Fotbal intern

Interviu George Țucudean: „După ce a plecat Iordănescu, noi am câștigat! Poate câștigam și cu el, nu știu acum”

21.09.2018 | 10:11
Interviu George Tucudean Dupa ce a plecat Iordanescu noi am castigat Poate castigam si cu el nu stiu acum
George Țucudean a vorbit într-un interviu pentru FANATIK despre plecarea lui Edi Iordănescu de la CFR Cluj după doar trei meciuri

George Țucudean a vorbit la Cluj cu FANATIK.RO după meciul dintre CFR și FCSB. Atacantul cel mai în formă al României în acest moment a abordat toate subiectele propuse, neocolind nici un răspuns. A fost un interviu „direct pe poartă”.

În primele două părți ale discuției noastre, Țucudean a vorbit despre rolul decisiv pe care l-a avut Hagi în cariera sa, dar a dezvăluit ce s-a întâmplat pentru el în perioada FCSB, ce bani mai are de luat de acolo, cum se simte când Becali face schimbările, cine este actualul șef Neluțu Varga, de ce trebuie să faci non-stop presiune în fotbalul românesc. Ultima parte a interviului exclusiv acordat de vârful CFR-ului este axat pe echipa sa și pe echipa națională.

Interviu exclusiv cu George Țucudean. „Noi, la CFR, abia acum începem să jucăm pe alt stil”

De ce a plecat Edi Iordănescu de la CFR Cluj?

– Conducerea a luat această decizie. E greu să schimbi stilul unei echipe, cu aproape aceiași jucători, într-un timp scurt… Edi a reușit destul de repede să schimbe lucrurile, lucrurile mergeau bine. Un antrenor are nevoie de timp să se adapteze, e normal, ca și orice jucător. Poate cel mai bun exemplu e Neymar la Barcelona, care în primul an se spunea că nu merita banii. Până se adaptează, orice jucător, orice antrenor are nevoie de timp. Poate ca atacant dai gol în primele cinci-șase meciuri, dar să schimbi stilul jucătorilor, ai nevoie minimum șase luni. Noi, la CFR, abia acum începem să jucăm pe alt stil.

A fost o greșeală că a fost dat afară Iordănescu?

– Dacă o iei din punct de vedere al rezultatelor, noi am câștigat după ce a plecat. Nu știu acum, poate câștigam și cu el. Dar dacă oamenii din conducere au decis că e nevoie de un șoc la echipă, ei știu mai bine.

Interviu exclusiv cu George Țucudean. Despre rușinea Dudelange: „Poate face o surpriză și cu Olympiakos!”

Cum e Toni Conceicao?

– Un antrenor foarte bun. Vorbește foarte mult cu jucătorii. E o relație deschisă și civilizată. Sunt unii antrenori care nu vorbesc. Vin, anunță antrenamentele, anunță echipa. Acum nu am stat să văd dacă vorbește cu jucătorii care sunt rezervă sau în afara lotului, că nu am fost rezervă. Dacă ești rezervă, dacă nu dorește să joace cu tine, e normal să te pregătești mult mai bine.

După dubla cu Dudelange, Conceicao era ca și demis…

– În România, după două-trei înfrângeri, toți antrenorii sunt cu cuțitul la os.

A fost o rușine la care nu se aștepta nimeni, nici măcar „dușmanii” voștri…

– Păi poate fac cei de la Dudelange vreo surpriză în grupe. E mai greu cu Milan, Sevilla și Olympiacos, dar poate îi iau în derâdere grecii, că sunt mai din partea noastră pe aici.

Ar fi o greșeală să îl schimbe pe Conceicao?

– Fără să vrei auzi astfel de zvonuri. Eu zic că nu e cazul să îl schimbe. Au fost două săptămâni de pauză, eu zic că nu ar trebui să îl schimbe. Relațiile sunt mult mai închegate. Am făcut un meci bun cu Steaua, văzând statisticile am fost peste ei. Păcat că nu am câștigat, că am fi avut mai multă încredere.

Interviu exclusiv cu George Țucudean. „Culio nu te lasă să te relaxezi niciodată. La 2-0 strigă și mai mult”

A fost Bălașa chiar așa slab în CFR – FCSB cum spunea Becali? Că l-ai avut adversar direct…

– Chiar așa de slab a fost cu Serbia? Dacă greșești o pasă ești slab? Sau dacă pierzi un duel? Părerea mea e că Bălașa este un fotbalist foarte bun, drept dovadă se apelează la el foarte mult la echipa națională.

