Fotbal intern

Interviu cutremurător cu Mihai Neșu, despre noua perspectivă a vieții sale: „Dumnezeu m-a binecuvântat cu accidentul din 2011”

28.04.2021 | 11:59
Interviu cutremurator cu Mihai Nesu despre noua perspectiva a vietii sale Dumnezeu ma binecuvantat cu accidentul din 2011
Mihai Neșu spune că accidentul suferit în 2011 a fost o binecuvântare de la Dumnezeu, pentru că și-a regăsit liniștea sufletească
ADVERTISEMENT

Sunt aproape 10 ani de la accidentul în urma căruia Mihai Neșu a rămas paralizat, după un contact cu un coleg în timpul unui antrenament al lui Utrecht. Se întâmpla pe 10 mai 2011.

Într-un interviu oferit pentru revista Familia Ortodoxă, Mihai Neșu a vorbit despre perspectiva asupra vieții pe care o are după greaua încercare. Paradoxal, fostul fotbalist spune că și-a găsit liniștea sufletească, iar asta contează mult mai mult decât suferința fizică pe care o are.

ADVERTISEMENT

B,a chiar mai mult, Mihai Neșu consideră că accidentul din 2011 este o binecuvântare pentru el. Iar singurul regret pe care îl are este că nu și-a întors fața către Dumnezeu până la vârsta de 30 de ani.

Mihai Neșu: „Văd în jurul meu oameni care sunt sănătoși, poate, din punct de vedere fizic, dar sunt foarte nefericiți din punct de vedere sufletesc”

„Viaţa mea înainte de accident a fost ca viaţa majorităţii tinerilor. Aveam multe vise, îmi doream să câştig mulţi bani şi să îmi cumpăr tot ce vreau. Cu Dumnezeu nu aveam nicio relaţie. Ştiam că există Dumnezeu, îmi mai aduceam aminte din când în când de el. Dumnezeu m-a binecuvântat cu acest accident. Dumnezeu mă iubește și are grijă de mine și trebuie să fiu și eu așa cum mă vrea el.

ADVERTISEMENT

Copiii de la fundație, pe care îi întâlnesc zilnic, au suferințe fizice mult mai mari decât mine. Dar cred că sufletește ei sunt mai sănătoși decât noi toți. Bineînțeles că în primii ani mi se părea că suferința mea este cea mai mare și că niciunui om nu i se poate întâmpla mai rău decât ce am pățit eu.

Dar acum, în ultima perioadă, mărturisesc că nu am de ce să mă plâng. Și văd în jurul meu oameni care sunt sănătoși, poate, din punct de vedere fizic, dar sunt foarte nefericiți din punct de vedere sufletesc”, a explicat Mihai Neșu pentru revista Familia Ortodoxă.

ADVERTISEMENT

Confesiunea lui Mihai Neșu: „Am un mare regret că până la 30 de ani nu m-a interesat deloc să caut ce înseamnă Dumnezeu”

„Am un mare regret că până la 30 de ani nu m-a interesat deloc să caut ce înseamnă Dumnezeu și ce scop are viața noastră. Iar cei care citesc acest interviu aș dori să mă ia ca exemplu negativ pentru prima parte a vieții mele și să vadă că în orice situație, chiar și în situații atât de rele ca a mea, Dumnezeu poate să schimbe viața unui om în bine”, a declarat Mihai Neșu pentru revista Familia Ortodoxă.

Fundația Mihai Neșu, construită în Oradea, acordă sprijin permanent pentru recuperarea copiilor cu dizabilități. 115 copii sunt în prezent sub îngrijirea personalului specializat. De asemenea, fundația a anunțat construirea unui nou complex pentru a putea găzdui și mai mulți copii.

ADVERTISEMENT

“Complexul de recuperare ‘Sfântul Nectarie’ va fi un spațiu comun, al oamenilor sănătoși din comunitate, care prin utilizarea lui va susține o structură socială medicală atât de necesară: recuperarea copiilor cu dizabilități și integrarea tinerilor cu dizabilități prin crearea unui rost datorită locului de muncă”, se notează pe site-ul fundației. Costul proiectului este de 3,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT
Tags: