Sport

Interviu emoționant al lui Marius Marin, căpitanul naționalei de tineret. ”Nedreptățile m-au ambiționat să-mi împlinesc obiectivele”

Marius Marin, căpitanul naţionalei de tineret a României, a impresionat prin evoluţii la Campionatul European de tineret, iar acum face parte din lotul României pentru Jocurile Olimpice.  
06.07.2021 | 15:50
Interviu emotionant al lui Marius Marin capitanul nationalei de tineret Nedreptatile mau ambitionat sami implinesc obiectivele
ADVERTISEMENT

Căpitanul naționalei de tineret la Campionatul European, mijlocașul celor de la Pisa, Marius Marin, a acordat un interviu emoționat pentru FRF TV în care a vorbit despre experiențele trăite în Italia, unde joacă de șase ani.

Fotbalistul a ajuns extrem de apreciat de oficialii clubului de care aparține. Pisa cere pentru el nu mai puțin de două milioane de euro, dar nu a fost dintotdeauna așa.

ADVERTISEMENT

Marius Marin: ”Jucătorul român nu e delăsător, dimpotrivă vrea să demonstreze că e valoros”

Marius Marin nu a evoluat niciodată la seniori în România. El a plecat în Italia la 18 ani de la ASU Poli U-19 la Sassuolo U-19.

În 2018 a fost împrumutat de Pisa, iar un an mai târziu fosta echipă a lui Mircea Lucescu plătea pentru transferul definitiv al internaționalului român 400.000 de euro.

ADVERTISEMENT

În primul sezon la Pisa, Marius Marin a bifat 35 de apariții pe teren și a pus umărul la promovarea echipei în Serie B. A adăugat alte 24 de meciuri în sezonul 2019/2020 și încă 33 în stagiunea 2020/2021, numai în Serie B.

Deși este titular de drept în linia mediană a celor de la Pisa, internaționalul român a dezvăluit că nu i-a fost ușor să se impună într-unul dintre cele mai puternice campionate ale lumii, chiar și în liga a doua.

ADVERTISEMENT

”Noi românii ca și populație, să zic așa, tot timpul am fost nedreptățiți în Europa și lucrul acesta m-a dezamăgit. Eu joc de șase ani în Italia și tot timpul m-am lovit de lucrul acesta. Se face diferența între italieni și români, dar lucrul acesta m-a ambiționat și mai mult. Mi-am dorit să demonstrez că jucătorii străini pot să aibă succes în țara lor.

În Italia, lumea crede că fotbalistul român e delăsător, lucru care nu ne reprezintă, pentru că jucătorul român mereu a fost ambițios și dornic de a demonstra că e român. Jucătorul român tot timpul s-a adaptat, cum a spus și Gică Hagi, suntem latini, ne place inventivitatea, ne caracterizează lucru acesta”, a povestit Marius Marin Pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Atitudinea și caracterul fac diferența

Fotbalistul plecat din România la 18 ani a fost conștient de șansa pe care a primit-o și spune că și-a dorit să reușească într-un campionat extrem de greu. L-au ajutat atitudinea și caracterul.

”Ca să te adaptezi și mai apoi să demonstrezi că ești valoros, trebuie să ai atitudine. Asta trebuie să aibă jucătorii români care evoluează în campionate din străinătate.

Îți trebuie mentalitate. Când mergi într-o țară străină trebuie să știi de ce ai ajuns acolo, să lupți să-ți îndeplinești toate obiectivele, să demonstrezi că ești un jucător de valoare.

Când ești junior ai nevoie și de talent și de caracter ca să te impui. Caracterul cred eu că primează. Cei mai mulți jucători care au reușit sunt cei cu caracter. Prin muncă poți suplini talentul care la unii e mai mare, la alții mai mic”, a declarat Marius Marin, pentru FRF TV.

Lecția de patriotism a lui Marius Marin

Căpitanul naționalei de tineret a României, Marius Marin, a declarat că nu va înstrăina niciodată banderola de căpitan purtată la turneul final de anul acesta și speră ca aceasta să ajungă într-o zi la copiii săi.

”Cu patriotismul te naști, nu-l dobândești. Cel puțin în generația noastră am demonstrat, atunci când am fost convocați, că ne dorim să jucăm pentru România.

Când eram mic nu am visat că voi ajunge fotbalist, că voi juca pentru România, dar după ce m-am apucat de fotbal, da, mi-am dorit să joc pentru echipa națională, este cea mai mare mândrie”, a adăugat fotbalistul.

După evoluțiile de la Campionatul European de tineret unde a condus România din postură de căpitan și unde a avut  discursuri motivaționale și emoționante deopotrivă, Marius Marin a intrat pe radarul mai multor cluburi din Serie A precum: Parma, Genoa, Sampdoria sau Bologna.

ADVERTISEMENT