Sporturi

Interviu exclusiv cu Roberto Strechie, noul jucător al lui Dinamo: “Sunt tehnic și bun. Sigur mă voi impune aici”. Ce le-a transmis fanilor

23.08.2019 | 12:45
Interviu exclusiv cu Roberto Strechie noul jucator al lui Dinamo Sunt tehnic si bun Sigur ma voi impune aici Ce lea transmis fanilor

Roberto Strechie va fi, începând de astăzi, noul fotbalist al lui Dinamo. Așa cum FANATIK v-a informat ieri în exclusivitate, mijlocașul central de 19 ani va semna un contract pe 4 ani cu formația din Ștefan cel Mare. Astăzi a efectuat vizita medicală și de diseară se va prezenta la antrenamentele echipei.

– Roberto, de ce ai ales Dinamo?
Am ales Dinamo pentru că m-au vrut de la început, se vorbește de 4 luni despre acest transfer și din prima zi când am auzit, eram foarte fericit. Am venit aici pentru oraș, pentru istoria clubului și pentru numele Dinamo.

– Ce știai despre Dinamo înainte să vină această ofertă?
Știu că acum nu traversează o perioadă bună, dar sunt sigur că timpul le va rezolva. Este un club imens cu o istorie mare în spate și abia aștept să debutez în tricoul “câinilor”.

– Care este povestea ta?
Sunt născut în Italia, de părinți români, am început fotbalul la Veneția, apoi am jucat la Chievo Verona un an, la Padova, și apoi am venit aici, în România.

– Când ai fost ultima dată în țara noastră?
Am venit acum 10 ani, după aceea nu am mai avut timp, am fost foarte preocupat de fotbal și de școală.

– Părinții tăi de cât timp sunt plecați?
Din 1996. De 23 de ani. Mama locuia înainte la Târgoviște și tata în București, la Piața Progresu. Mie îmi placea când veneam în România aici, în București. Mă duceau părinții prin parcuri, la mall-uri, era tare frumos. Cunosc deja puțin Bucureștiul.

– Cum e viața în Italia?
E foarte scumpă și când am ajuns ieri în România, am spus că e totul diferit. Pe stradă, lumea, e mult mai bine în România. Mă simt acasă aici, sunt oamenii calzi, știu limba, n-am venit într-o țară străină chiar dacă am plecat din țara în care mai născut.

– Cum de vorbești atât de bine româna?
Pentru că de când eram mic mama m-a învățat. Și părinții mei vorbesc în română în casă și te obișnuiești.

– Pe ce post joci?
Pot juca atât închizător, cât și mijlocaș ofensiv. Mie îmi place să ajut echipa. Asta este cel mai important. Când joc ofensiv îmi place să stau între linii, să dau pase la atacanți, să dau și goluri, acum depinde de antrenor, unde vede el că are nevoie de mine. Este bine că pot fi o soluție pentru regula U21.

– Crezi că te vei impune în echipa lui Dinamo?
Sunt sigur că da. Că voi fi bun și voi rămâne mult timp aici. Obiectivul meu este să fiu eficient, să mă pun în slujba echipei și să ajutăm cu toții să ducem acest club mare cât mai sus, acolo este locul lui Dinamo, nu pe ultima poziție în clasament.

– Care sunt calitățile tale?
Să țin bine mingea, sunt un jucător tehnic și îmi place să-i fac pe adversari să alerge și să ținem doar noi mingea.

– Ce știi despre suporterii lui Dinamo?
Că cer foarte mult de la jucători. Am văzut acum câteva săptămâni că au intrat în teren, în înțeleg, e normal. Cer de la echipă sacrificiu, determinare și sunt sigur că ușor, ușor, o să demonstrăm asta.

– Cunoști vreun jucător din echipa actuală a lui Dinamo?
Da, pe Fabbrini, pe Dan Nistor. Sunt foarte buni jucători. Aseară l-am cunoscut pe Diego. E foarte simpatic, de treabă. O să ne ajutăm reciproc să ne adaptăm la Dinamo. Eu îl învăț româna, el cu experiența lui. Mi-a plăcut foarte mult. S-a prezentat în engleză. Iar eu i-am spus: Păi eu vorbesc italiană, sunt născut în Italia. E drăguț.

– Ce știi despre Dusan Uhrin?
Că a antrenat acum câțiva ani în România, apoi a fost la mai mult echipe din străinătate, cred că este un antrenor care cere mult și nu poți să-i ceri rezultate imediate pentru că abia a venit. Dar cu muncă și sacrificiu vom ajunge acolo unde vor suporterii.

– Ai un mesaj pentru fanii lui Dinamo?
Că o să dăm din primul minut, până la ultimul, 100% pentru culorile acestui club și am mare încredere că vom ajunge în play-off. Și de ce nu, măcar de la anul să ne luptăm la titlu. Și Forza Dinamo. Hai câinii roșii!