mugească și să se târască pentru a obține jobul. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pot exista situații în care un interviu de angajare să nu meargă ”ca la carte”. Mai exact, cei care vor să obțină jobul pentru care aplică pot să se întâlnească cu situații cel puțin ciudate.

Experiența trăită de o tânără la un interviu de angajare. i s-a cerut să mugească și să se târască pentru a obține jobul

În Marea Britanie, candidații pot avea parte de întâmplări cu totul și cu totul bizare în timpul interviurilor de angajare. BBC a publicat un material în care prezintă o serie de experiențe ciudate avute de tineri în timpul interviurilor.

ADVERTISEMENT

O statistică prezentată de o agenție britanică de recrutare arată faptul că peste 50% dintre oamenii aflați în căutarea unui loc de muncă au avut o experiență negativă în timpul procesului de angajare.

Au existat cazuri în care la cuvântul ”negativ” s-a adăugat și un altul, ”bizar”. De o astfel de experiență a avut parte tânăra Aixin Fu. Ea a trăit o experiență ciudată și umilitoare deopotrivă.

ADVERTISEMENT

A aplicat pentru un job administrativ, cu salariu minim, la o universitate. În timpul interviului de angajare susținut cu un grup de candidați, cu toții au fost rugați să se târască pe mâini și pe genunchi și să ”mugească precum vaca”.

Am făcut asta timp de trei sau patru minute. M-am enervat destul de tare, pentru că era nepotrivit. Dar a existat și un pic de presiune din partea colegilor, pentru că ei făceau asta”, a povestit ea, conform BBC.

ADVERTISEMENT

Reprezentantul companiei cu care au susținut interviul le-a spus candidaților că încearcă astfel să vadă dacă au simțul umorului. În schimb, Aixin este de părere că, în realitate, a vrut să le arate cine deține puterea acolo.

Interviurile de angajare, presărate cu aspecte discriminatorii

Foarte mulți oameni au spus pentru sursa citată că au fost discriminați în timpul angajării pe baza sexului lor. Potrivit datelor de la platforma de angajare Applied, aproape una din cinci femei a fost întrebată dacă are copii sau intenționează să aibă copii, în timpul proceselor de angajare.

ADVERTISEMENT

Chiar directorul executiv al Applied, Khyati Sundaram, spune că a fost întrebată ”de mai multe ori decât pot număra” de acest aspect. Este ilegal ca angajatorii să întrebe candidații despre starea lor civilă, dacă au copii sau dacă intenționează să aibă copii.

În ciuda acestui fapt, Applied a constatat că problema este și mai gravă pentru femeile care aplică pentru funcții de conducere. Aici, peste un sfert dintre femei au primit aceeași întrebare.

ADVERTISEMENT
Tags: