Fotbal international

Interviu în Italia! Florin Răducioiu a găsit punctele forte ale Milanului: ”Nu mă așteptam la un astfel de impact”

14.03.2019 | 18:27
Interviu in Italia Florin Raducioiu a gasit punctele forte ale Milanului Nu ma asteptam la un astfel de impact

Fostul internațional român Florin Răducioiu a oferit un interviu în Italia pentru postul RMC Sport în care a vorbit despre punctele forte ale echipei AC Milan, ajunsă după mult timp pe podiumul clasamentului din Serie A. Fostul atacant al grupării de pe San Siro a lăudat transferul atacantului polonez Krzysztof Piatek și a dezvăluit că Gennaro Gattuso este antrenorul perfect pentru ”rosso-neri”.

Florin Răducioiu a găsit punctele forte ale Milanului: ”Trebuie să îi felicităm pe Leonardo și Gattuso”

”Nu m-am așteptat la un astfel de impact din partea lui Piatek. Știam calitățile lui, dar niciodată nu mi-am imaginat că paoate să marcheze atât de repede. Sunt sigur că nu se va opri aici, ci va da mult mai mult echipei. Este un jucător care te ajută să câștigi meciuri cum a fost cel de la Verona, un joc pe care l-am fi pierdut în ultimii ani. Trebuie să îi felicităm pe Leonardo și pe Gattuso pentru că l-au luat în ianuarie”, a spus Florin Răducioiu despre punctele forte ale Milanului.

Fostul atacant al ”rosso-nerilor” își dorește ca portarul Gianluigi Donnarumma să nu plece de la Milan și este sigur că acesta va ajunge să scrie istorie: ”El este încă foarte tânăr, dar s-a maturizat foarte mult în acest sezon. Gigio poate scrie istoria Milanului și sper că nu va pleca. Erori au făcut toți marii portari, dar Donnarumma este un jucător fundamental pentru acest Milan. Eu am mare încredere în el și sper că va rămâne mult timp la Milan”.

Krzysztof Piatek sărbătorind un gol marcat pentru AC Milan
Krzysztof Piatek sărbătorind un gol marcat pentru AC Milan

”Acest Milan respectă mentalitatea antrenorului său”

”Gennaro Gattuso este antrenorul potrivit pentru Milan. Înainte de venirea sa jocul era trist. Acum, el l-a transformat și le-a transmis jucătorilor o mentalitate de învingători. Sper să pot ajunge în zilele următoare la Milanello să-l salut. Acest Milan respectă mentalitatea antrenorului său. Este o echipă conștientă de forța sa. Nu au reușit încă nimic, dar îmi place mult acest Milan care nu renunță niciodată”, a afirmat în încheiere Răducioiu.

La sfârșitul anului trecut, Florin Răducioiu a fost cooptat ca scouter la AC Milan. Fostul mare atacant al naționalei României, care a evoluat un an la AC Milan în sezonul 1993-1994, a mers la Milano și a semnat contractul cu fosta sa echipă. Cel care l-a propus pe Florin Răducioiu pentru funcția de scouter al Milanului în România este chiar fostul coleg, legendarul Paolo Maldini.