Fotbal intern

Interviu exclusiv cu Cristi Manea. “Plec. Sper să înţeleagă. Am oferte mai bune”

08.06.2018 | 16:45
Interviu exclusiv cu Cristi Manea Plec Sper sa inteleaga Am oferte mai bune

Cristi Manea are oferte mai bune şi nu crede că va mai continua la CFR Cluj din vară, deşi le-a transmis politicos oficialilor echipei din Gruia că ar vrea să evolueze la campioana României şi din sezonul viitor.

Cristi, cum te simţi după ce ai marcat primul gol la echipa naţională, dar şi după ce ai câştigat titlul în Liga 1?

Mă simt excelent. De mic copil visam să marchez şi să joc pentru echipa naţională. Dar acum sunt în vacanţă şi vreau să mă odihnesc. O să mă aştepte în mod sigur un nou sezon la fel de solicitant. 

Apropo, te vedem tot la CFR Cluj?

În acest moment nu mai am nici o treabă cu CFR Cluj. Nu mă voi pezenta la reunirea echipei săptămâna viitoare pentru că nu mai sunt jucătorul acestei formaţii. Oricum noi cei care am fost la echipa naţională am primit o vacanţă mai mare.

“Îmi doresc să joc într-un campionat puternic”

Insist, vei mai continua la CFR Cluj?

Eu le-am spus celor de la Cluj că mi-ar plăcea să rămân la CFR, dar sincer nu depinde de mine. În plus trebuie să şi recunosc că aş vrea să joc şi eu într-un campionat mult mai puternic faţă de cel al României. Aş vrea să plec la o echipă dintr-un campionat puternic care evoluează în sezonul următor în cupele europene.

Impresarii tăi ce te sfătuiesc?

Eu aparţin unui grup de investitori, iar dânşii nu mă mai lasă la CFR Cluj. Mi-au spus să mă duc acum în vacanţă, iar când mă voi întoarece mi-au zis că îmi vor prezenta mai multe oferte care sunt mult mai bune faţă de cea de la CFR Cluj. La această oră am fost anunţat că am pe adresa mea oferte mult mai bune din toate punctele de vedere faţă de cea de la CFR.

“Dan Petrescu nu m-a înjurat niciodată!”

Cum te-ai simţit la CFR Cluj?

M-am simţit extraordinar! Am avut şansa să întâlnesc un colectiv minunat, colegi de toată isprava, iar oamenii din staff-ul tehnic , dar şi cei din conducere s-au purtat foarte bine cu mine. Din tricoul lui CFR Cluj am revenit şi la echipa mare a naţionalei României. Le multumesc tuturor că mi-au dat şans să joc şi să revin la un nivel ridicat.

După ce s-a terminat campionatul, ne poţi spune care a fost totuşi relaţia ta cu Dan Petrescu şi ce s-a întâmplat între voi doi la Craiova?

Am avut o relaţie foarte bună cu Mister. Dânsul nu m-a folosit în acest campionat într-un singur meci. În rest m-a folosit în toate partidele din campionat. Înainte de meciul în care nu m-a folosit mi-a spus că o să urmeze un joc cu Steaua, iar eu am trei galbene şi nu vrea să rişte să mă piardă pentru meciul cu Steaua. Vreau să vă spun şi ce s-a întâmplat la Craiova. Mister este un tip mai vulcanic, dar niciodată nu m-a înjurat. La Craiova eu am avut ghnionul că am trecut primul prin faţa dânsului, iar camerele tv ne-au surprins pe amândoi. Dânsul striga către noi toţi, nu către mine. Dar nu ne înjura. Doar ne certa. Dacă Dan Petrescu avea ceva personal cu mine voi credeţi că aş mai fi vrut să lucrez vreodată cu el? Chiar aş vrea să mai fiu antrenat în cariera mea de Dan Petrescu dacă voi mai avea această posibilitate.

A meritat CFR să câştige campionatul?

Absolut! Eu am crezut până în ultimul moment că vom câştiga titlul chiar dacă Steaua ne-a eglat pe final de meci pe Naţional Arena. M-a durut sufletul când am văzut că pentru a patra oară Steaua ne egalează. Nu îmi venea să cred că trăim un asemnea coşmar. Am condus Steaua de patru ori şi am fost egalaţi de fiecare dată. Imi venea să înnebunesc de nervi.

Ce spune Bogdan Mara!

Contactat de către FANATIK.RO, Bogdan Mara a vorbit despre situaţia jucătorului Cristi Manea. “Ni-l dorim pe Manea la CFR Cluj şi din campionatul viitor. Suntem conştienţi că el mai are şi alte oferte, dar sperăm că o să îl convingem să vină să joace la noi şi din sezonul următor. O să discutăm şi cu reprezentanţii lui, dar şi cu oficialii clubului de care el aparţine“, a spus Mara.

Tags: