Fotbal intern

INTERVIU. Burleanu senior, despre TORŢE: ”A fost MAFIE, mînăreală!”

România a fost învinsă clar de Polonia, scor 0-3, iar partida a fost presărată cu incidente, după ce unii spectatori au aruncat cu torţe şi petarde în teren. De altfel, atbitrul a oprit...
13.11.2016 | 00:02
INTERVIU Burleanu senior despre TORTE A fost MAFIE minareala

România a fost învinsă clar de Polonia, scor 0-3, iar partida a fost presărată cu incidente, după ce unii spectatori au aruncat cu torţe şi petarde în teren. De altfel, atbitrul a oprit meciul în minutul 55, cînd o petardă a explodat lîngă Lewandowski. Atacantul a căzut, dar a continuat jocul după cinci minute de îngrijiri medicale.

Gheorghe Burleanu, tatăl şefului FRF, crede că totul a fost o „regie”, făcută de contestatarii fiului său. Fostul fotbalist a acordat un interviu pentru FANATIK.RO, în care îi face zob pe cei care îi cer demisia lui Răzvan Burleanu.

Salut, Gică! Ai văzut, bănuiesc, meciul, ce zici, 0-3, cam aspru?

Păi noi ne comparăm cu Polonia? Unde joacă ăia, unde joacă ai noştri? Exemplu, primul gol: a trecut Grosicki prin apărarea noastră ca şarpele prin stuf! Jucătorii noştri sînt în urmă cu pregătirea, pentru că cea mai bună pregătire este jocul! Dacă nu joci, normal, rămîi în urmă. Polonezii nu au cum, că joacă la cele mai bune echipe din Europa. Aşa că să nu ne mirăm că am pierdut.

Daum? Are vreo vină?

Daum este antrenor mare, ascultă ce-ţi spun eu. Neamţul e neamţ, ce să mai vorbim, e corect şi munceşte fără să trişeze. Dar lucrează cu ce material avem. Am spus mai sus ce avem. 

Mai avem şanse la locul al doilea?

Ai văzut meciul Armeniei cu Muntenegru, ai văzut cum au cîştigat ăia în ultima saecundă? Uite, aşa cum am pierdut cu Polonia, putem cîştiga în faţa Danemarcei. Aşa că mai avem şanse, mai mici, dar sînt.

”Vor să producă daune Federaţiei!”

Dar jucăm aproape sigur cu stadionul gol, după ce s-a întîmplat cu Polonia!

Mie tare mi-e teamă să nu fie mînăreală! Cum să intre spectatorii cu atîta arsenal, cu petarde, fumigene, torţe?! Aici totul a fost pregătit! A fost mafie! N-ai cum să intri cu atîtea pe stadion. Un lansator de proiectile mai trebuia să apară! E cusută cu aţă albă toată povestea, e cu cîntec aici.

Dar de ce să fie o lucrătură?

Pentru a produce daune Federaţiei conduse de Răzvan. Să „lucreze” FRF. Să destabilizeze. Dacă ai stadionul suspendat, pierzi bani. Mai pierzi şi imagine, toată lumea aude despre ce s-a întîmplat… Ar trebui să plătească şi cei care s-au ocupat de controlul la porţile stadionului. Ce s-a întîmplat acolo e făcut din răutate. Nu e prima dată cînd se crează probleme.

Adică?

La Ploieşti, cînd am jucat cu Insulele Feroe, era un grup plătit doar ca să înjure Federaţia, pe Răzvan în special. 

Răzvan Burleanu ştie?

Da, dar nu vrea să reacţioneze. El îşi vede de treabă.

”Au distrus totul! Prefer Las Fierbinţi!”

E contestat mereu. De ce?

Ce să spun? E contestat pentru că el merge cinstit, în timp ce ei, ăia care-l contestă, sînt învăţaţi să facă totul pe blat. Ce au făcut ei? Au distrus totul. Şi cînd vin oameni corecţi în frunte, nu le convine. Am văzut că tot apar nume pe lista candidaţilor la FRF, dar cred că nu iau trei voturi de fiecare! Eu le transmit să stea liniştiţi, să aştepte, că nu mai e mult pînă la alegeri.

Are vreo vină în legătură cu rezultatele? 

Ce să facă Răzvan? Ce poate să facă un preşedinte? El aduce bani la Federaţie, ce să facă mai mult?

Cum arată fotbalul românesc?

M-am rupt de el. Nu mă mai uit. Rar, foarte rar. Prefer să văd Las Fierbinţi! Acum serios, mă interesează minifotbalul. Că la Liga 1 am văzut ce mari valori sînt.