Fotbal intern

Buleică, revelaţia gorjenilor: “Sper să joc bine şi să ajung la Steaua”

Pandurii Tg. Jiu, vicecampioana României, va întîlni astăzi, acasă, de la 20:30, formaţia Dinamo Bucureşti. Partida va deschide etapa a şaptea din Liga I....
13.09.2013 | 14:02
Buleica revelatia gorjenilor Sper sa joc bine si sa ajung la Steaua

Pandurii Tg. Jiu, vicecampioana României, va întîlni astăzi, acasă, de la 20:30, formaţia Dinamo Bucureşti. Partida va deschide etapa a şaptea din Liga I.

Alin Buleică (22 de ani), mijlocaşul Pandurilor, jucătorul care a dat semnalul revenirii la Braga, nici nu se gîndeşte la un rezultat negativ în partida cu “cîinii”. Ba mai mult, mijlocaşul nu exclude varianta unui eventual transfer pe viitor, însă acum se concentrează pe meciurile din Liga Europei.

Alin, diseară jucaţi cu Dinamo. Care este moralul tău?

Vreau să spun că sînt mai încrezător ca oricînd. Ultimul meci a fost cel cu Braga şi cu toţii avem un moral foarte bun. Am încredere în noi şi vreau să marchez.

Cum te-ai pregătit pentru confruntare?

Eu sper să nu ne surprindă Dinamo cu nimic, mai ales că i-am studiat. Le-am studiat meciurile, dar nu îmi este frică. O să fie un meci greu, da, au o echipă bună, dar nu mai bună decît a noastră, clar!

Ai deschis scorul în meciul cu Braga din Liga Europei. Spune-mi, contează asta pentru ceea ce se va întîmpla la celelalte partide?

Da, cu siguranţă. A fost un moment unic, sînt mult mai încrezător. Pot să spun că moralul meu este altul acum. Chiar aveam nevoie de golul acela, doar aşa îmi puteam recăpăta încrederea în propriile puteri. Meciul cu Braga a fost greu, dar sînt fericit pentru că am marcat şi pentru că am trecut cu bine de ei.

“Poate vom fi noi surpriza grupei”

După ce aţi eliminat Hapoel şi Braga, urmează meciul de joia viitoare, cu Dnepr. Eşti pregătit pentru grupe?

Aştept cu nerăbdare meciurile din Europa. O să întîlnim nişte echipe cu istorie, echipe puternice, iar meciurile vor rămîne mereu în amintirile noastre. Va fi frumos, iar noi nu avem nimic de pierdut şi avem încredere că putem face meciuri bune. Vrem să adunăm cît mai multe puncte.

Dnepr, Fiorentina sau Pacos De Ferreira? Unde crezi că stă pericolul cel mai mare?

Clar, Fiorentina. În ultima perioadă au adus jucători foarte buni şi cred că este cea mai bună echipă din grupa noastră. Ferreira are o echipă bună, dar nu cred că le poate egala pe celelalte două. Dar poate o să fim noi surpriza grupei, cine ştie (rîde). Îmi doresc să începem bine în grupe.

“Acum mă gîndesc la Pandurii, dar îmi doresc să ajung la o echipă mai mare

Majoritatea jucătorilor care au plecat de la Pandurii sînt la echipe foarte bune: Maxim, Chiricheş… Pe cînd un transfer?

Deocamdată mă gîndesc doar la echipa la care sînt acum, doar noi contăm, însă vreau să joc cît mai mult, să am meciuri bune şi să ajung la o echipă mai mare, în România. Mă gîndesc şi la Steaua, e normal, e cea mai bună la ora actuală. Se poate întîmpla şi asta, dar doar dacă voi face un sezon bun aici.

Nu ai vrea să urmezi şi exemplul lui Maxim? El a ales un alt drum, cel al unui transfer direct în străinătate.

Eu am o părere foarte bună despre el, este un jucător foarte bun. Ştie ce vrea, e hotărît şi s-a impus foarte repede în Germania, la Stuttgart. Nu toţi românii au reuşit asta, chiar e o performanţă şi îl admir.

La ce echipă din Europa ai vrea sa ajungi?

Real Madrid (rîde). Glumesc. Nu m-am hotărît în legătură cu o echipă din Europa, deocamdată mă dedic total echipei mele.

“Este copil, se iartă”

Aş vrea să te întreb şi despre cazul lui Iancu. Poate ai auzit că a fost dat afară de la tineret, iar antrenorul Stelea a anunţat că nu o să-l mai convoace niciodată…

Sincer, nu ştiu exact ce s-a întîmplat, dar sînt sigur că, dacă va juca bine la Steaua, lucrurile se vor îndrepta. E copil, iar copiii se iartă. Eu nu am avut niciodată incidente de genul şi sper să nu am vreodată.

Pandurii va începe aventura în Liga Europei, joi, contra celor de la Dnepr

700.000 de euro este cota lui de piaţă, conform transfermarkt