Fotbal intern

Interviu cu selecţionerul U 19. Dan Oprescu vorbeşte despre noile “perle” din fotbalul românesc: “Toţi visează la Campionatul European”

10.01.2019 | 18:38
Interviu cu selectionerul U 19 Dan Oprescu vorbeste despre noile perle din fotbalul romanesc Toti viseaza la Campionatul European

Selecţionerul U 19, Dan Oprescu, a acordat un interviu pentru FANATIK în care a vorbit despre jucătorii care vor face parte din lotul care va lupta pentru calificarea la Campionatul European, dar şi despre şansele naţionalei României la Turneul de Elită din Rusia.

Cum vedeti viitoarele calificari?
Mulți dintre cei din lumea fotbalului au impresia că grupa noastră este una ușoară. Eu spun că e una echilibrată. Să ne uităm ce au făcut Rusia și Irlanda în grupele lor. Irlanda a fost cu Olanda și Bosnia și a făcut 9 puncte! Nu este deloc o grupă ușoară.

Au mai multă încredere băieții după calificarea celor de la U21?
Categoric! Mare parte dintre ei speră că vor ajunge și ei să facă parte din lotul viitor U21, mai ales că selecționerul Mirel Rădoi a fost prezent la multe dintre meciurile noastre, atât la partidele amicale, cât și la turneul de calificare. A venit să îi urmărească de aproape pe băieți și ne-a transmis mesaje de încurajare. Le mulțumesc și lui și lui Cosmin Contra pentru susținerea lor! Acum, toţi visează la calificarea la Campionatul European.

Sunt fotbaliști pe care fanii nu îi cunosc atât de bine…
Unii au debutat deja în Liga 1: Petrila, Mihăilă de la Craiova, Andrei Cristea, portarul de la Gaz Metan, Târnovanu, portarul de la Iași, Screciu, care a fost accidentat. Ar mai fi Baicu și Markovic de la Craiova. Avem patru fotbaliști de la Craiova și sunt importanți pentru noi. Mă uitam la Rusia, spre exemplu, și au șase jucători de la același club. Contează foarte mult la nivel de omogenitate.

Interviu cu selecţionerul U 19. “Bancu nu trebuie să fie disperat să plece de la Craiova”

Apropo de Craiova. Cum era Nicușor Bancu, cel pe care l-ați descoperit?
Ieșea în evidență imediat. El a participat la o selecție organizată la noi la echipă și a rămas doar el și cu un alt băiat. A arătat că are calități, pe care ulterior și le-a explotat din ce în ce mai mult. Atunci când s-a transferat la Craiova am spus că va fi cel mai bun jucător de bandă stânga din țară. Acum, pot spune că vorbele mele din trecut au avut acoperire totală după parcursul său.

Își dorește un transfer în străinătate.
Cred că e timpul să facă și el pasul spre străinătate. Ar fi o motivație în plus în acest moment al carierei sale, dar nu trebuie să îi stea mintea acolo. El nu trebuie să fie disperat să plece, ci doar să se gândească la cum joacă. Evoluează la unul dintre cele mai puternice cluburi din România, cu mii de suporteri în spate. Craiova e o echipă foarte iubită și nu are de ce să fie stresat că nu a prins deocamdată un contract afară.

“Eram convins că Petrila va face senzaţie când va intra la CFR”

Ce ne puteți spune despre Petrila. La CFR a început să prindă din ce în ce mai multe minute.
Noi, cei de la U19, avem mare încredere în el. Am spus-o de câte ori am avut ocazia că Petrila va face senzație atunci când va intra la CFR! Eu nu am fost surprins. Are tehnică în regim de viteză, își depășește ușor adversarul. Are ceea ce se caută în fotbalul de astăzi.

Dan Oprescu U 19
Dan Oprescu este extrem de apropiat de fotbaliştii săi, iar acest lucru se vede din reacţiile acestora după goluri

Au trecut naționalele de juniori de complexul pe care îl aveau față de adversarele din străinătate?
Eu le dau în permanență exemplul celor de la U21 și chiar al celor de la naționala de seniori, care în 2018 au avut rezultate foarte bune. Nu sunt cu nimic inferior fotbaliștilor din alte țări. Este doar o problemă de mental. Când ne vom pune la punct și în acest sens, nu vom mai avea dificultăți cu nimeni. Toți străinii apreciază jucătorii români din punct de vedere tehnic.

Nu prea aveți jucători de la FCSB și Dinamo.
Nu sunt mulți, e adevărat, dar de la FCSB l-am avut pe Toma Daniel, iar de la Dinamo îl avem în vedere pe Geani Crețu. Am văzut că Mircea Rednic l-a debutat și sper ca el să prindă din ce în ce mai des echipa. Cel mai important pentru acești tineri fotbaliști este să joace și, mai ales, la nivel de seniori. De ce spun asta? Pentru că adversarii nu mai evoluează în majoritate la juniori, iar asta se simte.

Tags: