Euro U21

Mirel Rădoi, de o sinceritate dezarmantă: “Nu aveam loc în echipa actuala a României U21”

Autori: Claudiu Melinte, Sorin Dumitrescu | 19.06.2019 | 21:22
Interviu Mirel Rădoi după meciul cu Croația

Mirel Rădoi a acordat un interviu extrem de atractiv pentru postul FRF TV. Atractivitatea și unicitatea interviului provine din faptul că a trebuit să răspundă la zece întrebări. toate selectate dintr-un noian de întrebări puse numai de către suporterii echipei naționale. Care au pus în dificultate în câteva rânduri pe selecționerul naționalei U21 cu întrebări pe care și acesta le-a considerat deosebit de interesante.

Interviu Mirel Rădoi pentru FRF TV. Nu aveam loc în această echipă U21

Mirel Rădoi a fost de o sinceritate dezarmantă, când a fost întrebat dacă ar fi avut loc în această echipă dacă ar fi avut acum 21 de ani. “Nu aveam loc în echipa actuala a României U21. Probabil că aș fost al 23-lea în lot, adică aș fi fost luat la Campionatul European, dar nu aș fi fost niciodată în primul unsprezece. Acesta este adevărul.”

Selecționerul a recunoscut că și el și echipa au fost deosebit de plăcut impresionați de atmosfera de pe stadion creată de fanii României și pur și simplu a avut senzația că joacă undeva în România, atât de aproape a simțit publicul, iar energia celor din tribune s-a transmis din plin și pe teren. Mirel Rădoi vorbește și despre căldura infernală, probabil 42 de grade la nivelul gazonului, opinează el și despre faptul că această căldură condiționează mult și tactica.

Interviu Mirel Rădoi. Nu aveam loc în această echipă

Mirel Rădoi explică tactica adoptată în funcție de căldura excesivă

“Pe o asemenea căldură nuj poți juca mult timp cu pressing sus și trebuie să te retragi și să încerci să acoperi cât mai bine spațiile, în mod judicios. Ați văzut, am pornit cu acest pressing împotriva Croației, dar la un moment dat le-am dat băieților semnalul să se apere grupat, pe linii, pentru că riscau să nu mai aibă pic de energie”.

Întrebat dacă va folosi aceeași echipă și în meciul cu Anglia și aceeași tactică Rădoi a explicat că va decide și în funcție de modul în care jucătorii își vor rezolva situația loviturilor primite în meciul cu Croația. “Cu Anglia nu poți juca un pressing sus, pentru că riști să lași spații între linii și astfel oferi un mare avantaj adversarului, extrem de periculos în duelurile unu la unu”.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!