Fotbal international

Dezvăluirile tatălui lui Postolachi de la PSG. Alege România sau Franţa? “Se poate!” Cu ce echipă ţine

31.07.2018 | 20:24
Dezvaluirile tatalui lui Postolachi de la PSG Alege Romania sau Franta Se poate Cu ce echipa tine
Interviu exclusiv cu tatăl moldoveanului Virgiliu Postolachi de la PSG. Atacantul de 18 ani la antrenament

Interviu exclusiv cu tatăl moldoveanului Virgiliu Postolachi de la PSG, pe care îl vrea România. Oleg Postolachi a acordat primul interviu pentru presa din România după ce la noi în ţară s-a vorbit despre demersurile pe care oficialiii FRF le-au făcut în vederea naturalizării atacantului formaţiei PSG.

Bună ziua! Domnule Postolachi, din România vă deranjăm, îşi doreşte fiul dumneavoastă cu adevărat să joace pentru ţara noastră?

– Bună ziua! Nu mă aşteptam să primesc aşa de repede un telefon aici, la Paris, de la presa din România, după ce s-a scris la voi în ţară despre fiul meu. Dacă Virgiliu doreşte să joace pentru România? Evident! Noi am făcut toate demersurile pentru a putea să redevenim cetăţeni români. De ce vă spun acest lucru? Pentru că bunicii mei au avut pe timpul României Mari cetăţenia română, iar noi dorim să redevenim cetăţeni români ca şi urmaşi ai lor.

Şi ce aţi făcut pentru redobândirea cetăţeniei române?

– Am fost la Bucureşti în urmă cu câteva luni şi am depus toate actele necesare. Vreau să ştiţi că tot ce a depins de noi eu consider că noi am făcut. Mai mult de atât nu mai avem ce să facem. Trebuie doar să aşteptăm.

Interviu exclusiv cu tatăl moldoveanului Virgiliu Postolachi de la PSG. Atacantul de 18 ani la fotografia de prezentare
Interviu exclusiv cu tatăl moldoveanului Virgiliu Postolachi de la PSG. Atacantul de 18 ani a făcut o poză la  prezentare

“Există posibilitatea să joace şi pentru U 19 a Franţei!”

Dacă între timp vine o convocare de la Under 19 a Franţei ce veţi face?

– Îţi dai seama că trebuie să luăm serios în calcul şi această variantă deoarece băiatul meu are deja cetăţenia franceză, iar el joacă în Franţa de ceva ani. Există şi această posibilitate. Băiatul meu a primit convocări şi de la naţionala Moldovei, dar nu s-a dus să joace. Momentan el îşi doreşte să joace pentru România, dar acest lucru nu depinde doar de el. Trebuie să vedem când îi ies actele pentru cetăţenie şi dacă mai durează foarte mult.

Cum aţi ajuns să depuneţi actele pentru ca Virgiliu să primească cetăţenia română?

Am fost căutat de la Bucureşti prin august 2017 de fostul mare fotbalist al Universităţii Craiova, Gheorghiţă Geolgău. Mi-a spus că acum lucrează la Federaţia Română de Fotbal şi doreşte să avem o discuţie la Paris despre fiul meu. Dânsul a venit în Franţa şi am discutat toate amănuntele. L-a urmărit pe fiul meu la un meci de tineret dintre PSG şi Anderlecht, iar ulterior a vizionat şi alte partide. Însă aproape săptămânal ne sună şi strânge date şi informaţii despre meciurile în care băiatul meu evoluează.

Ce impresie v-a făcut România când aţi fost la Bucureşti?

-Ne-a plăcut. Am fost cu fiul meu când am depus actele şi am vizitat şi bazele de pregătire ale Federaţiei Române de Fotbal de la Mogoşoaia şi Buftea. Sunt condiţii foarte bune de pregătire.

Interviu exclusiv cu tatăl moldoveanului Virgiliu Postolachi de la PSG. Atacantul de 18 ani la antrenament
Interviu exclusiv cu tatăl moldoveanului Virgiliu Postolachi de la PSG. Atacantul de 18 ani la antrenament

“Ţin cu Steaua lui Gigi Becali”

Fotbalul românesc îl urmăriţi?

-Din România ţin cu Steaua lui Gigi Becali. Acest om a făcut multe pentru fotbalul românesc. Să ştiţi că este cunoscut şi aici în Franţa, dar cine nu a auzit de Gigi Becali?

Luaţi în calcul şi un transfer al lui Virgiliu în România?

-Vă spun foarte sincer că acest lucru este cam greu. Băiatul meu a muncit enorm ca să ajungă la antrenamentele echipei mari de la PSG. Aveţi idee cât de greu i-a fost să ajungă până aici? Ştiţi cumva câte ore de antrenamente şi de pregătire a făcut pe săptămână? Băiatul meu a lucrat enorm de mult. Este o onoare pentru el că a ajuns să se antreneze cu echipa mare a lui PSG şi mă bucur că a reuşit să marcheze cu Atletico Madrid. Însă suntem conştienţi amândoi că este foarte greu să fie oprit la echipa mare, dar o să vină şi timpul lui. Însă vă asigur că o să muncească şi mai mult pe viitor.

Cine sunt idolii lui Virgiliu din fotbalul mondial?

-Băiatul meu doreşte să îşi facă propriul lui nume în fotbal, dar evident că are şi el idoli ca orice fotbalist. Îi place foarte mult Cavani şi Falcao. Lui îi plac jucătorii de luptă, dar mai sunt şi alţi fotbalişti pe care el îi simpatizează.