Fotbal intern

Mititelu, anti Becali: “S-a înfruptat din jucătorii mei!” Emoţii cu Costea

Interviu exclusiv cu Adrian Mititelu despre războiul Craiovei, CS U – FC U. Viaţa sa dusă la extrem, de la cutremurul din 2011 până acum, legături politice, episoade secrete, culise formidabile, acuze fără precedent.
Autor: George Heisu | 06.12.2017 | 17:02
Mititelu, anti Becali:

Adrian Mititelu a vorbit într-un interviu exclusiv acordat FANATIK.RO despre clauzele de reziliere fixate pentru jucătorii Universităţii Craiova şi despre faptul că patronul FCSB, Gigi Becali, a fost unul dintre cei care au profitat că trei dintre aceştia au fost declaraţi liberi de contract. – Vezi detalii aici

Deşi lumea fotbalului l-a acuzat că a supralicitat clauzele de reziliere ale jucătorilor pe care îi avea la Universitatea Craiova şi, din această cauză, procesul cu Federaţia Română de Fotbal în legătură cu dezafilierea grupării din Bănie se învârtea în jurul unei sume colosale, de circa 250 de milioane de euro, Adrian Mititelu spune că respectivele clauze erau doar prohibitive.

“Când i-am pus lui Jackie Niculae clauza de 18 milioane de euro, nu m-am gândit că voi lua vreodată aceşti bani pe el! I-am pus acea clauză doar ca să nu mi-l ia cineva. Să vadă toţi că el are clauză şi să-l nu ia cineva. Eu când le-am pus clauză la jucători, nu le-am pus ca să iau banii ăia pe ei! Nu mă gândeam eu la vremea aia, 2007, că o să-mi ia cineva echipa. Am pus clauze ca nimeni să nu se atingă de jucătorii mei”, a explicat Mititelu.

Mititelu, optimist în procesul cu Mihai Costea

De aceea, omul de afaceri oltean e supărat şi acum pe modul cum a procedat prietenul Gigi Becali când i-a luat trei dintre cei mai buni jucători la Steaua. “Gigi Becali n-a fost corect cu mine. Mi-a luat trei jucători la Steaua, i-a legitimat. Prepeliţă şi fraţii Costea. I-a luat liberi de contract. El s-a înfruptat din jucătorii mei şi după aceea pe toţi i-a tras pe linie moartă ca să creeze impresia că nu au valoare când a văzut că se împute treaba”, şi-a descărcat sufletul Mititelu.

Patronul FC U Craiova speră ca, dacă nu a primit niciun euro din suma cerută FRF pentru clauzele amintite, nici să nu primească vreo condamnare în cazul procesului cu Mihai Costea. Asta în situaţia în care justiţia ar folosi aceeaşi unitate de măsură…

“Ne judecăm, probabil că în două-trei luni de zile se va da sentinţa. Eu sunt optimist! Mă gândesc că dacă Sandu şi Dragomir au fost anchetaţi şi au scăpat pentru că au luat 39 de jucători… Judecătorul a spus că nu se pot sechestra jucătorii de fotbal! Mă gândesc că nu poate să mă condamne pe mine pentru un jucător!”, a mai comentat Adrian Mititelu.

Gigi Becali a fost corect faţă de dumneavoastră?
 
– N-a fost! Gigi Becali mi-a luat trei jucători la Steaua, i-a legitimat. Prepeliţă şi fraţii Costea. I-a luat liberi de contract. El s-a înfruptat din jucătorii mei şi după aceea pe toţi i-a tras pe linie moartă ca să creeze impresia că nu au valoare când a văzut că se împute treaba.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!