News

Interviul regal realizat de Oprah cu Meghan şi Harry a împărțit lumea în două: “Cu adevărat nobil” vs “Trădare rușinoasă”

09.03.2021 | 13:55
Interviul regal realizat de Oprah cu Meghan si Harry a impartit lumea in doua Cu adevarat nobil vs Tradare rusinoasa
Interviul regal realizat de Oprah a împărțit lumea în două tabere: "Cu adevărat nobil" vs "Trădare rușinoasă" Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Peste este 17 milioane de oameni au urmărit-o luni seară pe Oprah Winfrey intervievându-i pe Meghan Markle și pe soțul ei, prințul Harry, despre motivul pentru care au părăsit familia regală.

Dezvăluirile făcute de ducii de Sussex au împărțit lumea în două tabere, de o parte și de alta a Atlanticului. Din SUA au venit cele mai multe reacții de simpatie față de situația cuplului, în vreme ce din UK s-au făcut auzite cele mai multe voci care condamnă tânăra familie.

ADVERTISEMENT

Dintre reacțiile post interviu nu au lipsit nici valul de meme care a invadat Twitter și nici teoriile conspirației, a căror țintă este, de data aceasta, însăși Oprah Winfrey.

Interviul lui Meghan și Harry: Reacțiile

Din SUA au venit cele mai multe reacții de simpatie pentru situația cuplului și de susținere a deciziei de a părăsi familia regală.

ADVERTISEMENT

Serena Williams s-a declarat „mândră” de „prietena ei altruistă” Meghan, despre care a spus că trăiește „cu empatie și compasiune”.

“Ea mă învață în fiecare zi ce înseamnă să fii cu adevărat nobil. Cuvintele ei ilustrează durerea și cruzimea pe care le-a trăit”, a scris Williams pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Poeta și activista Amanda Gorman susține că familia regală „a ratat” în Meghan o „oportunitate de schimbare, regenerare și reconciliere într-o nouă eră”.

Amanda Gorman a admirat și curajul ducesei de Sussex: “Meghan trăiește viața pe care ar fi trebuit să o aibă Diana, dacă cei din jur ar fi fost la fel de curajoși ca și ea. Meghan nu trăiește o viață fără durere, ci o viață fără închisoare.”

ADVERTISEMENT

“Regalitatea nu este un scut împotriva devastării și disperării produse de rasism”, a scris pe Twitter Bernice King, fiica liderului drepturilor civile Martin Luther King Jr.

Analistul politic Ana Navarro-Cárdenas a sugerat că prințul Charles ar trebui să fie îngrijorat de urechile nepoților săi înainte de orice.

“Rasismul actual al Regatului care a adus sclavi aici în urmă cu 400 de ani în urmă a ieșit la iveală în toată brutalitatea sa – cât de negri vor fi copiii ei? Wow”, scrie regizorul Michael Moore.

 

Marea Britanie reacționează

Realizatorul britanic Piers Morgan, au dat un ton mesajelor mai puțin prietenoase pe Twitter, scriind: “Acest interviu este o trădare absolut rușinoasă a reginei și a familiei regale”.

El a întrebat, de asemenea, dacă este „prea târziu” pentru o nominalizare la Oscar pentru Meghan, comentariul său sugerând că ea a jucat un rol în timpul interviului.

„Meghan tocmai a declarat război familiei regale. N-ar trebui să renunțe acum la titlurile lor de duce și ducesă?”, a scris Dan Wooton, fostul editor executiv al tabloidului britanic The Sun.

Daily Mail, un alt tabloid britanic, arată cu degetul către Meghan titrând: „Meghan acuză Palatul de rasism”.

Ministrul britanic al copiilor și familiilor, Vicky Ford, s-a concentrat asupra acuzațiilor de rasism făcute de Meghan, spunând radiodifuzorului Sky News: „Nu există absolut niciun loc pentru rasism în societatea noastră”.

