News

Interviu cu președintele lui Gyor. Bartha: ”Neagu? Fabuloasă, dar o avem pe Anita!”

12.05.2018 | 13:04
Interviu cu presedintele lui Gyor Bartha Neagu Fabuloasa dar o avem pe Anita

FANATIK.RO a vorbit, în exclusivitate, cu Csaba Bartha, omul care a transformat-o pe advesara celor de la CSM București într-o forță a Europei la nivelul handbalului feminin. Interviu cu președintele lui Gyor: Bartha a discutat deschis despre Cristina Neagu, plecarea lui Martin Ambros, dar și despre organizarea Final Four la București.

Domnule Csaba Bartha, cum vi se pare CSM București, adversara din semifinalele Final Four?
– CSM este o echipă foarte bună. Le respect mult pe jucătoarele de acolo și pe cei din staff-ul tehnic.

Este cel mai greu adversar pe care îl puteți întâlni în această fază?
– După părerea mea fiecare echipă ajunsă în Final Four are aceeași forță. Ceea ce va face diferența ține de performanța de moment și de deciziile pe care jucătoarele le vor lua în cele mai importante faze de joc.

”Nu avem secrete. Muncim din greu!”

Gyor este actuala campioană a Europei. Care este secretul din spatele succesului?
– Nu avem nici un secret. Noi credem foarte mult în a munci din greu, ceea ce și facem săptămână de săptămână.

Jucați acasă, la Budapesta. Este un avantaj important pentru handbalistele dumneavoastră?
– Evident că avem un atuu important pentru că jucăm aici. Suntem foarte recunoscători Guvernului din Ungaria, care a făcut posibil acordul pe termen lung între Federația Ungară de Handbal (HHF) și Federația Europeană de Handbal (EHF).

”Ambros a scris istorie cu Gyor, iar pentru asta îi vom mulțumi mereu!”

Este ultimul mare turneu pentru Martin Ambros ca antrenor la Gyor. Cum îl descrieție pe actualul selecționer al României?
– Ambros este un antrenor uriaș! A scris istorie în handbal cu Gyor Audi ETO KC. Toate victoriile lui vor fi mereu ținute minte. Îi doresc mult noroc în sezonul viitor. Noi am anunțat deja că succesorul său va fi actualul secund, Gabor Danyi.

Per Johansson, tehnicianul lui CSM, cum vi se pare?
– Nu îl cunosc persoanl, dar prin prisma rezultatelor excelente pe care le-a avut în carieră pot spune că este unul dintre cei mai experimentați antrenori ai momentului. A lucrat CSM București și sezonul trecut. Sper că vom reuși să facem o partidă bună și să îl invingem!

Interviu cu președinte lui Gyor. ”Anita Gorbicz e de nivelul Cristinei Neagu! Nimeni nu o poate înlocui!”

Cristina Neagu este numită ‘’Messi din handbal’’. Ați încercat să o transferați la Gyor.
– Nici pe ea nu o știu ca persoană, dar cred că este o extraordinară jucătoare de handbal. E prima oară când aud de această poreclă a ei, dar nu ne temem pentru că și echipa noastră are jucătoare fantastice, fabuloase, de nivelul ei. Ca să numesc doar una: Anita Gorbicz!

Interviu cu președintele lui Gyor. Csaba Bartha, în centru, consideră că Anita Gorbicz este o jucătoare extraordinară, de nivelul Cristinei Neagu.
Interviu cu președintele lui Gyor. Csaba Bartha, în centru, consideră că Anita Gorbicz este o jucătoare extraordinară, de nivelul Cristinei Neagu.

Anita are deja 34 de ani și se apropie de finalul carierei. Există vreo altă jucătoare din Ungaria capabilă să îi ia locul?
– Ea a renunțat la echipa națională în urmp cu puțin timp, dar sezonul viitor va evolua cu siguranță pentru Gyor. Acum, este imposibil ca o altă jucătoare din Ungaria să se ridice la valoarea ei și să o înlocuiască.

Este posibil ca turneul Final Four să se mute în viitorul apropiat la București. Cum vedeți acest lucru?
– Din câte știu, acordul între EHF și HHF prevede ca și sezonul viitor de Final Four al handbalului feminin să se dispute tot la Budapesta. Am auzit că sunt și alte orașe care își doresc organizarea și care vor candida pentru a obține turneul, dar sper ca Budapesta să rămână orașul-gazdă pentru mulți ani de acum încolo.