Fotbal intern

Interviu cu Artur Jorge! Cum poate FCSB să o învingă pe Vitoria Guimaraes. Atac la Gigi Becali. “Situația e ridicolă!”

20.08.2019 | 16:24
Interviu cu Artur Jorge Cum poate FCSB sa o invinga pe Vitoria Guimaraes Atac la Gigi Becali Situatia e ridicola

FCSB se duelează cu Vitoria Guimaraes pentru un loc în grupele Europa League, iar Artur Jorge, fotbalist care se află sub contract cu Vitoria Setubal și care a jucat pentru formația roș-albastră în perioada august 2017 – iunie 2018, a vorbit pentru FANATIK despre dubla din play-off-ul EL, situația în care se află vicecampioana României și le-a dezvăluit elevilor lui Vergil Andronache care sunt cei doi jucători de la Vitoria Guimaraes de care trebuie să se ferească.

Artur Jorge, despre cum poate FCSB să o învingă pe Vitoria Guimaraes

Mai mult, Artur Jorge a comentat și în legătură cu situația în care se află Diogo Salomao la FCSB, jucător despre care Gigi Becali declara că nu se mai află în planurile de viitor ale echipei. Portughezul în vârstă de 25 de ani le-a dezvăluit jucătorilor de la FCSB cum trebuie să pregătească meciurile cu Vitoria Guimaraes pentru a ajunge în grupele Europa League.

FCSB o întâlnește pe Vitoria Guimaraes în play-off-ul Europa League. Cine crezi că este favorită să meargă în grupe?

– Dacă mă uit la cum arată cele două echipe acum, atunci pot spune că Vitoria este mai puternică și poate câștiga acest duel. Dar Steaua rămâne o echipă istorică și cu un trecut istoric foarte mare în competițiile europene chiar dacă trece printr-o perioadă dificilă. Deci… acesta o fie un meci foarte dificil, dar eu o văd favorită pe Vitoria Guimaraes în acest meci.

Tu cunoști foarte bine Vitoria Guimaraes. Cum crezi că o poate surprinde pe FCSB?

– Vitoria are un antrenor nou acum, iar el dorește de la echipă să aibă posesie și să paseze foarte rapid și o să fie foarte greu pentru Steaua. Vitoria joacă un fotbal foarte bun și are jucători buni.

Artur Jorge și Simion Măzărache în meciul Juventus București - FCSB. Sursă foto: sportpictures.eu
Artur Jorge și Simion Măzărache în meciul Juventus București – FCSB. Sursă foto: sportpictures.eu

FCSB, atenție la Davidson și Rochinha

FCSB trece printr-o perioadă foarte grea în acest moment. Echipa se află pe locul 11 în clasament și are 4 înfrângeri în 6 meciuri. Crezi că jucătorii vor putea să treacă peste această situație și să producă surpriza cu Vitoria Guimaraes?

– Sincer… o să fie foarte greu pentru Steaua. Totul este posibil, dar o să fie foarte greu… Să așteptăm și să vedem…Din păcate Steaua nu trece printr-un moment foarte bun acum…

Cine este cel mai periculos jucător de la Vitoria Guimaraes? Cărui jucător trebuie să îi acorde mai multă atenție FCSB-ul?

– Cred că Davidson și Rochinha pot pune probleme Stelei. Ei doi sunt foarte tehnici, rapizi și înscriu goluri foarte frumoase.

Rochinha într-un meci jucat de Vitoria Guimaraes
Rochinha într-un meci jucat de Vitoria Guimaraes

Cum crezi că FCSB ar putea să o învingă pe Vitoria Guimaraes. Ce ar trebui să facă?

– Îmi este greu să răspund la această întrebare deoarece nu am mai urmărit meciurile Stelei… Dar ar trebui să joace ca o echipă, să fie uniți, să respecte strategia antrenorului și să profite de suportul fanilor. Trebuie să obțină un rezultat bun pe teren propriu pentru a spera la grupele Europa League.

“Toată situația de la FCSB este ridicolă” – Artur Jorge (jucător Vitoria Setubal)

Da, dar Steaua nu are un antrenor principal acum… secundul se ocupă de echipă deoarece Gigi Becali nu a găsit un antrenor care să își dorească să lucreze cu el. Mai mult, echipa nu joacă în București. Deci e mult mai dificil pentru echipă…

– Atunci o să fie mult nai greu… Dar Gigi Becali știe totul despre absolut orice și o să reușească să pună la punct și această situație.

Tu îl cunoști pe Diogo Salomao? Gigi Becali a procedat cu el la fel cum a făcut-o cu tine…

– Prefer să nu vorbesc despre asta. Toată situația de la FCSB este ridicolă. Nu este corect! Acest lucru nu are nicio legătură cu fotbalul. Salomao este un fotvalist foarte profesionist, un jucător foarte bun și are un CV excelent. Îi doresc tot binele din lume.

Presa din Portugalia a scris despre FCSB și Gigi Becali înaintea dublei din play-off-ul Europa League?

– Da, dar ei scriu doar despre situația lui Diogo Salomao la Steaua. Nu este bine pentru Steaua și pentru imaginea fotbalului din România deoarece aceasta nu este adevărata imagine a oamenilor de acolo. Le doresc tot ce e mai bun acestor oameni.

Gigi Becali într-o conferință de presă susținută la palat. Sursă foto: sportpictures.eu
Gigi Becali într-o conferință de presă susținută la palat. Sursă foto: sportpictures.eu

FCSB – Vitoria Guimaraes se joacă joi, 22 august, ora 21.30, în manșa tur din play-off-ul Europa League. Partida este transmisă de Telekom Sport TV, Look TV și Digi Sport, iar toate fazele importante vor fi LIVE VIDEO pe FANATIK.RO.