News

Exclusiv. Mititelu, interviu eveniment. Întâlnirea secretă cu Rotaru!

FANATIK vă prezintă un interviu exclusiv cu Adrian Mititelu, în care acesta dezvăluie legături politice, episoade secrete, culise formidabile, acuze fără precedent.
06.12.2017 | 12:55
Exclusiv Mititelu interviu eveniment Intalnirea secreta cu Rotaru

În biroul său de la Craiova, Adrian Mititelu se simte ca peştele în apă. Afară plouă mărunt, dar omul e un vulcan. Nu mai ridică vocea ca pe vremuri, dar e tăios. Încearcă să argumenteze tot ce spune. Unde nu are toate informaţiile, spune că e scenariul lui. Vrea să fie totul clar. Zâmbeşte convins că s-a resetat. „Voi învinge! E chestie doar de timp. De fapt pot spune că am pierdut doar timpul în ultimii ani!” E avertismentul de luptă a lui Mititelu într-un interviu EXCLUSIV pentru FANATIK.RO. Războiul continuă în cazanul Băniei. Nu e niciodată linişte la Craiova! De ce ar fi?

Cam toată lumea spune că sunteţi falit, că sunteţi terminat, la capătul puterilor. Mai aveţi bani, domnule Mititelu?

– Nu ştiu cine zice treburile astea, dar nu e adevărat. Din punct de vedere patrimonial nu am fost niciodată falit. Eu am fost un personaj care am chivernisit banii, dar am avut însă parte de răutăţi, de oameni care mi-au blocat afaceri serioase. Şi nu lucruri simple, ci afaceri de circa 50 de milioane de euro. Asta pe lângă faptul că mi-au furat un club de fotbal în care am investit peste 20 de milioane de euro pe vremea când milionul chiar era milion. Trei afaceri mi-au intrat în faliment, iar două dintre ele chiar erau importante din punct de vedere al patrimoniului. A trebuit să accept situaţia în care am ajuns. Am sperat totuşi că procesul penal se va termina cu un deznodământ fericit, să recuperez măcar o parte din bani, dar ştiţi foarte bine că nu a fost să fie.

„Craiova lui Rotaru are actul de naştere în 2013”

Aveţi vreo speranţă de la procesul în civil?

– Vedem, dar mai durează probabil doi, trei ani. Am început uşor, uşor să încerc să mă deblochez. Mai au copiii nişte bunuri, nişte imobile, am mai vândut din ele. De patru ani Rotaru îmi blochează un teren intravilan de 500.000 de metri pătraţi, teren care putea să constituie o sursă importantă de bani pentru mine. Nu neapărat să-l vând.

Cum adică îl blochează Mihai Rotaru?

– Printr-o asociaţie pe care o controlează şi care se numeşte Asociaţia pentru Protecţia Habitatelor Naturale din Bucureşti, care-şi are sediul exact unde-l are şi Rotaru, iar membrii asociaţiei sunt oamenii lui. A contestat în 2013 ceea ce a decis Municipiul Craiova, privind posibilitatea de a construi pe acel teren. Din acest motiv nu am putut să mă dezvolt pe acel teren, nici să înstrăinez o parte către firme, nici să fac alte investiţii care se pretau foarte mult: zonă de locuinţe, zonă comercială. Este un litigiu care într-o lună, două ar trebui să se termine la Curtea de Apel Bucureşti. I s-a respins de două ori lui Rotaru, iar acum suntem la Apel.

Lămuriţi-ne şi pe noi. Rotaru vă acuză că echipa dvs. nu se cheamă FC U, e născută în 2013 şi are CIS-ul luat din 2015, iar Mititelu acuză că CS U s-a format în 2013. Deci care e adevărata Ştiinţa?

– Lucrurile sunt foarte clare. Actul de naştere al lui CSU este hotărârea Adunării Generale, a lui Sandu Mircea, în care i se acordă un loc oraşului Craiova pentru a înfiinţa o echipă de fotbal. U Craiova 1948 este o societate înfiinţată în anul 2013, care s-a înscris în competiţie în anul 2017 şi care şi-a declarat ca şi obiect continuarea activităţii FC Universitatea Craiova.