George Țucudean a vorbit și despre adversarul său direct din CFR - FCSB MIhai Bălașa, pe care Gigi Becali l-a criticat dur. „Țucu” îl apreciază pe fundașul care îi este și prieten
George Țucudean a vorbit și despre adversarul său direct din CFR – FCSB 1-1, Mihai Bălașa, pe care Gigi Becali l-a criticat dur. „Țucu” îl apreciază pe fundașul care îi este și prieten

Cât contează pentru voi absențele lui Culio și a lui Deac?

– Foarte mult. Când bagi un jucător care nu are foarte multe meciuri în picioare, e normal să facă un joc mai slab sau să nu se ridice la nivelul lui Culio sau al lui Ciprian. Ei doi sunt jucători foarte importanți pentru CFR și pentru istoria acestui club și dau siguranță echipei. Deja Cipri se antrenează și Culio spune că va juca. Sper să se facă bine că avem nevoie de ei.

Citește și…

  • Gicu Grozav dezvăluie în FANATIK ce se întâmplă cu oferta de la Gigi Becali
  • Patronul FCSB l-a sunat pe Dică pentru a-i comunica decizia
  • FANATIK.RO este în aceste zile în nebunia de la Salonic. Reportaje EXCLUSIVE

Ce v-a zis Culio la pauză în vestiar, la meciul cu FCSB?

– Culio vine tot timpul cu noi în vestiar și când nu joacă. Ne încurajează, normal. Este un jucător care îți dă o tensiune de meci, nu te lasă niciodată să te relaxezi. E normal așa. Și când conducem cu 1-0 sau 2-0, el strigă și mai mult. E bine să ai un așa coechipier.

Interviu exclusiv cu George Țucudean. „Dacă plecam cu Petrescu în China, sigur nu mai prindeam naționala”

Cum ți se pare Julio Baptista?

– Dacă te uiți pe CV, e senzațional! Se zice că jucătorii care au mai multe trofee cîștigate sunt și mai modești. E un om normal. Așteptăm să evolueze și el. Are o vârstă, e normal. Dar dacă antrenorul va apela la el, îl așteptăm pe teren și o să încercăm să îl ajutăm să se integreze.

De ce ai refuzat să pleci în China la echipa lui Dan Petrescu?

– Am refuzat-o pentru că am considerat că pentru mine e mai bine să rămân. Mai ales că era și echipa națională, eram și cu CFR angrenat în cupele europene. Dar și așa, am vrut să rămân că dacă plecam în China, sigur nu mai prindeam echipa națională.

Bănuiesc că nu ai pus niciodată pe primul plan banii când ai ales să joci fotbal?

– Niciodată. Poate mulți fotbaliști în situația mea alegeau să meargă în China. Că nu erau bani puțini. Nu sunt bani puțini nici pentru mine. Dar eu am familie aici, am copii și mi-era greu să îi duc acolo. E și perioada în care se duc acum la grădiniță. E perioada în care vreau să stau lângă ei și să nu pierd aceste momente unice.

Te gândești să pleci iar afară?

– Da. Dar în partea astalaltă. Nu în China, în partea vestică. De la Arad încolo. (n.r. – râde)

„Am dat cinci-șase goluri și nu m-au chemat la națională! Au adus atacanți accidentați sau care nu erau în formă”

După CFR te mai gândești să iei titlul cu vreo echipă în România? Că ai deja trei cu trei echipe diferite: Steaua, Viitorul, CFR…

– Nu știu. Aș mai vrea încă două titluri și o cupă cu CFR. Că am campionat și supercupă. Cupă nu am.

Te-ai gândit sincer, când erai la Târgu Mureș, că vei ajunge atacantul numărul unu al României?

