Fotbal intern

Interviu emoţionant cu Ilie Balaci despre iubirea de Craiova: “Mă aşez pe o bordură şi mă apuc să plâng”

21.10.2018 | 15:13
Interviu emotionant cu Ilie Balaci despre iubirea de Craiova Ma asez pe o bordura si ma apuc sa plang

Ilie Balaci a iubit Craiova. A adorat oraşul şi echipa. În acelaşi timp, vedea România drept cea mai frumoasă şi călduroasă ţară din întreaga lume şi spunea că Bucureştiul nu i-a plăcut niciodată. Deşi locuia în Capitală de peste 30 de ani, Ilie Balaci explica de ce niciodată nu a “învăţat Bucureştiul”. Acum, în ziua în care “Minunea Blondă” a murit după ce a făcut infarct, redăm un interviu acordat în urmă cu şapte ani de zile, în care fostul mare fotbalist îşi povestea iubirea de ţară şi de oraşul Craiova.

“Pentru mine, Craiova există, chiar dacă nu joacă în niciun campionat. Craiova va exista, în foarte scurt timp. România, pentru mine, este cea mai frumoasă, cea mai caldă, cea mai plăcută ţară din lumea asta. Şi fă socoteala că am stat 8 ani în Dubai. Aici sunt ai mei, neamurile, prietenii, nu ştiu ce are… Săptămânal eu merg la Craiova, stau de 27 de ani în Bucureşti şi dacă mă scoţi din zona lui centrală m-ai terminat. Mă aşez pe o bordură şi mă apuc să plâng că nu ştiu încotro să o iau. Nu mi-a plăcut Bucureştiul şi nici nu îmi va plăcea vreodată. Sunt nevoit să stau aici, pentru că aici sunt copiii, aici sunt nepoţii. La Craiova mă duc cu mare drag, e altceva când te dai jos din maşină şi dacă nu eşti de-al casei, ai senzaţia că trebuie să izbucnească un scandal. Lumea vorbeşte, dar ţie îţi creează senzaţia că se ceartă. E frumos. Mie mi-e drag atunci când ăştia mici mă recunosc pe stradă”, a spus Ilie Balaci, citat de România TV.

Interviu emoţionant cu Ilie Balaci despre iubirea de Craiova

Balaci regreta că nu era solicitat să antreneze echipe din ţară şi explica, în 2011, care credea că este motivul pentru care nu avea oferte: “Eu nu am avut niciodată impresar şi nici nu m-a interesat să lucrez cu unul. Atât timp cât am ştiut să citesc în engleză sau franceză contractul respectiv, mi l-am făcut şi l-am semnat singur. Bănuiesc că o stăpânesc destul de bine (n.r. limba română), cum ziceţi voi, am vorbele la mine. Probabil că am făcut anumite greşeli sau m-a luat gura pe dinainte în momentul în care am zis că fără supărare toţi antrenorii români sunt săraci şi acceptă ce li se oferă şi acceptă multe soluţii care vin din partea patronatului. Tocmai de frica de a nu fi daţi afară. Probabil că tupeul ăsta a deranjat”, spunea Ilie Balaci.

Vezi aici VIDEO cu interviul

Tags: