Interviu exclusiv cu Dragan Djukic, înainte de SCM Râmnicu Vâlcea – CSM București: „Misiunea mea a fost să țin echipa împreună”

Corespondență de la Râmnicu Vâlcea
Eduard Nicolae Popa    Iulian Pavel   
în Handbal
13/03/2019, 14:48
Interviu exclusiv cu Dragan Djukic, înainte de SCM Râmnicu Vâlcea – CSM București: „Misiunea mea a fost să țin echipa împreună” GALERIE FOTO Corespondență de la Râmnicu Vâlcea
Dragan Djukic a acordat un interviu pentru FANATIK înainte de duelul cu SCM Râmnicu Vâlcea

CSM București joacă o adevărată finală în Liga Florilor, în deplasare, în compania celor de la SCM Râmnicu Vâlcea. Orice rezultat în afară de o victorie la cel puțin 3 goluri este sinonim cu pierdea titlului pentru „Tigroaice”. Asta după ce vâlcencele s-au impus cu 22-19 în Sala Polivalentă de la București, în partida tur și sunt neînvinse în campionat. Mai mult, de la acel meci CSM București a suferit mai multe accidentări și a trebuit să improvizeze din punct de vedere al efectivului. De asemenea, înfrângerea împotriva vâlcencelor a fost fatală antrenorului Magnus Johansson, care a fost înlocuit cu Dragan Djukic. Tehnicianul sârb a avut de navigat o perioadă dificilă pentru CSM București și se află acum în fața unei partide extrem de importante. Cu toate acestea, Djukic a acordat un interviu pentru FANATIK în care s-a arătat mai degrabă optimist înaintea duelului contra „urmașei Oltchimului”.

Interviu Dragan Djukic: „Primul lucru pe care l-am făcut aici a fost să schimb atmosfera”

Văd că este o atmosferă plăcută la antrenament. Cum simțiți vestiarul înainte de acest meci?

– Din momentul în care am ajuns aici, primul lucru pe care a trebuit să îl fac a fost să schimb atmosfera, să pun lucrurile în ordine, să pun handbalul în prim-plan. Cred că am reușit asta în octombrie și în noiembrie, dar apoi lucrurile s-au schimbat și în ianuarie a trebuit să o luăm de la zero, pentru că am pierdut două jucătoare foarte importante. În ianuarie și februarie am mai pierdut încă două jucătoare. Asta ne-a afectat foarte mult, dar uneori când ai probleme, asta te aduce mai aproape ca echipă. Celelalte fete sunt într-o formă foarte bună, iar când se vor întoarce Lekic și Mehmedovic vom fi mai puternici și vom arăta mult mai bine. Misiunea mea a fost să țin echipa împreună și sper că am reușit. Viața mereu îți aduce noi provocări. În ultimele săptămâni am avut meciuri foarte grele și iată-ne acum în fața celui mai important meci al sezonului. Aș spune că atmosfera este bună, să vedem cum o transmitem pe teren.

Dragan Djukic a ajuns la CSM București în octombrie 2018

Ce credeți despre echipa din Vâlcea? Este un oraș cu tradiție în handbal, cu siguranță ați auzit de Oltchim.

– Este un oraș cu o istorie importantă și cu o cultură a handbalului și trebuie să spun că rezultatele pe care le-au reușit în acest sezon sunt fascinante. Știau de la început ce vor, au crezut în puterea lor colectivă. Au câștigat 17 meciuri la rând, au învins CSM București de două ori în deplasare. Și nici nu avem vreo scuză. Au bătut pe CSM cu Cristina Neagu, Andrea Lekic, toate aceste jucătoare. Mă bucur că unul dintre cele mai mari centre ale handbalului feminin s-a întors. Pe de altă parte, aș vrea ca CSM București să câștige, pentru că dacă Vâlcea va câștiga în această seară, sezonul s-a cam încheiat, pentru că e imposibil să mai piardă în Liga Florilor atâtea partide.