„Popeci le-a cumpărat 2.000 de abonamente la clonaţi!”

Dacă echipa dumneavoastră este Ştiinţa, atunci societatea aflată în faliment ce este?

– Acea societate şi-a precizat în statutul ei ce se va întâmpla în caz de faliment, cum se va continua activitatea. Un fel de testament. Să ne conteste cine are o problemă, de ce nu ne contestă? Ei nici măcar nu vor să recunoască FC Universitatea Craiova. Ei au venit cu o teorie care a adus mari prejudicii fotbalului craiovean. Spun că în 1991 s-ar fi înfiinţat Fotbal Club Universitatea Craiova. Se raportează la perioada anilor 80, dar este o diversiune şi o campanie făcută pentru a atrage cît mai mulţi dintre suporterii noştri.

Cine sunt ei? Pe cine acuzaţi?

– Rotaru şi cei din jurul său. Au reuşit să atragă o parte, dar nu pe suporterii fanatici, dar care sunt extrem de ataşaţi de aceste valori, care înseamnă continuitate, istorie. Dar oamenii merg la meci, nu sunt atraşi de scandaluri, nu-i interesează ce mi s-a întâmplat mie. Ei vor să vadă fotbal cu orice preţ, indiferent cum se cheamă echipa. Că e FC Craiova, CS Craiova… Oricum, am auzit că Popeci le-a cumpărat vreo 2.000 de abonamente la clonaţi. Deci despre ce vorbim?

„Sunt aberaţii că am vrut să mă sinucid”

Cum v-aţi simţit în ziua în care aţi pierdut procesul de 250 de milioane de euro?

– A fost un şoc, pentru că nu mă aşteptam la o astfel de decizie. Aveam şi scenarii mai pesimiste, dar nu în acest mod.

S-au avansat inclusiv variante că aţi vrut să vă puneţi laţul la gât….

– Astea sunt nişte aberaţii! Eu sunt un om foarte puternic şi nu am cum să mă sinucid. Pentru că ştiu că la final voi câştiga acest război! E doar o chestiune de timp. Asta este, de fapt: am pierdut timpul! Ei au scăpat datorită unei împrejurări fericite. Curtea Constituţională a scos anumite fapte de abuz. Dacă nu era acea hotărâre, altfel vorbeam acum. Dar nu e gata! Am început procesul în civil la Curtea Bucureşti, dar asta nu înseamnă că ei nu vor plăti pentru ce au făcut. Sandu, Dragomir şi ceilalţi nu mai pot răspunde penal, dar nu au fost absolviţi de răspundere civilă.

„Au fost momente foarte grele, cu reproşuri din partea familiei. Chiar nu pot să le fac publice!”

Familia cum a primit toate aceste probleme? V-au reproşat, aţi ajuns la certuri?

– Bineînţeles că au fost destule reproşuri, nu pot să le spun acuze. Am trecut prin momente foarte grele. Sunt chestiuni pe care nu pot să le spun public, credeţi-mă! Nu mi-a fost uşor deloc. La început mi-a fost mai greu, dar apoi m-am obişnuit. Ştiţi cum se spune: ce nu te omoară te întăreşte! Nu vreau nici să mă plâng, pentru că am văzut şi sunt conştient că altor oameni li se întâmplă lucruri şi mai grave în viaţă. Mulţumesc lui Dumnezeu că sunt sănătos! Sau cel puţin aşa cred…

Păreţi mai relaxat…

– Nu mai sunt aşa mânios ca înainte. Eu mi-am căutat singur această situaţie, pentru că am fost chiar un naiv care s-a bazat pe anumite reguli ale democraţiei şi ale legilor. Dar mergem înainte, avem şi alte soluţii, aşteptăm şi de la CEDO anumite răspunsuri. Meciul se joacă! În final sunt convins că se va ajunge la o reparaţie cât de cât a ceea ce s-a întâmplat.

„Ce Steaua Armatei? Steaua Armatei a apărut în 2017. Steaua e FCSB-ul lui Becali”

Sincer, unde credeţi că veţi ajunge cu această echipă din liga a patra?

– De acum în trei ani o să putem face un interviu înaintea unui meci de-al nostru în liga 1!

Şi Becali, şi Mititelu au pierdut sigla. Vedeţi vreo similitudine?

– Atenţie, sunteţi în eroare! Eu nu am pierdut sigla, eu am pierdut numele! Dar similitudini există. Şi FC Steaua Bucureşti, şi FC Universitatea Craiova au avut acelaşi parcurs juridic. Ambele entităţi s-au format în urma unor ordine de stat. Toate echipele de tradiţie din România au luat fiinţă la fel. Culmea este că la Dinamo, de exemplu, nu a apărut CS Dinamo să pretindă ceva. Asta arată că e o nebunie ce se întâmplă în ţara noastră.

Care este Steaua adevărată? A lui Gigi Becali sau a Armatei?

– E clar că e a lui Becali! Ce Steaua Armatei? Steaua Armatei e un club nou apărut în 2017. Nu are niciun trecut. Clubul acela care s-a înfiinţat în 1947 prin decret regal şi-a continuat activitatea şi o face şi acum prin FCSB-ul lui Becali! Continuitatea unui club nu poate nimeni să o ia. Nu se poate vinde! Ar fi absurd! Cum au venit cu această nebunie cei de la CSU, că ei continuă activitatea unui club din 1991! O aberaţie! Cum să continui activitatea unui club care în 1991 şi-a încetat activitatea? Pe 1 februarie 1991 a încetat activitatea clubului de fotbal în cadrul CS Universitatea din Craiova, iar secţia de fotbal s-a transformat în FC Universitatea Craiova, care a mers mai departe. În 1991 acelaşi lot de jucători, acelaşi staff au continuat activitatea!

„În jurul brandurilor sunt o groază de fripturişti care aşteaptă să mănânce ceva”

Credeţi că va ajunge Steaua Armatei în liga 1?

– Ea poate să ajungă, dar nu e Steaua! Sunt convins că va ajunge, pentru că în jurul acestor branduri sunt o groază de funcţionari, de fripturişti care aşteaptă să mănânce ceva. Uitaţi, Talpan a ieşit în faţă pentru că a fost entuziasmat de nebunia cu care l-au propulsat suporterii de la Peluza Sud. Au vrut să facă ei ceva împotriva lui Becali şi au reuşit să stârnească la CS al Armatei nebunia de a crea o altă echipă care să fie, vezi Doamne!, continuatoarea aceleia din 1986! Ceea ce este fals!

În ce relaţie mai sunteţi cu Gigi Becali?

– Nu mai am nicio relaţie, în ultimul timp nici măcar nu am mai vorbit! Sunt chiar puţin surprins că el nu explică exact ce trebuie, ce se întâmplă la el acolo.

Poate nu ştie…

– Ba ştie, pentru că în atâţia ani a învăţat şi el multe lucruri. E şi o chestiune de mesaj la Steaua.

„Rotaru finanţează o grupare care încearcă să-mi ia mie suporterii”

Dar la Craiova?

– Aici, la Craiova, au speculat o chestiune de imagine. Clubul sportiv de drept public, condus de Pavel Badea, care funcţionează pe lângă Ministerul Educaţiei şi Universitatea din Craiova s-a asociat cu o asociaţie comercială sportivă a lui Rotaru. S-au asociat şi au zis că fac împreună fotbal, dar în campionat este înscrisă asociaţia lui Rotaru. Practic Clubul Sportiv Craiova SA este înscris în campionat, el joacă fotbal. Asocierea cu clubul lui Badea nu este decât de imagine, pentru a deruta publicul. Să spună că de fapt Clubul Sportiv şi-a redeschis secţia. De ce nu s-a înscris el? El nu poate să se înscrie. El nu poate face fotbal, dar ei folosesc un subterfugiu de comunicare, vechiul club sportiv Universitatea Craiova. Nu e adevărat! În campionat, la Federaţie, evoluează Clubul Sportiv Craiova SA, o asociaţie comercială sportive înfiinţată în 2013 de Rotaru. Repet, este doar o chestiune de imagine, pentru a crea confuzia că de fapt avem de-a face cu vechiul club.

