Fotbal international

DAUM, conferinţă între miştouri şi lucruri serioase: “Îmi ia o oră să vă explic de ce sunt o SOLUŢIE… Nevastă-mea e cu banii, dar e ocupată”

Naţionala României a mai ratat o calificare la o competiţie majoră odată cu înfrângerea din Muntenegru, ultimele două partide din preliminariile CM 2018, împotriva Kazahstanului şi...
05.09.2017 | 23:59
DAUM conferinta intre mistouri si lucruri serioase Imi ia o ora sa va explic de ce sunt o SOLUTIE Nevastamea e cu banii dar e ocupata

Naţionala României a mai ratat o calificare la o competiţie majoră odată cu înfrângerea din Muntenegru, ultimele două partide din preliminariile CM 2018, împotriva Kazahstanului şi Danemarcei, urmând să conteze doar pentru palmares.

Selecţionerul Christoph Daum a răspuns la toate întrebările legate de prezentul, dar mai ales de viitorul echipei naţionale, la conferinţa de presă de după meciul de la Podgorica, concluzia fiind că vrea să participe la reconstrucţia fotbalului românesc şi că va discuta cu şefii FRF pe această temă.

Vă gândiţi să plecaţi de la cârma naţionalei României?

– Dacă vom considera că va fi mai bine fără mine, voi pleca, asta nu e o problemă pentru mine. Am zis că vreau să fiu o parte din planul de reconstrucţie al fotbalului românesc. Ok, n-a mers acum, pentru Cupa Mondială, următorul pas e să vedem care vor fi cele mai bune soluţii pentru Euro. Mai întâi pentru Nations Cup, apoi pentru preliminariile pentru Euro. Vom vedea.

Cine credeţi că e vinovat pentru această înfrângere?

– Îmi asum partea mea de vină. Voi puteţi să spuneţi că eu sunt vinovat, pentru că întotdeauna antrenorul este primul vinovat. Aşa că, da, eu sunt vinovatul.

Ce vă face să credeţi că sunteţi o soluţie pentru viitorul fotbalului românesc?

– Cred că e o explicaţie de o oră şi nu poate fi rezumată în câteva propoziţii.

Cum aţi putea rezuma experienta dvs. în fotbalul românesc, ţinând cont şi de rezultatele din această campanie?

– Şi ăsta e un răspuns lung. Suntem într-un proces de reconstrucţie şi într-un astfel de proces e nevoie de timp până când se vor vedea rezultatele pozitive. Lucrurile pot părea negative pe termen scurt, chiar dacă unele decizii sunt bune. Am învăţat multe despre această ţară minunată, despre oamenii minunaţi de aici. Şi cred în viitorul acestei ţări. Şi asta vă rog – chiar dacă eu plec, să fiţi alături de ţara asta într-un mod în care fotbalul poate respira. Nu îl sufocaţi numai cu critici şi cu lucruri negative.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea celelalte jocuri din preliminariile CM 2018 din restul grupelor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Interviu Daum. “Nu ştiu câţi bani pierd dacă plec, nevastă-mea e cu banii”

Trebuia să câştigăm în seara asta, ca să mai avem şanse de calificare. La 0-0, l-aţi înlocuit pe Andone cu Băluţă şi aţi continuat să jucaţi fără un vârf clasic. Care a fost logica acestei decizii?

– Am vrut să avem un aşa-zis număr 9 fals. Pentru că Florin nu prea s-a descurcat în faţa fundaşilor masivi. Am vrut să am un jucător mai micuţ. Nu luaţi comparaţia asta mot-a-mot, dar ştiţi cum joacă Messi. Asta a fost ideea din spatele deciziei, în faţa unor jucători masivi am vrut să avem fotbalişti mai micuţi şi mai flexibili. Să joace cum o face el la Craiova, cum a făcut-o şi în meciul cu Milan. Am vrut să îl pun în valoare şi pe Bogdan Stancu, să intre în centru. Florin a muncit mult, dar nu a putut să treacă de fundaşii lor. Aşa că am vrut să avem mai multă prospeţime. Nu aveam pe bancă un număr 9, aşa că am luat decizia aceasta de a juca cu un număr 9 fals. Aşa cum joacă multe echipe. Şi Germania a luat Cupa Mondială cu această tactică, cu Mario Gotze în poziţia asta. Ok, e un început, să încercăm să implementăm lucrurile astea.

Aveţi în contract vreo clauză care să specifice că dacă plecaţi acum, trebuie să plătiţi vreo clauză Federaţiei Române de Fotbal?

– Tu îmi prezinţi contractul tău de muncă?! E un joc, trebuie să scoatem toţi contractele pe masă şi să vedem toate clauzele? Sau respectaţi confidenţialitatea unor astfel de clauze? Asta e de fapt întrebarea. Aveţi contractele tuturor antrenorilor cu care vorbiţi. Ale miniştrilor? Ce vreţi de fapt?

Câţi bani aţi pierde dacă aţi pleca acum de la naţională?

– Cred că a fost un contract care a apărut în media şi care era fals. Ce aş pierde? Hmmm… Trebuie să îmi întreb nevasta, ea e responsabila cu banii în familia noastră. Să o întreb pe ea să ne spună exact. Dar acum e ocupată, sorry.