– Știu că a fost cel mai jos punct în care am putut ajunge. Nu neapărat că nu mi-a ieșit jocul, ci pentru alegerile pe care le-am făcut. Am stat și m-am gândit. Ghinionul pe care l-am avut, alegând prost, m-a făcut să nu ajung mai repede la națională. Toată lumea avea încredere în mine, familia avea încredere în mine, eu aveam încredere și știam că dacă voi prinde unul, două sezoane bune, cu siguranță voi fi chemat. Țin minte că înainte, când eram la Dinamo, am dat cinci-șase goluri în două săptămâni: supercupă, primele etape de campionat. Era un amical cu Belgia și noi aveam meci la tineret cu Suedia.

Citește și…

Și nu ai fost chemat…

– Mă gândeam că voi fi chemat pentru că dacă un jucător dă 6 goluri în două săptămâni ar trebui să intre în atenția naționalei. Nu neapărat să joc, dar să intru în lot, să intru în atmosfera echipei mari. Și nici nu am fost în cărți, nu mi-a zis nimeni nimic. Au fost chemați atacanți care erau accidentați sau nici nu erau în formă. Am fost la tineret, am dat gol și cu Suedia și nici după aia nu am fost chemat.

Interviu exclusiv cu George Țucudean. „Contra e foarte deschis și ne dă răutatea aia pozitivă”

Cum e selecționerul Contra? Tensiune tot timpul, vorbește mult cu voi?

– E tot așa, foarte deschis ca și persoană, ca și antrenor și e exact cum era pe teren. E bine pentru jucători, că le dă răutatea aia pozitivă.

Ce v-a zis la pauză la Belgrad?

– Ne-a dat câteva indicații tactice, să schimbăm ceva la mijloc și să continuăm cu atitudinea asta pentru că am jucat bine.

Fază lucrată la golul tău?

– Da, în mod normal porneam dinspre poartă, dintre omul de la bară și cel căruia i-am luat fața și doar o deviam sau dădeam cu călcâiul. Dar așa, am plecat prin dreapta lui și mi-am făcut unghi ca să pot șuta. A ieșit un gol frumos.

Lituania?

– Dacă vom avea un rezultat bun și sunt convins că vom avea în Lituania, dacă vom avea aceeași atitudine și răutate cum a fost cu Serbia, cu siguranță Arena Națională va fi arhiplină la meciul cu Serbia.

Se joacă devreme… E la ora 4 meciul…

– Nu contează. O să își ia lumea liber.

Dar e duminică, stai liniștit!

– Aaa, păi dacă e duminică e perfect atunci!

Interviu exclusiv cu George Țucudean. „Pintilii ține tot mijlocul la FCSB”

Cele două puncte cu Muntenegru și cu Serbia sunt multe, sunt puține?

– Puteau fi 4 dacă băteam în primul meci, dar jocul ne dă încredere. Am avut multe ocazii cu Muntenegru, doar ghinionul a făcut să nu câștigăm. Trebuia să intru și eu atunci, dar s-a accidentat Pinti (n.r. – Mihai Pintilii). E bine și așa pentru că puteam să pierdem la Belgrad, să avem doar un punct. Dacă vom câștiga cele două meciuri cu Lituania și Serbia va fi foarte bine pentru noi și pentru preliminariile Euro 2020.

Cât contează Pintilii pentru o echipă?

– Foarte mult. S-a văzut și în meciul de acum cu Steaua. El ține mijlocul. Dar nici noi nu i-am avut pe Culio, pe Deac.

Cum te înțelegi cu Omrani pe teren?

– Foarte bine, el e și atacant, joacă bandă, e normal să creeze și pentru el ca să dea goluri. Dar ne completăm cât de mult putem.

„Aștept și acum o cupă, o diplomă, ceva, orice, pentru titlul de golgheter”

După ce s-a discutat de Gnohere, l-ai vedea propus și pe Bilel la națională?

– Orice jucător care joacă bine este binevenit la echipa națională. E doar decizia Federației.

E vreo antipatie între tine și Bizon? Nu vă suportați? A fost și faza de anul trecut, când erai la Viitorul, înainte să ajungi la CFR.

– El s-a luat de mine, că a luat și roșu atunci. Eu nu am avut nimic cu el și nu am nimic.

Titlul de golgheter l-ați împărțit frățește…

– Da, dar nu am primit nicio cupă! Nu am primit nimic. Măcar o diplomă, ceva! Orice! Aștept și acum… (n.r. – râde și face cu ochiul)

Mulțumim, George, și baftă!

– Și eu vă mulțumesc.