Sport

“Craiova lui Rotaru e făcută în 2013. Eu aş fi luat titlul până acum!”

Interviu exclusiv cu Adrian Mititelu despre războiul Craiovei, CS U – FC U. Viaţa sa dusă la extrem, de la cutremurul din 2011 până acum, legături politice, episoade secrete, culise formidabile, acuze fără precedent.
07.12.2017 | 12:02
Craiova lui Rotaru e facuta in 2013 Eu as fi luat titlul pana acum

Adrian Mititelu a vorbit, într-un interviu exclusiv acordat pentru FANATIK.RO despre războiul personal şi nu numai cu patronul CS U, Mihai Rotaru, şi despre modul cum probează că echipa sa este continuatoarea tradiţiei adevăratei “campioane a unei mari iubiri”. – Vezi detalii aici

Adrian Mititelu luptă pe toate planurile cu patronul grupării CS Universitatea Craiova, Mihai Rotaru. Cei doi au un proces pe rol, pentru un teren deţinut de Mititelu, dar “blocat” de Rotaru, dar şi alte dispute pe tema actului de naştere a echipei din Liga 1 Betano.

“Lucrurile sunt foarte clare. Actul de naştere al lui CSU este hotărârea Adunării Generale, a lui Sandu Mircea, în care i se acordă un loc oraşului Craiova pentru a înfiinţa o echipă de fotbal. U Craiova 1948 este o societate înfiinţată în anul 2013, care s-a înscris în competiţie în anul 2017 şi care şi-a declarat ca şi obiect continuarea activităţii FC Universitatea Craiova”, explică Mititelu de ce acest CS U nu este mai mult decât o “clonă”.

“Eu aş fi luat titlul fără probleme până acum”

Mititelu nu dă doi bani pe performanţele din ultimii ani ale echipei lui Rotaru, care a ajuns să joace şi în cupele europene. Patronul FC Universitatea afirmă că el ar fi luat titlul fără probleme până acum. “În 2007-2011 a fost cea mai puternică perioadă din fotbalul românesc. Eu m-am luptat cu Marian Iancu, cu Bucşaru, cu un Dinamo puternic, cu Steaua puternică, cu Copos, cu CFR Cluj, cu un FRF puternic, cu Vasluiul lui Porumboiu. Vai de capul meu ce echipe puternice erau, ce jucători aveau! Nu se compară. Eu nu vreau să par grandoman. Dacă jucam eu în acest campionat, credeţi-mă, îl luam de mult! Campionatele din 2014-2015 şi 2015-2016 au fost cele mai slabe din istoria fotbalului românesc. Nu se poate aşa ceva. Dacă aveam eu o şansă să prind un asemenea culoar, cred că reuşeam să câştig un campionat sută la sută! Era mult mai slab nivelul şi noi aveam o echipă care începuse să se coacă, să prindă experienţă”, a afirmat Mititelu.

Acesta îl acuză pe Rotaru că încearcă să-i ia şi suporterii. “Rotaru şi cei din jurul său au reuşit să atragă o parte dintre fani, dar nu pe cei fanatici, care sunt extrem de ataşaţi de aceste valori, ce înseamnă continuitate, istorie. Dar oamenii merg la meci, nu sunt atraşi de scandaluri, nu-i interesează ce mi s-a întâmplat mie. Ei vor să vadă fotbal cu orice preţ, indiferent cum se cheamă echipa. Că e FC Craiova, CS Craiova… Oricum, am auzit că Popeci le-a cumpărat vreo 2.000 de abonamente la clonaţi. Deci despre ce vorbim?”, declară Adrian Mititelu.

Mititelu e deranjat de procesul de “racolare” a suporterilor încercat de gruparea rivală, mai ales pentru că fanii respectivi au fost aduşi de el însuşi la echipă, în vremea în care a plătit două milioane de euro doar pentru a cumpăra clubul de la Dinel Staicu… “Eu nu am primit gratis Universitatea Craiova ca Rotaru. I-am dat lui Staicu un bun în valoare de un milion de euro pentru Universitatea şi am luat o echipă în divizia a doua cu trei juniori. Am mai plătit după Dinel Staicu 15 miliarde la Fisc, impozite. Miliardele de atunci erau mult mai mari ca acum, vorbim de 2005. Am mai plătit încă vreo 500.000 de euro la două rânduri de fotbalişti care mi-au făcut nişte contracte, nişte brazilieni, care au căzut pe mine. Am plătit după Chivu o datorie de 200.000 de euro. În total, eu am plătit cel puţin două milioane de euro pentru Universitatea Craiova, în primul an, în 2005”, îşi reaminteşte Mititelu.