Dragan Djukic anunță două reveniri la CSM București

Ar trebui să ne așteptăm la vreo revenire în acest meci? Va intra Andrea Lekic cu Vâlcea?

Andrea încă nu este pregătită să joace… mă gândesc dacă să o folosesc fără să fie 100%. Vom vedea. Și Majda este aproape de o revenire. Ambele își doresc să joace. Riscul este însă cam mare. Cu siguranță însă cele două jucătoare nu sunt pregătite pentru acest meci. Cu siguranță vor fi gata în viitorul apropiat. Poate le voi folosi și în acest meci, în funcție de nevoile echipei. O să mă folosesc de toate armele pe care le am la dispoziție. Dar să știți că sunt încrezător în echipa mea din ultimele trei săptămâni. Ce am jucat acolo nu a fost un handbal rău. Ce ne-a lipsit în meciul de la Ljubljana și cel cu Thuringer au fost lucrurile mici iar prezența acestor fete cu experiență ar putea să ajute echipa din acest punct de vedere.

Veți juca în fața unei săli pline, 3.000 de oameni vin să vă vadă echipa la lucru. Credeți că veți avea probleme din cauza aceasta sau dimpotrivă, un public full, chiar și ostil le va ajuta pe fete?

– Cu siguranță Vâlcea va avea parte de un suport fantastic. Eu mă bucur că se va juca în fața unei săli pline. Este în beneficiul acestui sport. Cred că nimeni nu vrea să vadă un scenariu asemănător cu cel care s-a întâmplat în final four-ul Cupei României la băieți. Îndemn suporterii să își sprijine echipa favorită. Sunt unele lucruri care atunci când te presează din exterior, te fac mai puternic în interior. Va fi interesant de văzut cum va reacționa echipa mea, dar am multe jucătoare experimentate care au mai evoluat aici și vor ști să gestioneze situația. Dar sunt sigur că va fi o seară specială pentru handbalul românesc și mă bucur că și eu voi face parte din ea.

Probleme cu accidentările au afectat mult jocul celor de la CSM București

Dragan Djukic: „Mă bucur că handbalul s-a întors”

Cum vi se pare atenția mărită pe care o primește handbalul în România în ultima perioadă, dat fiind faptul că în țara noastră se pune mult accent pe fotbal?  

– în primul rând mă bucur că handbalul s-a întors! România este una dintre țările cu o mare tradiție în acest sport, dar care datează din anii ’50-’60-’70. E bine că atât liga feminină cât și cea masculină devin din ce în ce mai bune. Au venit foarte mulți jucători și jucătoare de nivel înalt în această țară în ligile naționale, atmosfera din săli este plăcută, televiziunile și presa au început să urmărească acest sport, au început să vină și banii ceea ce e foarte bine. Cred însă că România merită și mai mult și pentru a face mai multe, e nevoie de un succes la un nivel de echipă națională, care  va uni țara și va aduce noi sponsori. De aceea noi de la cele mai mari echipe, cum sunt CSM București sau Vâlcea, avem datoria noastră să cinstim sportul, să ajutăm starurile și să fim un exemplu pentru noile generații din handbal. Asta va fi datoria noastră și în această seară și nu există un trofeu mai mare pentru mine decât acest lucru. Toată lumea care va fi pe teren trebuie să țină minte că s-ar putea să joace în fața unor potențiale jucătoare care să reprezinte viitorul acestui sport. Asta îmi doresc de la acest meci și mi-ar plăcea ca echipa cea mai bună să câștige. Eu cred că echipa mea este mai valoroasă, dar trebuie să îmi mărturisesc toată admirația pentru cei de la Vâlcea. Ce au făcut în acest sezon este un lucru bun pentru handbal.

Partida dintre SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București se joacă de la ora 19:00. Meciul este transmis de Televiziunea Română.

Închide ×