Ce părere aveţi, sincer, despre Rotaru? Ca persoană, ca patron de club de fotbal…

– Ca om nu poate să aibă vreo valoare umană pentru că nu se face aşa ceva unui alt patron. Ce mi-a făcut el… A pus umărul să mă distrugă, să bage în faliment Universitatea Craiova. De fapt şi pe înregistrările de şantaj sunt dovezi că spune treaba asta. Mi-a blocat patru ani de zile afacerile, efectiv banii, m-a făcut să sufăr foarte mult şi eu, şi familia mea. Şi în continuare finanţează o grupare care încearcă zi de zi să-mi ia mie suporterii, suporterii clubului pe care eu l-am cumpărat de la Staicu, să ştiţi.

„În 2005 am plătit două milioane de euro pe Universitatea de la Dinel Staicu!”

Câţi bani i-aţi dat lui Dinel Staicu?

– Eu nu am primit gratis Universitatea Craiova ca Rotaru. I-am dat lui Staicu un bun în valoare de un milion de euro pentru Universitatea şi am luat o echipă în divizia a doua cu trei juniori. Am mai plătit după Dinel Staicu 15 miliarde la Fisc, impozite. Miliardele de atunci erau mult mai mari ca acum, vorbim de 2005. Am mai plătit încă vreo 500.000 de euro la două rânduri de fotbalişti care mi-au făcut nişte contracte, nişte brazilieni, care au căzut pe mine. Am plătit după Chivu o datorie de 200.000 de euro. În total, eu am plătit cel puţin două milioane de euro pentru Universitatea Craiova, în primul an, în 2005.

Dacă, mâine, Rotaru ar veni şi v-ar propune să faceţi pace, ce răspuns i-aţi da?

– Omul nu are caracter, credeţi-mă! Nu vă ascund că în luna iulie, anul acesta, disperat după ce am pierdut procesul, l-am sunat şi m-am întâlnit cu el. Asta nu am spus la nimeni până acum. I-am zis: „Omule, lasă-mă în pace! Lasă-mi familia în pace! Nu mă mai bloca!” Mi-a promis că nu va mai continua litigiile, dar nu s-a ţinut de cuvânt deloc.

Aţi avut o discuţie între patru ochi, da?

– Da, între patru ochi. L-am rugat ceva, mi-a promis, dar nu s-a ţinut de cuvânt. Nu are scrupule, credeţi-mă.

„Dacă jucam eu în acest campionat, credeţi-mă, îl luam de mult!”

De ce credeţi că Rotaru, ca manager, a reuşit să ajungă cu CSU în patru ani în cupele europene şi dumneavoastră nu aţi reuşit?

– Haideţi să fim serioşi! Se compară una cu alta? În 2007-2011 a fost cea mai puternică perioadă din fotbalul românesc. Eu m-am luptat cu Marian Iancu, cu Bucşaru, cu un Dinamo puternic, cu Steaua puternică, cu Copos, cu CFR Cluj, cu un FRF puternic, cu Vasluiul lui Porumboiu. Vai de capul meu ce echipe puternice erau, ce jucători aveau! Nu se compară. Eu nu vreau să par grandoman. Dacă jucam eu în acest campionat, credeţi-mă, îl luam de mult! Campionatele din 2014-2015 şi 2015-2016 au avut cele mai slabe din istoria fotbalului românesc. Nu se poate aşa ceva. Dacă aveam eu o şansă să prind un asemenea culoar, cred că reuşeam să câştig un campionat sută la sută! Era mult mai slab nivelul şi noi aveam o echipă care începuse să se coacă, să prindă experienţă. Şi eu, la rândul meu, învăţasem din greşeli.

„Când le-am pus clauză la jucători, nu le-am pus ca să iau banii ăia pe ei!”