Charles Anson, care a fost secretarul de presă al reginei între 1990 și 1997, a negat acuzațiile de rasism ale lui Meghan într-un comentariu la BBC: „Nu cred că există nici un strop de rasism în familia regală”, a spus Anson.

Ostilitatea dintre Palat și Meghan și Harry a crescut de când au anunțat că intenționează să renunțe la îndatoririle lor regale oficiale la începutul anului 2020.

Twitter, inundat de meme după dezvăluirile din cadrul interviului

Meghan și Harry au declarat că s-au căsătorit mai devreme, în secret. Utilizatorii Twitter au reacționat în stilul Game of Thrones.

 

Oprah a întrebat-o pe Meghan despre o poveste care a făcut turul în tabloidele britanice, potrivit căreia Meghan a făcut-o să plângă pe Kate Middleton. Potrivit lui Meghan, a fost invers. Kate o făcuse să plângă din cauza plângerilor legate de rochiile fetițelor care purtau flori la nunta ei.

 

Internauții sunt convinși că interviul va oferi material scenariștilor serialului The Crown, produs de Netflix.

 

Oamenii au fost șocați de dezvăluirea prințului Harry că tatăl său, prințul Charles, a încetat să -i mai răspundă la telefon.

 

Nu au lipsit nici memele generate de reacția presei britanice la interviul ducilor de Sussex.

Oprah Winfrey vizată de o teorie bizară a QAnon

În timp ce interviul cu prințul Harry și Meghan Markle a provocat o furtună de reacții în întreaga lume, gruparea de conspiraționiști QAnon a venit cu propria interpretare unică.

Ei sunt convinși că Oprah purta un dispozitiv electronic de supraveghere la gleznă în timpul interviului cu ducele și ducesa de Sussex.

În timp ce restul lumii reacționa la acuzațiile de rasism, dezvăluirile despre gândurile de sinucidere și ruptura din familia regală, susținătorii QAnon au început să dezbată ceea ce credeau că este obiectul pe care pretindeau că îl vor vedea în cizma lui Oprah.

Convingerea că realizatoarea are un dispozitiv electronic de supraveghere în jurul gleznei, ca urmare a arestării sale secrete a fost postată pe Telegram, Twitter și Gab printre alte site-uri de socializare.

Aceasta derivă din teoria QAnon conform căreia marile vedete fac parte dintr-o de trafic sexual de copii și că multe dintre ele sunt în arest la domiciliu.

Oprah a fost vizată pentru prima dată de această teorie în aprilie 2020 după ce într-un videoclip în care apărea gătind acasă în perioada carantinei ar fi putut fi văzut, de asemenea, un astfel de dispozitiv.

Afirmațiile lor se bazează pe o captură de ecran cu ceea ce pare a fi o simplă cută a carâmbului cizmei pe care o purta realizatoarea de emisiuni.

Foto: Harpo Productions/Joe Pugliese via The Independent

Alte celebrități despre care adepții QAnon susțin că le-ar fi văzut purtând dispozitive electronice de supraveghere la gleznă sunt Ellen Degeneres în 2020, Hillary Clinton după ce și-a rănit piciorul în 2017 și a trebuit să poarte o orteză și Joe Biden când și-a fracturat piciorul jucându-se cu câinele său în decembrie 2020 și, de asemenea, a trebuit să poarte o orteză.

Adepții QAnon cred că o grupare de democrați de rang înalt și vedete de la Hollywood va fi arestată și executată, îndeplinind o profeție numită „furtuna”. Se consideră că prezența dispozitivelor de supraveghere anunță începerea acestui proces.

Deși s-a prezis că furtuna va avea loc în mai multe rânduri, la fel ca inaugurarea din 4 martie a lui Donald Trump, o altă teorie populară în rândul susținătorilor QAnon, profețiile nu s-au adeverit.

ADVERTISEMENT