News

Interviu EXCLUSIV cu Simona Halep la Wimbledon: “Sunt locul 7-8, nici nu mai ştiu, dar am FOAME DE TROFEE!” Ce spune despre meciul cu Buzărnescu, cât de gravă e accidentarea şi anunţul ferm despre port-drapelul României la JO de la Tokyo!

01.07.2019 | 18:17
Interviu EXCLUSIV cu Simona Halep la Wimbledon Sunt locul 78 nici nu mai stiu dar am FOAME DE TROFEE Ce spune despre meciul cu Buzarnescu cat de grava e accidentarea si anuntul ferm despre portdrapelul Romaniei la JO de la Tokyo

Interviu EXCLUSIV cu Simona Halep după victoria în primul tur de la Wimbledon! Halep a vorbit cu trimisul special FANATIK la Londra despre meci, despre accidentarea care ne-a dat emoţii, despre super-duelul românesc din turul 2 cu Mihaela Buzărnescu şi multe alte subiecte! Nu l-a ocolit nici pe Ion Ţiriac! Citiţi în rândurile de mai jos un interviu la cald, după calificarea în turul 2, acordat de campioana noastră EXCLUSIV pentru FANATIK.RO!  

Interviu cu Simona Halep, explicaţia accidentării: “După atâtea meciuri…”

– Simona, în primul rând, felicitări. Vreau să te întreb cum te simți fizic, nu doar prin prisma accidentării suferite în acest meci, ci și pe fondul meciurilor jucate pe iarbă până acum?

Am fost un pic obosită săptămâna trecută după atâtea meciuri, dar au fost meciuri bune, m-au ajutat să intru în ritm. Pe iarbă este diferit și mușchii spatelui obosesc mult mai repede. Mă simt bine. Astăzi când am alunecat am simțit o mică durere, o întindere, dar sper să nu fie nimic grav.

Simona Halep s-a accidentat în turul 1 la Wimbledon, în meciul cu Aliaksandra Sasnovich

– Ai putea să faci o comparație cu accidentarea suferită în urmă cu cinci ani în meciul cu Bouchard?

Nu, au fost diferite. Acolo am făcut entorsă și m-am speriat mai tare, acum a fost doar întindere.

– Care crezi că a fost momentul-cheie al meciului, acea minge de set salvată la 5-4 pentru adversară, în setul 2?

Nu mai țin minte dacă a avut minge de set. Consider că tot jocul meu s-a schimbat de la 5-2 pentru ea în setul 2. Am fost mult mai agresivă, am încetat să mai greșesc atât de mult și am jucat cu serviciul 1 mult mai des.

Simona simte că nu mai e în centrul atenţiei: “Sunt locul 7,8…nici eu nu mai ştiu!”

– În anii trecuți, atenția era îndreptată foarte mult spre tine, acum mai puțin. Crezi că acest lucru te avantajează? Te întreb prin prisma spuselor lui Darren Cahill, care povestea că lui Andre Agassi îi plăcea să vâneze, nu să fie vânat. Ești oarecum în aceeași postură…

Nu am analizat acest aspect, dar simt că atmosfera este mai degajată în jurul meu. Nu pot spune că sunt o favorită la acest turneu. Sunt locul 7 – 8, nici nu știu. Încerc doar să joc fiecare meci și să ajung cât se poate de sus. Obiectivele mele principale sunt să progresez în tenis, în atitudine și să am un joc cât mai complet pe iarbă.

– Cât contează că este domnul Țiriac alături de tine? Am văzut că te-a ajutat cu sfaturi concrete în ultimele sesiuni de antrenamente

Mă ajută enorm. Și astăzi a fost la meci, mi-a dat încredere. Stilului lui de a vorbi, de a-mi oferi sfaturi, e special. Mă ajută mult. E zilnic alături de mine începând cu 2014.

– Analizând jocul tău, Navratilova spunea că pe iarbă trebuie să ataci, nu să joci defensiv. La ce nivel crezi că ai ajuns cu această agresivitate la meciul de astăzi?

Sunt la un nivel mai bun decât anul trecut, nu știu ce notă mi-aș da. Stilul meu nu este doar să joc agresiv, de aceea îmi place pe zgură mai mult. Încerc să progresez și pe iarbă, să găsesc soluții mai bune ca să devin mai bună.

Simona Halep, anunţ ferm: “Vreau să fiu port-drapelul României la JO de la Tokyo!”

– E un meci special în turul 2 cu Miki Buzărnescu,  fiind vorba de o colegă de FED Cup? Va avea o încărcătură mai specială acest meci?

Atunci când intru pe teren nu contează cu cine joc. E o jucătoare foarte bună, incomodă cu stânga. Joacă bine, am văzut că a câștigat în două seturi. Va fi greu, dar sunt încrezătoare.

– Mai are Simona Halep foamea de trofee pe care o avea înainte?

Sigur că da. Îmi doresc tare mult să câștig. Obiectivul meu principal nu mai este clasamentul, ci să câștig trofee. Știu că nu e ușor, sunt într-o perioadă mai relaxantă. Vin după numărul 1 doi ani la rând și un Grand Slam câștigat. Consider că trebuie să mă relaxez un pic în acest an, iar apoi să văd ce pot face mai bine. Anul acesta vreau doar să mă simt bine pe teren

– Și o întrebare legată de naționala de tineret. Ai reușit să vezi vreun meci de la EURO U21? Cum vezi calificarea la Jocurile Olimpice, te vezi împreună cu Ianis fiind portdrapelul României?

Nu știu dacă pot fi două persoane. Eu mi-aș dori tare mult să fiu portdrapelul, enorm chiar. Sper să se îndeplinească de data aceasta. Am și întrebat deja dacă se poate. Îi felicit pe băieți pentru victoriile avute. Nu am avut șansa să-i văd, doar am auzit. Sunt băieți de mare talent și ne vom vedea la Tokyo.