Fotbal intern

Interviu exclusiv cu Dan Nistor despre scandalul cu Florin Bratu. “Plec dacă rămâne!”

22.09.2018 | 13:10
Interviu exclusiv cu Dan Nistor despre scandalul cu Florin Bratu Plec daca ramane
ADVERTISEMENT

Dan Nistor a oferit un interviu în exclusivitate pentru FANATIK.RO în care a vorbit despre scandalul cu Florin Bratu, atacurile antrenorului “câinilor” de după eşecul de pe terenul lui Poli Iaşi, scor 0-1, dar şi negocierile pe care le-a avut cu FCSB în perioada de mercato din vară.

După o noapte agitată cu drumul parcurs de la Iaşi la Bucureşti, Dan Nistor a analizat, la rece, situaţia lui FC Dinamo Bucureşti şi a explicat motivele pentru care formaţia din “Ştefan cel Mare” se află în acest moment în… groapă.

ADVERTISEMENT

 Scandalul dintre Florin Bratu şi Dan Nistor, povestit într-un interviu exclusiv: “Plec dacă rămâne el!”

Ţi-a spus Florin Bratu ceva înainte de meciul cu Iaşi?

– Nu mi-a spus absolut nimic.

Cum a fost relaţia ta cu Florin Bratu de când s-a terminat perioada de transferuri. De acolo a pornit totul. Că ai vrut să pleci tu la FCSB.

– Plecam în secunda doi dacă voiam să merg la Steaua. Mergeam la el în birou şi îi spuneam: “De azi nu mă mai antrenez şi plec la Steaua, nu mai vreau să joc”. E simplu. Îi spuneam că mă doare genunchiul, mă doare glezna, mă doare gamba. Găseam tot felul de chestii. Nu mă mai antrenam. Ce putea să îmi facă? Eu vorbeam în fiecare zi cu domnul David, ne-am înţeles şi cred că va urma să semnăm prelungirea.

ADVERTISEMENT

Semnezi şi dacă rămâne Bratu la Dinamo?

– Cu siguranţă nu o să mai rămân la Dinamo dacă o să rămână domnul Bratu în continuare antrenor. Voi ce aţi fi făcut dacă eraţi în situaţia mea? Un antrenor aruncă totul pe tine… cum pot să mai rămân?

Şi ce o să faci?

– O să mă antrenez separat până o să ajung la un acord cu clubul. Dacă nu, asta e. Mai am doi ani de contract, o să îl respect. O să merg să mă antrenez cu juniorii sau o să îmi pună la dispoziţie un preparator fizic. O să văd ce se întâmplă.

ADVERTISEMENT

“De Torje zicea că e gras şi că pierde nopţile prin cazinouri!”

De ce crezi că ar fi minţit Florin Bratu în legătură cu tine? De ce nu ar fi spus în legătură cu Salomao sau un alt jucător? 

– Nu ştiu… Hai să îţi dau două exemple. Dacă eu voiam să plec de la Dinamo pentru bani, atunci mă mai întorceam eu de la CFR Cluj. Acolo aveam un salariu foarte, foarte bun. Mult mai mare decât aici. Oare Torje renunţa la 300.000 de euro pentru a veni la Dinamo pentru bani? El s-a gândit să vină şi să ajute echipa pentru că iubeşte clubul ăsta.

ADVERTISEMENT

Dar şi Torje s-a aflat într-un confict cu Florin Bratu.

– Normal. Florin Bratu a spus de Torje că e gras şi că pierdea nopţile prin cazinouri.

Crezi că lui Bratu nu îi plac jucătorii cu personalitate? 

– Bravo! Ai mare dreptat. Ai spus bine. Nu ştiu dacă se simţea ameninţat de jucătorii cu personalitate, dar el mereu se punea singur sub presiune.

Le-ai povestit jucătorilor tineri că poţi merge la FCSB pentru bani mai multi? 

– Jucătorii tineri vă pot confirma asta. Eu le spuneam. “Băi, băieţi, uitaţi-vă la cei de la Steaua, la Florinel Coman, la Man, câştigă 12-15.000 de euro.” Le spuneam să muncească mai mult şi să dea goluri că aşa vor ajunge şi ei să câştige la fel de bine. Eu nu puteam să mă duc la Moldoveanu sau al Rici (n.r. Ricardo Grigore) şi să spun: “Băi, Rici, eu iau 15.000 de euro dacă plec la Steaua, sunt şmecher, nu mai vreau să stau.” Eu îi învăţam pe ei ce este bine şi încercam să îi motivez. Ei vă pot confirma asta, iar dacă ei vor spune că nu e adevărat, atunci înseamnă că eu sunt un om de rahat, că mint şi că nimeni nu mai trebuie să aibă încredere în mine.

“Bratu e coleric! Ţipă la jucătorii tineri şi de asta greşesc!”

Dan Nistor şi jucătorii de la Dinamo salută galeria "câinilor"
Dan Nistor salută galeria lui Dinamo

Cum sunt antrenamentele cu Florin Bratu?

– El e un car de nervi la fiecare antrenament. Ţipă la toţi jucătorii, e coleric. El se punea singur sub presiune. Ţipa foarte mult la cei tineri.

Şi crezi că erau afectaţi?

– Bineînţeles că îi afecta. Dacă ţipi la ei de la început până la final, dacă ţipi la copilul ăla de 19 ani. De aia greşesc şi la meciuri. E normal.

Ţie ţi s-a părut normal ca un antrenor să iasă şi să dea vina pe un singur jucător pentru evoluţia proastă a echipei?

– El la televizor spunea că noi câştigăm toţi şi pierdem toţi, dar se pare că doar eu am pierdut acum şi nu toată echipa.

Ai vorbit cu el după ce te-a schimbat la pauza meciului cu Iaşi?

– Nu! Mi-a spus la pauză să rămân. Nici la final nu mi-a spus nimic. Am fost la interviu şi după m-au sunat prietenii ca să îmi spună ce a declarat Bratu. Din punctul meu de vedere nu s-a întâmplat nimic.

A mai avut vreun discurs la finalul meciului?

– Nu! Eu am fost singurul vinovat. Am avut 3 penalty-uri şi le-am ratat pe toate trei (n.r. râde ironic). Nu am mai discutat cu el. Nici măcar salut! Nimic!

 

 

ADVERTISEMENT