Fotbal intern

“În România e multă hatereală, dar eu ştiu cât de mult am muncit!”

Alexandru Creţu se află pe lista preliminară cu stranierii convocaţi la echipa naţională a României pentru două jocuri de pregătire. Actualul jucător al lui Maribor a vorbit pentru FANATIK.RO despre vestea primită de la Cosmin Contra.
05.03.2018 | 18:39
In Romania e multa hatereala dar eu stiu cat de mult am muncit

Echipa naţională a României va disputa două meciuri amicale, pe 24 martie, la Netanya, în faţa Israelului, şi pe 27 martie, la Craiova, contra Suediei, iar Alexandru Creţu speră să prindă lista finală a lui Cosmin Contra.

Cum ai primit vestea că te afli pe lista lui Cosmin Contra?

– Eram după un antrenament când am primit vestea. Este o preconvocare. Am primit cu multă emoţie vestea că sunt preconvocat la echipa naţionale. Vă daţi seama că este o bucurie imensă să ajung la naţionala de seniori.

“Suntem specialişti la hatereală!”

Familia cum a reacţionat?

– M-au sunat toţi prietenii buni să mă felicite. Am vorbit şi cu părinţii. Tatăl meu este microbist şi a jucat şi el fotbal. Comentariile răutăcioase ale oamenilor nu mă interesează. De regulă nu stau să citesc ce spun alţii. În România există oricum hatereală. Noi suntem specialişti la asta. Eu ştiu foarte bine cât de mult am muncit ca să ajung aici şi nu am de gând să las vorbele unora să îmi strice bucuria.

“Nu regret că n-am ajuns în Bucureşti!”

Îţi pare rău că ai refuzat Dinamo şi Steaua?

– Am avut ofertă de la Dinamo şi Steaua în trecut, dar nu regret că nu am ajuns în Bucureşti. Acesta a fost drumul meu în viaţă. Am acceptat că este mai bine pentru mine să plec din România. Decizia de a mă transfera la Olimpija Ljubljana a fost cea mai bună.

Cum a fost plecarea din România?

– Vă spun sincer că este cu totul altă lume şi este foarte greu pentru un fotbalist român să se adapteze în străinătate. Eu la Iaşi eram printre cei mai buni pe partea de pregătire fizică, iar când am ajuns în Slovenia mi-a fost foarte greu la început. La antrenamente nu eram nici pe la jumătate. Încet am început să cresc din punctul ăsta de vedere, oamenii au avut răbdare şi am arătat că merit să joc. Nu se compară financiar cu ce e în România. Aici nu există întârzieri sau fotbalişti neplătiţi. Sunt foarte liniştit şi mă gândesc doar la fotbal. La început a fost mai greu să mă adaptez şi cu limba, dar acum lucrurile sunt foarte ok pentru mine.

Te-ai gândit la echipa naţională când ai plecat de la Iaşi?

– Când m-am transferat la Ljubljana nu am luat în calcul că aş mai putea ajunge sau nu la echipa naţională. Când am semnat cu Maribor le-am spus celor apropiaţi că acum poate o să mă vadă şi pe mine cineva cu alţi ochi pentru că joc la una dintre cele mai bune echipe din zonă şi care an de an merge în cupele europene.

“Voi trage tare ca să-mi îndeplinesc acest vis!”

Ce ţi-ai propus pentru perioada următoare?

– Sper ca în meciurile care au mai rămas până la convocarea propriu-zisă să am evoluţii foarte bune şi să arăt că merit să fiu convocat la echipa naţionaşă a României pentru că este o onoare să îmbraci tricoul primei reprezentative. Iar dacă nu se va întâmpla acest lucrur, atunci vor rămâne foarte bine aici unde mă aflu şi voi trage tare în speranţa că pe viitor îmi voi îndeplini acest vis.

Ai mai urmărit meciurile din Liga 1?

– Da. În special pe cele ale celor de la CSM Poli Iaşi.  Am fost foarte bucuros că s-au calificat în playoff şi vreau să le transmit jucătorilor felicitări şi succes pentru că prin muncă pot ajunge în cupele europene.

350.000 de euro este cota lui Creţu, conform transfermarkt