News

EXCLUSIV. Cine e OMUL care PARIA pentru Buzău: “Vorbea cu EA!”

FANATIK a publicat în exclusivitate şirul evenimentelor dubioase de la meciul Gloria Buzău - ACS Berceni 7-1, una dintre partidele catalogate drept blat şi care s-a soldat cu măsuri incredibile...
11.08.2016 | 11:38
EXCLUSIV Cine e OMUL care PARIA pentru Buzau Vorbea cu EA
ADVERTISEMENT

FANATIK a publicat în exclusivitate şirul evenimentelor dubioase de la meciul Gloria Buzău – ACS Berceni 7-1, una dintre partidele catalogate drept blat şi care s-a soldat cu măsuri incredibile pentru fotbalul românesc.

Pe www.fanatik.ro au fost publicate imaginile filmate (vezi detalii exclusive aici) care au constituit una dintre probele grele la dosarul instrumentat de Comisia de Integritate a FRF. Timp de 90 de minute, secundul Buzăului, Marian Roşu, a vorbit aproape non-stop la telefon, cu o glugă pe cap, într-un colţ al băncii de rezerve, Ion Viorel a discutat de mai multe ori cu el după ce termina convorbirile, iar jucătorii executau pe gazon ceea ce li se spunea de la margine.

ADVERTISEMENT

FANATIK a discutat cu doi dintre eroii filmuleţului ce se poate lăsa chiar cu dosare penale. Ce a avut de spus Marian Roşu aţi citit zilele trecute (vezi detalii aici) Urmează un nou episod: astăzi, Ion Viorel.

FANATIK.RO a publicat un filmuleţ de la un meci Gloria Buzău – ACS Berceni, scor 7-1….

– 7-1 pentru noi s-a terminat acel meci, nu? Şi ce, l-am cumpărat? Am cumpărat meciul? Hai să îţi zic ceva… Meciul ăsta… au venit ăia de la UEFA şi au zis că cei de la Berceni sînt suspecţi. Asta e replica mea pentru Federaţie. A venit expertul UEFA şi a zis că nu Buzăul e suspect, ci Berceniul. Nu vreau să am polemică cu cineva.

ADVERTISEMENT

Dar de ce antrenorul secund îşi petrece tot timpul pe bancă, vorbind la telefon?

– Ăla avea o amantă, de asta s-a şi despărţit. Avea o amantă, de asta vorbea la telefon. I-a distrus căsnicia. Eu vă întreb prieteneşte. Ce treabă am eu, sincer, că vorbeşte ăla la telefon. Eu eram atent la treburile mele. Nu aţi văzut că îi bag o privire la telefon. Dar ăia din Divizia A nu vorbesc la telefoane? Ce să facă săracii ăştia de la Federaţie?

„Nu am cont la pariuri, nu am la bancă”

Nu vă simţiţi vinovat?

– Nu mă simt vinovat. Ce să mai fie? Mai mult decît că m-au terminat ce să fie? Mai mult că mi-au distrus cariera ce să îmi facă? Mi-au dat şi două miliarde (n. red. – lei vechi) amendă. Sincer, mai rău de asta ce să facă? Dar nu mă mai interesează fotbalul de ceva timp, am fost singurul prost din România care şi-a plătit postul de antrenor. Am luat banii familiei mele ca să plătesc jucătorii să joace fotbal. Aţi mai văzut aşa ceva? Eu ştiu că toţi antrenorii din România iau comision. Eu am dat bani, nu mă mai interesează fotbalul. Domnul Bodescu a realizat ce şi-a propus.

ADVERTISEMENT

Şi ce aveţi de gînd să faceţi?

– Mă apuc  de agricultură, fac altceva. Am nişte hectare de pămînt, fac altceva. Să le fie ruşine! Toată Liga 1 a adunat 14.000 de oameni. Pe mine, dacă mă lăsau să îmi văd de treabă, aveam 14.000 la un meci. Aşa să le spuneţi: omul ăla zice că aveam numărul acesta de fani dacă îl lăsaţi. Nu mă simt vinovat cu nimic, am fost verificat. Nu am cont la pariuri, nu am la bancă. Nu am făcut nimic altceva decît fotbal.

„Şi eu sînt suspicios pe Rednic şi Reghecampf”

La un moment chemaţi la margine cel mai înalt fundaş. Asta în momentul unei acţiuni a echipei adverse.

ADVERTISEMENT

– Nu l-am chemat pe Vlaicu, vine el să bea apă. Nu vedeţi că e o fază luată de unde, o fază din altă parte. Ce dracu, sîntem aşa proşti pe lumea asta? Ăla vorbeşte la telefon cînd începe meciul, pe mine mă filmează în alt minut cînd mă uit la el. Dar ce, eu mă iau după scamatoriile lui Negraru. Alea sînt probe? Îmi şi vine să rîd, mă pufneşte rîsul!

Ce înseamnă două degete îndreptate către jucătorii dumneavoastră?

– Fii atent. Au arătat Reghecampf cu Rednic cîte două degete şi meciul ăla s-a terminat 2-2. Care este explicaţia? Eu mai ştiu ce indicaţii dădeam în momentul ăla? Astea sînt panarame, poate erau doi contra doi, trei contra trei. Şi eu sînt suspicios pe Rednic şi pe Reghecampf.

Gata cu fotbalul?

– Nu mai am nici un viitor în fotbal, am terminat-o! Ce viitor să mai am, fotbalul a picat. Ion Viorel, începînd cu azi, nu mai este interesat de fotbal. Am murit pe teren şi au venit nişte trepăduşi şi m-au distrus. Nu mă mai interesează. Nu sînt un om foarte bogat, nici sărac. Pentru mine, fotbalul a murit! Este vremea neprofesioniştilor, amatorilor să vină în fotbal.

„Dacă era să fac ceva, eram terminat. Am conturile verificate. Sînt prostul proştilor! Sînt cel mai prost antrenor din fotbalul românesc”

„Am pămînt. De la grădinărit am plecat, la el mă întorc. Nu mi-a fost frică niciodată să muncesc. Eu nu iubesc banul! E maculatură pentru mine. 9 lei îi împart la săraci şi un leu îl păstrez să ajung acasă”

2 ani de suspendare şi 200.000 lei penalitate sportivă a primit Ion Viorel în urma anchetei desfăşurate de FRF

ADVERTISEMENT