ADVERTISEMENT
Cele mai citite

Cum a ajuns S1mona să facă tenis: “Juca fotbal toată ziua”

Expertul FANATIK.RO în tenis, Dragoş Suciu, a stat de vorbă mai bine de o oră cu Stere Halep. Tatăl liderului mondial WTA dezvăluie, în exclusivitate, ce s-a întâmplat în urmă cu 20 ani, momentul care a produs declic-ul ce a dus la ascensiunea S1monei în tenisul mondial, cum a fost copilăria ei, greutăţile întâmpinate de-a lungul anilor, adevărul despre "banii primiţi de la Hagi", câte Grand Slamuri va câştiga numărul 1 WTA şi ce planuri are Simona după ce se lasă de tenis! Totul, într-un interviu eveniment, acordat în exclusivitate pentru cititorii FANATIK.RO
Autor: George Heisu | 15.12.2017 | 11:11
Cum a ajuns S1mona să facă tenis:

Tatăl Simonei Halep, Stere, îşi aduce aminte de modul cum a ajuns fiica sa la tenis –VEZI DETALII AICI, calitatea sa de bază la acea vreme fiind aceea că… îi plăcea foarte mult să strângă mingile de pe jos. “Nu a fost vorba de dorinţa mea neapărat, ea era prea mică să îşi dea seama. S-a întâmplat inopinat, mergând împreună cu fratele ei, Nicuşor, la tenis, în pauză, atunci când se strângeau mingile, ea era foarte jucăuşă, iar domnul profesor Ioan Stan mi-a propus să o aduc şi pe ea la tenis”, povesteşte Stere Halep.

ADVERTISEMENT

Acesta nu se aştepta ca Simona să treacă atât de repede de la mingea mare la cea mică, Simona fiind, încă de mică, o împătimită a fotbalului, jucându-se împreună cu toţi copiii de pe stradă. “Era un copil foarte energic, juca fotbal şi tenis cu piciorul pe stradă cu alţi copii. Un copil care joacă fotbal învaţă foarte repede şi tenisul”, a precizat Stere Halep.

Simona a trecut uşor de la fotbal la tenis

Tată numărului 1 mondial în tenis regretă vremurile când copiii ieşeau toată ziua la joacă şi, astfel, deprindeau de mici anumite mişcări care, ulterior, îi puteau ajuta să facă performanţă. “Simona a fost un copil care s-a jucat foarte mult cu toţi copiii de pe stradă. A avut o copilărie frumoasă şi nu i-a lipsit absolut nimic niciodată. Chiar dacă nu a fost vorba neapărat despre fotbal sau tenis, ea era mai de fiecare dată pe stradă, la joacă”, a mai spus Stere Halep.

ADVERTISEMENT

Acesta speră ca părinţii din ziua de azi să găsească un echilibru în activitatea copiilor, între aplicarea lor spre calculator, şi sport. “Acum, nu-i opreşte nimeni pe copii să facă sport. Să facă mişcare, nu să stea în faţa calculatorului toată ziua. Cred că ţine mult şi de părinţi, să găsească un echilibru”, a conchis Halep senior.

ADVERTISEMENT


CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!