Fotbal intern

Interviu Filip Mrzljak pentru FANATIK: “Dusan Uhrin stă mereu cu gura pe mine!” + “când mă uit acasă la meciuri, parcă nu jucăm aşa urât” ? VIDEO EXCLUSIV

21.01.2020 | 22:00
Interviu Filip Mrzljak pentru FANATIK Dusan Uhrin sta mereu cu gura pe mine  cand ma uit acasa la meciuri parca nu jucam asa urat  VIDEO EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Filip Mrzljak este unul dintre cei mai importanţi fotbalişti ai lui Dinamo în acest moment. Mijlocaşul croat, fost căpitan la Astra în sezonul precedent dezvăluie cum se înţelege cu Dusan Uhrin, şansele lui Dinamo a mai prinde play-off-ul.

Interviu Filip Mrzljak pentru FANATIK. “Putem să mergem în play-off, dar şi la retrogradare! Totul se decide acum”

-În sfârșit, aveți o jumătate de zi liberă pentru a vă relaxa în Puerto Banus, cum vă simțiți?

ADVERTISEMENT

Da, problema e că am venit prea devreme și nu e nimic deschis. De aceea am ales să stăm la o cafea pe malul Mării. Oricum eu nu aveam de gând să merg la shopping, aveam chef doar să mă relaxez și să mă uit la mare. În momentul ăsta nu am nevoie să-mi cumpăr nimic. E frumos aici în Puerto Banus, dar în opinia mea în Croația e mai frumos la mare.

-Ți-ai cumpăra un yacht dacă ai avea foarte mulți bani?

Nu, nu mă gândesc la asta. Am alte scopuri acum de îndeplinit. Vreau să asigur liniștea familiei mele și să fac ceva pentru mine.

ADVERTISEMENT

-Care sunt obiectivele tale în 2020?

În primul rând, ca fotbalul pe care eu îl joc să fie mai bun și să ajut echipa să câștige. Nu pot să spun că a fost 2019 nereușit, dar mereu vreau să progresez. Dusan Uhrin e mereu cu gura pe mine și asta este bine pentru mine, atunci el crede că pot să fac mai mult.

-Cum te înțelegi cu Dusan Uhrin?

Bine, e un antrenor bun, nu vreau să-l laud, dar e un antrenor bun pentru echipa asta. Eu nu mă gândesc să fiu căpitan, important e să fie o persoană care o să încurajeze echipa și care o să fie lângă toți, pe care toată lumea înțelege și care cu personalitatea lui să ne ajute să obținem rezultate bune.

ADVERTISEMENT

-Este greu pentru tine să pleci de la o echipă care se bate la titlu la una care practic nu mai are șanse la play-off?

Da, este greu să mai ajungem în play-off, dar încerc să nu mă gândesc la asta, încerc să mă gândesc că să joc cât mai bine și să ajut echipa să fie cât mai sus, așa cum a fost anii trecuți Astra. Nu sunt obișnuit să stau așa în clasament, dar e o motivație mai mare să mă antrenez mai mult și să ajung în play-off. Acum e posibil să fii foarte jos și să te bați la retrogradare, dar e posibil și să ajungi în play-off. Dacă bați fiecare meci, după dacă faci 40 de puncte va fi ok, comparativ cu anii trecuți. Cu 40 de puncte în anii trecuți ajungeai sigur în play-off, dar anul acesta este diferit și vom vedea, mai avem patru etape și ce va fi, va fi.

ADVERTISEMENT

-Cupa României e un obiectiv realizabil pentru voi?

Pentru fiecare echipă e realizabil. Noi avem șansă la Cupă dacă suntem concentrați, dacă jucăm bine, dacă avem încredere, putem, de ce nu? Cred că ar însemna enorm pentru Dinamo un trofeu. Eu mesaj pentru fanii lui Dinamo nu am, dar ceea ce este clar că mesajul este prin jocul nostru, dacă jucăm bine, toți vin cu plăcere!

-Tu din teren cum ai văzut jocul lui Dinamo?

După când stai acasă și vezi meciul, nu arată așa urât. Am avut multe momente bune și putem și mai mult, dar trebuie să fim concentrați.

Perovic e “Bombardierul”

-Care este relația ta cu Slavko Perovic?

E un fotbalist bun. N-ai auzit cum îi spus? Bombardierul! E un fotbalist bun, care nu are nevoie de multe ocazii pentru a da gol și asta contează foarte mult. În unele meciuri poți avea doar o șansă de a marca și noi ne putem baza pe el că rezolvă situația și asta contează foarte mult.

-Îl înveți româna?

Da, încerc. Cu Ante e mai greu, că nu vrea. Dar Pero dacă stă mai mult aici o să învețe. Ante nu știu de ce nu vrea, trebuie să-l întrebați pe el.

-Cum crezi că va fi Ante ca și căpitan?

Sunt foarte fericit pentru el, e un lucru foarte frumos, dar va avea o responsabilitate mare pentru că el va reprezenta echipa de acum. Pentru el e foarte bine, e un jucător cu mare calitate, care poate să țină linia de fund foarte bine, vorbește mult, a mai fost aici, mă bucur pentru el. Dar nu contează cine va fi, el sau Ioan Filip, dar e important să știm și noi cine va fi, ca să ne fie mai ușor.

-Filip, pe voi cum v-au afectat problemele cu bani?

Eu nu pot să fiu obiectiv pentru că pe unde am fost am avut probleme cu banii. Fiecare club are problemele lui. Normal că noi vrem să ne dorim să fim cu banii la zi. Așa când ai niște probleme îți rămân undeva în cap ca jucător. Tu poate nu te gândești în fiecare minut, în fiecare zi, dar îți rămân acolo. Și de ce să pierdem concentrarea? E mai ușor când nu ai nicio problemă decât să te concentrezi la fotbal.

-Crezi că Dinamo va fi vândută până la urmă?

Eu nu știu, eu sunt fotbalist, nu e treaba mea. Nici dacă ar veni domnul Negoiță mai des nu știu dacă ar ajuta, fiecare patron știe ce e mai bine pentru el.

-Tu ai mai putea juca la o rivală a lui Dinamo?

Sincer, nu știu. Nu pot să vorbesc despre asta. Eu când semnez cu o echipă mă concentrez și mă focusez doar pe ea. Respir pentru acea echipă. Dar fiecare dintre noi este angajat și primește salariu unde joacă. Nu putem să vorbim despre mari steliști sau mari dinamoviști pentru că noi primim salarii. Fiecare dacă pleacă sau nu are o motivație și are problemele lui de acasă sau cum gândește familia sau cum se simte la clubul unde este.

-Dan Nistor e o lipsă pentru noi?

N-a început campionatul. Meciurile amicale arată niște lucruri bune și rele care trebuie să se schimbe. Fiecare dintre noi poate fi înlocuit. Avem jucători pe postul lui. Și vreau să spun ceva: Ahmed Bani dacă primește o șansă poate să facă mari lucruri pentru club și pentru noi. Eu când văd un jucător de 17 ani cu asemenea talent, eu cred că poate fi mai bun decât Nistor. Noi îl ajutăm cu un sfat, cu o idee, suntem aici pentru el. Noi nu avem nicio dușmănie între noi.

-Tu ce ai face în locul lui Dusan Uhrin? Pe cine ai alege între Straton și Piscitelli?

Mă bucur că nu sunt antrenor. Dar eu aș alege nu neapărat pe cine e mai bun, ci pe cine e în cea mai bună formă. Pentru că aici la Dinamo avem jucători cu calități asemănătoare și depinde doar de formă.

ADVERTISEMENT
Tags: