Sport

Interviu EXCLUSIV cu Pancu! Cum se va SALVA Rapidul

Daniel Pancu a acordat un interviu pentru FANATIK.RO, în care vorbeşte despre situaţia dezastruoasă în care a ajuns Rapid. Totuşi, în ciuda situaţiei din clasament, căpitanul giuleştenilor...
07.12.2014 | 11:01
Interviu EXCLUSIV cu Pancu Cum se va SALVA Rapidul

Daniel Pancu a acordat un interviu pentru FANATIK.RO, în care vorbeşte despre situaţia dezastruoasă în care a ajuns Rapid. Totuşi, în ciuda situaţiei din clasament, căpitanul giuleştenilor este convins că gruparea din Grant se va salva de la retrogradare.

Pancone, cum caracterizezi acest tur de campionat?

– Într-un singur cuvînt: coşmar! Am mers 20 de ani cu pieptul înainte, iar de două luni stau cu capul în pămînt. Este trist, mă simt umilit! Poate sînt şi eu răspunzător de această situaţie. Poate ar fi trebuit să iau atitudine cînd ar fi trebuit. Am fost prea pasiv în unele momente.

Crezi, sincer, că se mai poate salva Rapid de la retrogradare?

– Da! Vor veni jucători de valoate, care îşi doresc să joace în Giuleşti. Nu-mi imaginam niciodată la începutul sezonului că vom încheia anul pe ultimul loc. Mă gîndeam că vom termina în ultimele şase echipe, dar niciodată că vom fi “lanternă”. Dar cu 10-15 jucători de valoare ne vom salva.

“S-a făcut un singur grătar, la care eu nu am participat!”

De ce nu a reuşit Rada să salveze situaţia?

– Îţi dai seama că dacă nici nea Marian, care cunoaşte acest club, nu a putut să ne aducă pe linia de plutire i-ar fi fost imposibil oricui. Ne-a găsit căzuţi total! La noi, jucătorii, a fost principala problemă. Este ceva de domeniul fantasticului faptul că am cîştigat un singur meci din nouă pe Giuleşti. Dar impactul a fost prea mare pentru unii fotbalişti obişnuiţi cu Liga a II-a sau a III-a.

Erau normale grătarele la Rapid în situaţia actuală?

– Stai puţin! Ce grătare? A fost unul singur în acest tur. La care eu nici nu am participat. Păi la un grătar mai socializezi, mai bei un pahar de bere. Dar nu aici a fost problema. S-a tot vorbit de bani, dar ţin să precizez că toţi jucătorii care au venit în vară au evoluat cu salariile la zi. Mă repet, problema a fost la noi, jucătorii.

“Suporterii se simt umiliţi. Ca şi noi! Trăim un coşmar”

Semnează Dinu Gheorghe?

– Păi, clar! Altfel nu se mai implica. Face strategia clubului, discută cu patronul, cu jucătorii. Păi dacă nu ar fi dorit să vină la Rapid de ce ar mai fi făcut astfel de lucruri? Sînt convins că ne vom salva. În afara Ceahlăului, pe care o văd deja retrogradată, toate echipele de la locul opt în jos se luptă pentru salvare. Nu avem voie să mai greşim! Trebuie să începem să cîştigăm pe Giuleşti şi să aducem puncte şi din deplasare. Au mai fost echipe în situaţia noastră în sezoanele trecute şi s-au salvat în retur. Mă refer la Concordia, la U Cluj, la FC Vaslui.

Ai vreun mesaj pentru suporteri?

– Vreau să le mulţumesc pentru felul în care s-au comportat în acest tur, mai ales după ce am ajuns pe locurile 17, 18. Nu ne-au înjurat, ne-au aplaudat, ne-au susţinut, deşi, la rîndul lor, se simt umiliţi, cu toţii trăim un coşmar. Nu au făcut revolte sau proteste şi ţin să îi anunţ că din retur vor vedea alt Rapid.

7 puncte are de recuperat Rapid pentru a ajunge pe locul 12, ultimul care asigură menţinerea în Liga 1

2 victorii a obţinut Rapid în primele 17 etape ale sezonului

PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!

Tags: