Fotbal intern

Bombă în cursa pentru FRF! Dragnea: “Lupescu are susţinerea mea!”

Cursa pentru postul de preşedinte al FRF a intrat în linie dreaptă, iar anunţul făcut de Liviu Dragnea aruncă în aer toate calculele lui Răzvan Burleanu!
15.04.2018 | 23:44
Bomba in cursa pentru FRF Dragnea Lupescu are sustinerea mea
ADVERTISEMENT

Numirea în 2014 a lui Răzvan Burleanu în fruntea FRF a fost catalogată de multă lume la acea vreme drept o mutare politică. Acum, spre deosebire de atunci, cel mai influent om politic din România recunoaşte deschis cine este favoritul său. Şi este o surpriză pentru mulţi: Ionuţ Lupescu! Într-un interviu acordat GSP, Liviu Dragnea anunţă că este un susţinător al programului fostului oficial UEFA şi vorbeşte despre deschiderea autorităţilor din întreaga ţară pentru ca investiţiile în fotbal să crească după alegerile care au loc miercuri, 18 aprilie.

“Lupescu m-a căutat! Facem schimbări legislative să ajutăm sportul!”

Liderul PSD susţine că fostul internaţional este cel care a dorit să discute despre o colaborare de viitor: “Singurul om cu care am vorbit a fost Ionuţ Lupescu! A fost singurul care m-a căutat acum o lună şi jumătate sau chiar două luni, mi-e greu acum să stabilesc exact perioada, şi mi-a spus despre intenţia sa de a candida. Mi-a prezentat elemente din programul lui şi i-am spus că dacă va fi ales preşedinte al federaţiei, atunci va avea toată susţinerea mea! Suntem într-o întârziere mare pentru schimbarea sportului românesc. Eu am toată deschiderea, din postura mea de preşedinte al Camerei Deputaţilor, dar şi colegii mei din coaliţia majoritară din Parlament şi cred că şi cei de la restul partidelor sunt de bună-credinţă. Suntem pregătiţi să facem şi să operăm modificări legislative pentru a sprijini sportul în general, dar în principal sportul de masă pentru a putea reclădi o bază de selecţie sănătoasă pentru sportul românesc“, afirmă Dragnea.

ADVERTISEMENT

“Am vorbit cu colegii din administraţia locală şi vrem să scăpăm de ruşinea internaţională!”

Politicianul este convins că FRF are nevoie de un stil nou pentru a face pasul înainte: “Proiectul lui Lupescu m-a convins legislativ şi nu numai! Eu am vorbit în ultima perioadă cu toţi colegii mei din administraţia locală, care sunt la fel de deschişi şi de dispuşi să se implice în acest fenomen. Toată lumea aşteaptă o abordare nouă, o abordare pragmatică şi eficientă! Există o deschidere foarte mare de la Parlament, de la Guvern şi de la autorităţile locale pentru a scăpa odată de ruşinea asta când mergem la competiţii internaţionale şi ne întoarcem cu capetele plecate“, spune Liviu Dragnea.

Modelul Hagi: “Să mizăm mai mult pe fotbaliştii români!”

Fost fotbalist în tinereţe, politicianul crede că soluţia este revitalizarea sportului de la nivel juvenil şi dă exemplul Academiei “Regelui”. “Hagi are dreptate! Avem o rezervă incredibilă de talente în toate domeniile, bineînţeles şi în sport. Din păcate, n-am simţit de la toate federaţiile sau de la majoritatea federaţiilor o dorinţă efectivă de a se investi în resurse umane, materiale şi financiare, în creşterea bazei de selecţie. Poate nu este spectaculos şi poate d-asta nu au fost interesaţi, dar noi nu vom avea sport de performanţă dacă la nivelurile inferioare nu vom avea o bază de selecţie foarte bine structurată.  Trebuie să mizăm mai mult pe fotbalişti români! Avem mii de talente în această ţară care nu sunt descoperite şi nu sunt susţinute. Iar pentru a face lucrul acesta ne trebuie sport de masă cu competiţii, aşa cum era înainte. Eu am jucat fotbal şi am fost legitimat. Ştiu foarte bine cum am crescut şi cum am fost selectat la aceste competiţii. Exista un interes mare între noi, copiii, şi participam la competiţii în care ieşeau în evidenţă talentele. Nu putem să facem o singură acţiune heirupistă, trebuie să fie competiţii permanente!“, consideră Dragnea.

