News

Carla Suarez, impresionată de demonstraţia de forţă oferită de Simona Halep: “A făcut o partidă memorabilă! Printre favoritele la titlu”

UPDATE, ora 14:44 / După ce a fost învinsă de Simona Halep, un dublu 1-6, Carla Suarez Navarro  a apărut la conferinţa de presă vizibil afectată de efectul depus, în urmărirea mingilor...
05.06.2017 | 13:59
Carla Suarez impresionata de demonstratia de forta oferita de Simona Halep A facut o partida memorabila Printre favoritele la titlu

UPDATE, ora 14:44 / După ce a fost învinsă de Simona Halep, un dublu 1-6, Carla Suarez Navarro  a apărut la conferinţa de presă vizibil afectată de efectul depus, în urmărirea mingilor plasate perfect de româncă.

“Simona Halep a fost foarte calmă şi făcut un meci memorabil. Este una dintre cele mai bune jucătoare din lume şi printre favoritele la titlu în acest an la Roland Garros”, a declarat Navarro.


Să faci un interviu la Roland Garros cu orice jucător îţi doreşti nu este foarte greu. Dar nici uşor, pentru că trebuie să treci prin filtrul “Interview desk”, acolo unde un britanic uns cu toate alifiile face el un interviu cu tine înainte de a-ţi da OK-ul.

Trebuie să îţi motivezi cererea, să fii explicit cu privire la subiectul discuţiei şi să respecţi timpii acordaţi. Totul, cu o singură condiţie: ca întânirea cu jucătorul să aibă loc numai în zi de meci şi numai după disputarea acestuia.

s4

E greu spre imposibil să faci un interviu cu Djokovic about “nothing and everything”, cum le place oamenilor de la “Interview desk” să spună, dar destul de uşor de obţinut dacă, spre exemplu, ar fi jucat împotriva lui Marius Copil. Totuşi, fiind un Grand Slam, presa este respectată, atâta timp cât şi tu, acreditat fiind, îţi respecţi meseria.

La fel s-a întâmplat şi duminică, atunci când am obţinut o discuţie cu iberica Suarez Navarro şi cu înţelegerea colegilor spanioli, care au aşteptat să o intervieveze pe compatrioata lor, după FANATIK. Carla tocmai o învinsese pe Vesnina şi am fost obligaţi să părăsim “Suzanne Lenglen” la 4-0 pentru Simona, pentru întâlnirea cu Navarro.

Carla, presupunând că Simona Halep se va califica…

(Zâmbeşte) Presupunând?

Da, a câştigat primul set: 6-0 cu Kasatkina!

Pfff…

(Zâmbim la rându-ne, renunţând la modul condiţional) Cum va fi meciul cu Simona? Ai câştigat toate cele 4 întâlniri directe pe zgură

Da, am câştigat, dar am avut meciuri foarte foarte tari în trecut cu Simona. Şi în 3 seturi uneori. Ne cunoaştem foarte bine, vedem ce va fi. 

526026-simona-halep

Îţi aminteşti semifinala de la Roma, de acum doi ani? A fost ultimul vostru meci direct pe zgură. Aţi jucat 2 ore jumătate, ai revenit în decisiv de la 4-5 şi 0-30…

Oh, da! Cum aş putea să uit acel meci?! Mi-ar fi imposibil. Am terminat jocul amândouă sleite de puteri. A fost un meci uluitor, extrem de plăcut pentru public. Ambele am jucat extrem de bine. Aşa suntem construite, să dăm tot ce e mai bun din noi când intrăm pe teren. Şi de asta ies şi meciuri spectaculoase între noi, apreciate de public.

Că tot ai amintit de public… Pe cine crezi că vor susţine parizienii în meciul vostru de luni?

Hmm… Nu ştiu! Aş vrea să spun că pe mine! Dar Simona a jucat aici o finală, e o fată drăguţă, care joacă foarte bine, deci… 🙂 Vedem ce se va întâmpla.

Cum ai descrie într-un cuvânt sau două, forma Simonei Halep din acest sezon de zgură?

Uff… (se gândeşte preţ de câteva secunde) Foarte bună!

gettyimages-691823514

Moment în care am dat un ochi pe telefon la meciul Simonei. Am mulţumit frumos şi am zbughit-o îngrijoraţi spre “Suzanne Lenglen”, unde Kasatkina avea 5-3 în setul 2, jurându-ne să nu mai facem interviuri niciodată cu “posibile” adversare, decât după ce Simona învinge!

Şi am revenit în arenă odată cu revenirea Simonei pe care o ştiam. Cea care îşi spulberă adversara, oferind astfel, împreună cu calificarea în optimi, şi greutate interviului nostru cu Suarez Navarro.