Apropo de jucători. Vi se părea normal să luaţi pe Jackie Nicolae 18 milioane, cât i-aţi stabilit clauza de reziliere? E unul care acum s-a lăsat de fotbal, nici nu ştiu pe unde mai e…

– Nu, staţi puţin. S-a ales praful de noi din alte motive. El era un jucător foarte talentat, avea valoare la vremea aia. Când i-am pus clauza aia nu credeam că o să iau 18 milioane de euro pe el! I-am pus acea clauză doar ca să nu mi-l ia cineva. Să vadă toţi că el are clauză şi să-l nu ia cineva. Eu când le-am pus clauză la jucători, nu le-am pus ca să iau banii ăia pe ei! Nu mă gândeam eu la vremea aia, 2007, că o să-mi ia cineva echipa. Am pus clauze ca nimeni să nu se atingă de jucătorii mei.

Dar de unii nici nu s-a mai auzit, cum e acest Jackie…

– Vreau să spun o chestiune. Jackie Niculae a avut calităţi foarte mari, dar ştiţi cum este în viaţă. Dacă cineva nu te susţine, dacă nu te bagă când trebuie, dacă nu te trage de mână când trebuie, se alege praful! La foarte mulţi dintre jucătorii noştri talentaţi le-a fost închisă uşa în nas. Nimeni nu voia să ia jucători de la Craiova, că au văzut că era belea. M-au exclus în iunie 2011, iar în octombrie 2011 a început urmărirea penală. Toţi jucătorii noştri care se aflau la diverse cluburi au avut probleme, au fost marginalizaţi şi toată lumea a fugit de ei. Nimeni nu voia să se încurce cu ei. Jackie a rămas pe drumuri, nu l-a băgat nimeni în seamă, s-a îngrăşat, nu a mai putut şi s-a terminat. Dar asta nu înseamnă că nu avea calităţi. Cine i-a pus să-mi ia jucătorii? Ce treabă aveau ei cu jucătorii mei? Vă amintiţi când eu ţipam şi urlam să nu-mi ia jucătorii, că o să fie problemă şi nimănui nu i-a păsat?

„Dacă Sandu şi Dragomir au scăpat că au luat 39 de jucători, mă gândesc că scap şi eu cu Mihai Costea!”

S-ar putea să aveţi mari probleme din cauza unuia, procesul cu Mihai Costea. Vă este teamă de o condamnare penală în acel proces cu transferul la Steaua?

– Să ştiţi că sunt optimist, dar ştiţi cum e în viaţă? Rămâne de văzut. Ne judecăm, probabil că în două-trei luni de zile se va da sentinţa. Eu sunt optimist! Mă gândesc că dacă Sandu şi Dragomir au fost anchetaţi şi au scăpat pentru că au luat 39 de jucători… Judecătorul a spus că nu se pot sechestra jucătorii de fotbal! Mă gândesc că nu poate să mă condamne pe mine pentru un jucător!

Gigi Becali a fost corect faţă de dumneavoastră?

– N-a fost! Gigi Becali mi-a luat trei jucători la Steaua, i-a legitimat. Prepeliţă şi fraţii Costea. I-a luat liberi de contract. El s-a înfruptat din jucătorii mei şi după aceea pe toţi i-a tras pe linie moartă ca să creeze impresia că nu au valoare când a văzut că se împute treaba.

„Gigi mi-a spus că mă vor dezafilia cu două săptămâni înainte. Ştia de la Borcea!”

Explicaţi-ne când s-a rupt prietenia dumneavoastră cu Gigi Becali?

– Nu am fost niciodată prieten cu el.

Păi vorbeaţi cu el aproape zilnic, nu?

– Vorbeam. Adevărul e că prin 2011 aveam o relaţie cel puţin bună cu el. Vorbeam, dar el mi-a spus că urmează dezafilierea mea, mi-a spus-o cu o săptămână, două, înainte, dar eu nu l-am crezut.

De unde ştia?

– Mi-a spus, dar mai conta de unde. De la Borcea, el îi spunea tot!

Urmează MÂINE: ce om politic conduce fotbalul românesc, cât fotbal cunoaşte Gigi Becali, care e rolul Olguţei în ce se întâmplă la Craiova, tratative secrete cu Marius Tucă!