Fotbal international

Fanatik a vorbit cu cel care a eliminat Lazio şi Steaua din Europa

Steaua va primi vizita celor de la Lazio Roma, joi, ora 22.05, în şaisprezecimile Europa League, iar omul care le-a eliminat pe cele două formaţii din cupele europene a vorbit pentru FANATIK.RO despre modul în care "roş-albaştrii" vor putea să-i elimine pe italieni.
15.02.2018 | 10:14
Fanatik a vorbit cu cel care a eliminat Lazio si Steaua din Europa

Juninho Quixada a jucat în meciurile disputate de Ludogoreţ Razgrad contra celor de la Lazio şi Steaua, atunci când bulgarii i-au eliminat pe italieni din şaisprezecimile Europa League, iar pe “roş-albaştrii” din playoff-ul Champions League.

Brazilianul în vârstă de 32 de ani a vorbit într-un interviu pentru FANATIK.RO despre modul în care a reuşit Ludogoreţ să se impună în faţa celor două echipe şi le-a dat un sfat preţios jucătorilor lui Nicolae Dică. 

“Niciodată nu o să uităm meciul cu Steaua de la Sofia!”

Ludogoreţ Razgrad  a eliminat Lazio din Europa League şi pe Steaua  din Champions League. Care a fost secretul vostru?

– Cred că Ludogoreţ s-a pregătit mai bine pentru cele două meciuri şi şi-a dorit mai mult victoria în cele 90 de minute.

Crezi că meciul jucat de Ludogoreţ contra celor de la Steaua a fost mai dificil decât cel cu Lazio?

Ambele meciuri au fost foarte dificile, dar partida contra celor de la Steaua a fost diferită, mai specială pentru că s-a ajuns la penalty-uri şi ne-am calificat după un duel dramatic. Nu pot uita acele momente şi tensiunea de la penalty-uri.

Îţi aduci aminte de meciul Ludogoreţ – Steaua? 1-0 şi după penalty-uri 6-5. Moţi a fost îngerul bulgarilor…

– Da! Îmi amintesc. Niciodată nu o să uităm meciul cu Steaua de la Sofia. Eu cred că am avut doi îngeri în acea partidă. A fost Wanderson care a înscris golul care a dus la prelungiri şi după aceea Moţi, care a făcut spectacol la loviturile de la 11 metri.

Quixada ştie cum Steaua poate să o învingă pe Lazio

Steaua o să joace împotriva lui Lazio în Europa League. Ce trebuie să facă steliştii ca să îi elimine pe italieni?

Eu cred că steliştii nu trebuie să se simtă inferiori celor de la Lazio. Nu trebuie să le fie frică şi să se lupte de la egal la egal. Încrederea trebuie să fie în capul jucătorilor de la Steaua din primul minut până la final. Ei vor reuşi să învingă Lazio dacă vor intra pe teren cu gândul că vor obţine victoria, că sunt învingători.

Lazio sau Steaua? Cine v-a pus mai multe probleme?

Au fost două situaţii diferite, au fost două meciuri care au intrat în istoria lui Ludogoreţ Razgrad. Amândouă au fost dificile şi foarte emoţionante.

Are Steaua forţa necesară să o elimine pe Lazio?

– Cu siguranţă! Eu cred că numai numele Lazio este de echipa italienilor . Astfel, eu cred că Steaua poate să învingă.

Care crezi că este punctul forte al echipelor din Italia?

În acest moment se joacă un fotbal bazat pe mai multă forţă decât pe calitatea jucătorilor. Asta e părerea mea. Istoria pe care ei o au va conta foarte mult în orice meci.

Sfat pentru atacanţii lui Nicolae Dică

Cum a tratat Ludogoreţ meciul cu italienii pentru a-i elimina şi ce sfat le-ai da jucătorilor de la Steaua? 

Am tratat jocul ca unul pe viaţă şi pe moarte. A fost foarte dificil, dar nu e imposibil să învingi o astfel de echipă precum Lazio. Jucătorii Stelei nu trebuie să se baricadeze în apărare. Eu cred că este cel mai bine ca să mizeze totul pe atac.

Ce sfat le-ai da atacanţilor de la Steaua ca să înscrie cu Lazio?

Trebuie să fie mult mai liniştiţi în faţa porţii, atunci când sunt aproape de gol şi să nu rateze nicio ocazie de a înscrie. Să nu renunţe niciodată, chiar dacă au impresia că nu vor reuşi. Poţi avea parte de o surpriză uriaşă atunci când te aştepţi cel mai puţin.

Ai înscris golul care a eliminat-o pe Lazio din Europa League. Cum a fost când ai realizat importanţa golului tău?

Dumnezeule! Nu îmi venea să cred ceea ce se întâmpla. Eu doar îmi doream să ţip, să alerg şi să scot afară toată emoţia. Nici măcar nu ştiam ce să fac în acel moment. A fost incredibil!

Steaua – Lazio, joi, ora 22.05, în şaisprezecimile Europa League, LIVE VIDEO pe www.fanatik.ro.