ADVERTISEMENT

“Singura soluţie a fotbalului românesc e apropierea de Generaţia de Aur!”

Şeful PSD evită să afirme direct că l-ar vota pe Lupescu, dar mesajul său este cât se poate de clar: salvarea nu poate veni decât de la Generaţia de Aur şi FRF are nevoie de o schimbare radicală. “Există mulţi oameni de afaceri care vor să investească în fotbal, nu în echipe ale lor, pur şi simplu vor să investească şi să întreţină competiţii pe tot cuprinsul ţării. Sunt autorităţi locale care vor să investească şi sunt sigur că Guvernul vrea să finanţeze acest sport de masă pentru că există dorinţă, putinţă, dar trebuie să-şi facă o echipă cineva care conduce destinul fotbalului românesc şi să se implice foarte serios în asta! Nu poate să dea rezultate imediat, de pe o zi pe alta, dar asta e singura soluţie ca fotbalul românesc să se apropie de Generaţia de Aur şi a celor care erau atunci: Lupescu, Hagi şi Popescu, la care ne uitam cu drag, dragoste şi cu mândrie. Nu pot să spun că susţin pe cineva pentru că nu ar fi corect din partea mea, dar dacă aş fi acolo ştiu cum ar trebui să votez! V-am spus că singurul om cu care am discutat este Ionuţ Lupescu. Este nevoie de o schimbare profundă în modul de abordare a fotbalului de către noua conducere a Federaţiei Române de Fotbal!Mi-aş dori ca viitoarea conducere a FRF să reuşească să ne reaprindă, nouă, microbiştilor, speranţa“, spune Liviu Dragnea pentru GSP.

Se leapădă de Burleanu! “Nu pot să susţin actuala conducere a FRF!”

Pentru ca lucrurile să fie şi mai clare, Liviu Dragnea se dezice total de actualul preşedinte al federaţiei şi spune că nu a semnat nici o hârtie prin care ar fi de partea candidaturii acestuia. “Răspunsul meu este foarte simplu: nu am semnat nicio hârtie de susţinere pentru domnul Răzvan Burleanu! Nici nu aveam vreo competenţă să semnez aşa ceva, nici ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, nici ca preşedinte al PSD-ului şi atât mai puţin ca microbist. Ca microbist, nu pot să dau susţinere scrisă pentru actuala conducere a Federaţiei Române de Fotbal! Nici măcar verbală! Dacă s-a întâmplat acest lucru, mi se pare inadmisibil! Este un fals pe care-l folosesc şi ar fi un gest incalificabil. Dincolo de faptul că intră într-o zonă periculoasă!“, declară tranşant Dragnea.

Promisiune pentru “Rege”: “Facem stadion la Constanţa, să se bată cu al Olguţei de la Craiova!”

În finalul interviului, influentul om politic a ţinut să îi transmită şi un mesaj lui Gică Hagi şi să îl anunţe că e dispus să construiască o arenă de cinci stele pe malul mării: “Eu ţin la Gică Hagi şi o să ţin la el toată viaţa mea, aşa cum ţine, probabil, toată România la el. E un om pe care-l respect, dar îi transmit cu toată dragostea că nimeni nu se opune şi cu toţii ne dorim să facem un stadion la Constanţa. E nevoie de solicitarea autorităţilor locale. Atunci vom face stadion modern şi la Constanţa, aşa cum se discută şi la Focşani. Dacă autorităţile din Constanţa vor să facă un stadion modern şi sunt de acord că trebuie făcut, atunci trebuie să solicite, să fundamenteze şi să argumenteze că îşi doresc! Vă garantez că la Constanţa vom avea stadion modern, care să rivalizeze cu cel din Craiova, să se bată cu Olguţa, să vedem care e mai frumos!“, a punctat Liviu Dragnea.

ADVERTISEMENT

“Proiectul lui Lupescu m-a convins legislativ şi nu numai! Eu am vorbit în ultima perioadă cu toţi colegii mei din administraţia locală, care sunt la fel de deschişi şi de dispuşi să se implice în acest fenomen. Toată lumea aşteaptă o abordare nouă, o abordare pragmatică şi eficientă!”Liviu Dragnea