Fotbal intern

Bogdan Stelea are încredere în Dinamo: „Ar trebui să ajungă în play-off. Are jucători interesanți”. Exclusiv

17.10.2020 | 10:00
Bogdan Stelea are incredere in Dinamo Ar trebui sa ajunga in playoff Are jucatori interesanti Exclusiv
ADVERTISEMENT

FANATIK a vorbit cu Bogdan Stelea, fostul mare portar al echipei naționale și al lui Dinamo, despre noul proiect demarat în Ștefan cel Mare și despre ce pot obține dinamoviștii în noul sezon din Casa Pariurilor Liga 1.

Bogdan Stelea este încrezător în acest nou proiect și nu crede că Dinamo poate să ajungă într-o situație precum cea de anul trecut, deși momentan se află pe locul 14 după șase etape, exact ca în ultimul sezon.

ADVERTISEMENT

Fostul jucător al Generației de Aur consideră că fotbaliștii români nu au de ce să fie deranjați de salariile mari pe care le-au primit jucătorii străini, ultimul pe listă fiind Aleix Garcia, care câștigă 35.000 de euro pe lună.

Bogdan Stelea are încredere în noul proiect de la Dinamo

Bogdan, ai încredere în acest nou proiect de la Dinamo?

-Da, e un proiect unde se investește și se încearcă să se obțină rezultate cât mai repede. Dinamo, cu investițiile pe care le face, e clar că vrea să ajungă în play-off. Și apoi să vedem ce se poate întâmpla, dar e clar că e un proiect în care încearcă să dea rezultate rapid!

ADVERTISEMENT

Din moment ce aduc jucători cu experiență și după cum sunt plătiți și cu valoarea care se aude că o au și plătesc pentru ei, asta îți dorești să faci, să fii cel puțin în primele șase echipe!

Și ți se pare normal să fie diferențe atât de mari la salarii între jucătorii români și cei străini?

ADVERTISEMENT

-Da’ cine te pune să semnezi contractul ăla?! Ce problemă au jucătorii? Ei au deja niște contracte semnate, acuma vor să aducă jucători care câștigă de zece ori cât ei. Trebuiau să se gândească la asta dinainte și să își cunoască valoarea! De ce au semnat contractele? Din moment ce au semnat, asta e.

,,Teoretic, Dinamo ar trebui să ajungă în play-off, din moment ce își echipa pe care o fac!”

Deci tu crezi că Dinamo are șanse la play-off chiar din acest an?

– Nu știu ce șanse are Dinamo, dar teoretic ar trebui să ajungă în play-off, din moment ce își fac echipa pe care o fac!

ADVERTISEMENT

Totuși, Dinamo a făcut 14 transferuri și e pe locul 14 după 6 etape, exact ca anul trecut… Au nevoie jucătorii de timp?

-Nu au prea mult timp să se acomodeze! Astfel de jucători ar trebui să se acomodeze în maxim, maxim 2 luni! Mai au cam o lună, o lună și ceva.

Ai auzit ceva despre grupul de finanțatori de la Dinamo? Craioveanu spunea că a auzit de ei..

– Sincer, nu. Îi știe Craioveanu, că el a stat mai mult în Spania. Nu îi cunosc, deci nu pot să spun nimic. Nu știu dacă sunt sau nu  de încredere, nu pot să îmi dau seama de asta din aparițiile lor televizate.

Eu o să vorbesc în funcție de ce se întâmplă. Până în momentul de față, văd că sunt aduși jucători cu CV, care joacă. Să vedem cât timp o să fie atmosfera în regulă. Dacă nu o să fie plătiți, o să apară probleme!

,,Sunt jucători interesanți la Dinamo.  Să vedem dacă joacă și câștigă meciuri!”

Îți place vreun jucător de la Dinamo?

– Da, sunt jucători interesanți, de al doilea nivel din Spania, nu are rost să dau nume. Am văzut câteva meciuri, dar trebuie să așteptăm și să vedem în continuare ce o să facă. Până acum nu au făcut mare lucru.

De Borja Valle ce zici? Mulți au spus că se vede că e fotbalist…

– Stai să vedem dacă e fotbalist. Dacă joacă și câștigă meciuri. Se vede că e fotbalist? Pe bune? Numai la noi e concepția asta: ,,Se vede că e fotbalist”…

Te gândești că Dinamo poate ajunge într-o situație dificilă sau crezi că lucrurile merg pe un trend ascendent?

– Nu, nu văd de ce ar trebui să am eu teamă de asta. Dinamo o să primească exact ce merită să primească! În funcție de ce o să facă.

ADVERTISEMENT