Fotbal international

Interviu inedit cu Alisson Becker înainte de primul Liverpool – Everton! Cum l-a convins Jurgen Klopp să semneze

02.12.2018 | 15:23
Interviu inedit cu Alisson Becker inainte de primul Liverpool  Everton Cum la convins Jurgen Klopp sa semneze
ADVERTISEMENT

Al doilea cel mai scump portar din istoria fotbalului, Alisson Becker, cumpărat în vară de Liverpool de la AS Roma pentru 73 de milioane de euro, a dat un interviu inedit pentru Gazzetta dello Sport înaintea meciului cu Everton. Brazilianul a oferit detalii neștiute despre transferul în Premier League și discuția avută cu Jurgen Klopp înainte de a semna contractual.

Alisson Becker a vorbit și despre sentimentele care îl leagă de AS Roma, de idolii pe care i-a avut în copilărie și despre meciul decisiv cu Napoli din ultima etapă a fazei grupelor Champions League. Însă, pentru brazilian urmează primul Merseyside Derby din carieră, Liverpool primind duminică, de la ora 18:15, vizita eternei rivale Everton.

ADVERTISEMENT

Interviu inedit cu Alisson Becker înainte de primul Liverpool – Everton: ”Am plâns mult după plecarea de la Roma”

Reporter: Cum a fost despărțirea de Roma?

Alisson Becker: Când totul a fost perfectat am izbucnit în lacrimi. Am plâns mult timp împreună cu soția mea. Plecarea de la Roma a fost dificilă, dar trebuie să fiu cinstit. Am făcut o alegere profesională, un pas înainte în caarieră, iar Roma a încasat o sumă mare de bani. Am ales cu mintea, dar inima mea este încă plină de lacrimi.

R: Ce regreți după plecare de la Roma?

A.B.: Am petrecut doi ani minunați la Roma, fiica mea s-a născut acolo, am mulți prieteni chiar și din fotbal. Regret orașul, care este minunat. Îmi plăcea să merg pe jos prin Roma. Fontana di Trevi , în întuneric, are o frumusețe mișcătoare. Dar locul meu preferat este Colosseum, pentru că acolo poți respira istorie.

ADVERTISEMENT

Alisson dezvăluie de ce a plecat în Premier League

R: Ce te-a făcut să alegi Liverpool?

A.B.: Când un jucător face o astfel de alegere, discursul este mai larg. Pe scurt, am vrut să joc în cel mai puternic campionat din lume.

R: Cât de în spate este Serie A față de Premier League?

A.B.: Nu atât de mult. Este diferit. Mai puțin intens. Dar în Italia am învățat mult datorită preparatorului Marco Savorani, care a fost fundamental în creșterea mea.

ADVERTISEMENT

R: Lupta la titlu este mult mai pasionantă în Anglia față de Italia…

A.B.: Dominarea lui Juventus se bazează pe forța economică. În Premier League toate echipele cumpără jucători importanți, în timp ce în Serie A nu se întâmplă acest lucru.

”Ne batem cu Manchester City și Chelsea la titlu în Premier League”

R: Cum te-a convins Jurgen Klopp să mergi la Liverpool?

A.B.: Când cele două cluburi au ajuns la un acord, Klopp m-a sunat și mi-a zis că vrea să ne vedem față în față. Mi-a explicat proiectul și ce vom face împreună. Îl admir încă de când era la Dortmund. Îmi place să fiu antrenat de el, pentru că nu vorbește prea mult dar știe mereu ce să spună și cum să o facă. Este un om inteligent și de caracter.

ADVERTISEMENT

R: Ce ți-a spus după greșeala din meciul cu Leicester?

A.B.: A venit în vestiar și a început să glumească. A abordat cea mai bună metodă, deși știam că am făcut ceva greșit. Apoi mi-a spus să nu-mi pierd încrederea și să continui să joc așa cum știu.

Alisson Becker îi salută pe fanii lui Liverpool după meciul câștigat la Leicester
Alisson Becker îi salută pe fanii lui Liverpool după meciul câștigat la Leicester

R: Cu cine vă luptați la titlu în Premier League și care sunt rivalii din Champions League?

A.B.: Cred că lupta la titlu se va da în trei, noi, Manchester City și Chelsea. Totuși, și Tottenham, Arsenal sau Manchester United au loturi foarte bune. În Europa sunt multe multe echipe care pot câștiga. Fotbalul te surprinde mereu, cine ar fi crezut că Roma ajunge în semifinale anul trecut? Juventus era deja foarte puternică, iar acum îl au și pe Ronaldo. Îmi pare rău că nu l-am întâlnit în Serie A, dar poate se va întâmpla în Liga Campionilor. Până atunci noi trebuie să fim concentrați la meciul cu Napoli, pentru că este decisiv.

Brazilianul este încântat de suporterii de pe Anfield Road

R: Va reuși Liverpool să câștige un trofeu sezonul acesta?

A.B.: Avem totul pentru a câștiga: calitate, hotărâre, filosofia clubului și fani deosebiți. Vom lua fiecare meci în parte și vom vedea unde vom ajunge, dar eu aș vrea să câștig fiecare partidă.

R: Care suporteri sunt mai pătimași, cei ai lui Liverpool sau ce ai Romei?

A.B.: Este o provocare să răspund la această întrebare. Suporterii ambelor formații sunt fantastici și au puțini rivali în lume. Pe cei de la Liverpool îi simți, dar când romanii umplu stadionul este un adevărat spectacol.

”Sunt printre cei mai buni portari din lume”

R: De cine te simți mai apropiat dintre Taffarel, Julio Cesar și Dida?

A.B.: Au fost trei mari portari ai Braziliei. Julio Cesar avea viteză și multă putere, Taffarel era calm și dădea siguranță, iar Dida închidea poarta foarte bine. Nu mă compar cu ei, doar încerc să fiu mai bun.

R: Gianluigi Buffon s-a transferat la PSG la 40 de ani. Tu unde te vezi la 40 de ani?

A.B.: Nu știu, uneori mă întreb și eu asta. De când eram copil urmăresc traseul lui Gigi. Este un model, un exemplu și un om extraordinar.

R: Ești cei mai bun portar din lume?

A.B.: Sunt printre primii împreună cu Ter Stegen, Oblak și De Gea. Dar dacă te culci pe o ureche, vin alții și te vor depăși. Ierarhiile se schimbă foarte repede și de aceea întotdeauna trebuie să-ți îmbunătățești jocul.

ADVERTISEMENT
Tags: