Fotbal intern

Interviu pe faţă cu Dan Nistor din Spania: ”Vestiarele cad pe noi în Ştefan cel Mare, nu avem nici apă caldă. O să fiu înjurat, dar nu se va face noul stadion”. EXCLUSIV

30.06.2019 | 15:28
Interviu pe fata cu Dan Nistor din Spania Vestiarele cad pe noi in Stefan cel Mare nu avem nici apa calda O sa fiu injurat dar nu se va face noul stadion EXCLUSIV

Căpitanul lui Dinamo, Dan Nistor, a acordat un interviu spectaculos pentru FANATIK în cantonamentul din Marbella în care a recunoscut că dacă ar avea bani ar cumpăra mâine Dinamo și s-ar bate an de an la titlu cu formația despre care spune că o iubește acum și că va fi ”Câine până la moarte”, indiferent de ofertele de la FCSB care au venit pentru el de-a lungul timpului. Liderul roș-albilor vrea să devină antrenor după ce se lasă de fotbal și speră ca într-o zi să conducă ”câinii” spre trofee.

Interviu cu Dan Nistor din Spania: ”Aș cumpăra Dinamo și m-aș bate an de an la titlu”

-Dane, cum e atmosfera acum la Dinamo?

Din punctul meu de vedere este o atmosferă încărcată, deoarece s-au întâmplat foarte multe în ultima perioadă și nu ne-a căzut bine. Am terminat pe locul 9, practic am scris o pagină neagră din istoria acestui club, sperăm ca anul acesta să nu mai facem greșelile pe care le-am făcut anul trecut și primul nostru obiectiv cred eu că este calificarea în play-off.

-Vă gândiți și la titlu?

Sincer, eu în primul rând mă gândesc să intrăm în play-off, iar apoi vom vedea. Cu siguranță ne dorim să câștigăm titlul dacă vom ajunge acolo.

-Te gândești să rămâi la Dinamo sau aștepți o ofertă din străinătate?

Normal că îmi doresc să rămân la Dinamo, bineînțeles și dacă clubul va mai dori acest lucru, mai am doi ani contract, vreau să-l duc la bun sfârșit, de ce nu, să-l și prelungesc dacă suntem compatibili. Eu vreau să rămân la Dinamo ca să câștig măcar un trofeu cu această echipă, îmi doresc foarte mult asta.

“Plecarea lui Mircea Rednic a fost un şoc”

-Cum ai perceput tu acest scandal de la începutul lunii, când a plecat Mircea Rednic?

Sincer, prima dată am fost convocat și la echipa națională și nu-mi venea să cred, prima dată am crezut că e o glumă. Toată lumea îmi dădea mesaje, mă suna, că ce se întâmplă acolo, că e adevărat, practic m-a lăsat cu gura căscată acest lucru, nu mă gândeam că se va ajunge aici. A fost un șoc pentru noi. Am avut ceva discuții cu nea Mircea, am povestit că vom face echipă puternică, că vom face, că vom drege, și s-a ajuns la această neînțelegere între el și conducerea clubului. Nu știu prea multe. Îmi pare extrem de rău pentru acest incident dar noi, jucătorii, nu avem ce să facem, trebuie să mergem mai departe, acum avem un alt antrenor, pe Eugen Neagoe, și sper că va face lucruri mari la Dinamo.

-Ai vorbit cu Mircea Rednic după ce a plecat?

Bineînțeles. Am vorbit cu dânsul. El mi-a transmis că nu avem ce să facem, asta-i viața antrenorilor, viața jucătorilor, trebuie să mergem mai departe, ne-am urat succes și să auzim numai de bine. Vă dați seama că nu i-a picat nici lui bine.

-Crezi că ar putea în viitor să cumpere Mircea Rednic clubul?

Nu știu. Și anii trecuți au spus că nu știu ce arabi vin, că nu știu ce chinezi, japonezi, sau mai știu eu ce nații, dar deocamdată domnul Ionuț Negoiță este patronul echipei și el poate să vă zică cu cât se vinde Dinamo și ce priorități are acest club.

“E greu să cumpere suporterii clubul”

-Tu dacă ai avea bani, ai investi la Dinamo?

Să vă zic sincer, chiar acum câteva zile, în autocar, le spuneam la băieți că dacă aş avea 20 de milioane de euro în cont aș investi la Dinamo. Din păcate, nu am. La ce club e Dinamo și ce tradiție are acest club, cu acești suporteri, m-aș bate an de an la titlu și la cupele europene.

-Câți bani ar trebui să investească cineva ca să facă performanță la Dinamo?

Nu știu să vă spun acest lucru pentru că nu știu ce buget are Dinamo, nu știu nici ce datorii sunt. Vreo 5,5 milioane să cumperi clubul și să plătești datoriile, cred că cu vreo 14 milioane de euro ai câștiga 100% campionatul an de an.

-Crezi în varianta asta că suporterii dinamoviști s-ar putea strânge să cumpere Dinamo?

E greu să se întâmple asta în România. În primul rând nu ai un stadion, ați văzut și dumneavoastră ce s-a creat la Craiova. Să fi avut un stadion ca la Craiova și să se fi creat o emulație ca acolo, era altceva. Dar din păcate nu avem acest stadion. Să sperăm că se va face acest stadion.

“Vestiarele cad pe noi, nu avem nici apă caldă”

-Tu crezi că se va face acest stadion?

Eu așa zic, poate o să primesc înjurături, dar nu cred că se va face. Nu știu de ce, dar cu siguranță nu se va face. Celelalte stadioane deja se construiesc, al nostru nici măcar nu s-a dărâmat. Eu cred că va fi foarte greu să se facă un stadion, așa cred eu.

-Vă este greu să jucați în Ștefan cel Mare în momentul de față?

Da! Foarte greu. Poate ați mai fost și dumneavoastră pe la vestiare și ați văzut cum e. Gazonul într-adevăr, este foarte bun. Dar vestiarele practic cad pe noi, nici apă caldă nu mai avem. Câteodată vine caldă, câteodată rece, e foarte vechi stadionul. Ne trebuie o casă nouă, suporterii vor veni în număr foarte mare, cu un nou stadion cu siguranță vor veni 7.000-10.000 de suporteri la fiecare meci, 100%. E foarte mare distanța dintre pistă și gazon și de aceea mulți preferă să vadă meciurile din fața televizorului.

-Cum crezi că vor fi meciurile pe Arena Națională?

Vor fi mulți spectatori, zic eu. Și chiar dacă lumea zice că nu avem nicio șansă, e bine că oamenii nu ne iau în serios. Și acum doi ani nu am fost luați în serios și am fost la un pas să ne batem să câștigăm campionatul.

-Crezi că fanii vor trece peste supărarea că a fost dat Rednic afară?

Dacă rezultatele noastre vor fi bune, sunt convins că vor umple Național Arena.

-Ai un mesaj pentru ei?

Ca de fiecare dată, pentru mine sunt cei mai frumoși fani din Europa, îi aștept în număr mare la toate meciurile și sper din tot sufletul ca anul acesta să-i facem fericiți.

“Nu am fost dinamovist de mic”

-Care este cel mai mare regret al tău în acești doi ani de când ești căpitan la Dinamo? Care este cea mai mare împlinire?

Practic n-au fost doi ani foarte buni, nici pentru mine, nici pentru club, au fost doi ani dificili, am trecut prin multe probleme, dar sper să nu se mai repete. Ca împlinire pot să spun câștigarea Cupei Ligii și faptul că ne-am bătut până-n ultima etapă la campionat, poate dacă nu făceam acel egal la Craiova eram campioni.

-Ce înseamnă în acest moment Dinamo pentru tine?

Pot să zic că nu am fost dinamovist de mic, cum zic alți fotbaliști, dar cred eu că am devenit pe parcurs un dinamovist mare și cu siguranță voi fi câine până la moarte. Chiar dacă la început lucrurile nu au stat bine, am avut și acea problemă cu banderola pe care unii au interpretat-o cum au interpretat-o, dar acum chiar voi fi câine până la moarte

-Se crează iar un New Dinamo…au venit 9 jucători. Cum percepi tu acest mutări?

Și anul trecut au venit 45 de jucători, anul acesta până acum au venit 9 jucători, e foarte greu să creezi o echipă atât de repede, să fie omogenă, sperăm cu aceste meciuri amicale, deși e foarte puțin timp, ne așteaptă un început de campionat foarte greu, dar sperăm să legăm relații de joc cât mai repede și să fie totul bine.

“Neagoe se aseamănă mult cu Victor Piţurcă”

-Ce vă transmite Eugen Neagoe? Cum e el?

Ați văzut și dumneavoastră, este un tip destul de strict, a lucrat foarte mult cu nea Piți și cred eu că se aseamănă foarte mult ca stil, îi place foarte mult să glumim, dar după antrenament. În timpul ședinței de pregătire trebuie să fim serioși, să dăm tot la antrenament, că dacă ești 100% la antrenament, așa vei fi și la meci, dacă ești 70% la antrenament, la joc vei fi la fel. Și trebuie să tratezi totul foarte serios.

-Sunt diferențe între Mircea Rednic și Eugen Neagoe?

Să zic așa, o diferență, ce-am văzut eu, sunt două stiluri de joc diferite. Practic nea Mircea era mai ofensiv, lui Mister Neagoe îi place foarte mult disciplina defensivă, e foarte important la dânsul să nu primești gol.

-Cum îi vezi pe colegii tăi? Sunt implicați?

Da, chiar și cei mici. Trebuie să fie implicați deoarece anul acesta se va juca cu doi Under 21 și e și șansa lor pentru a se afirma, după ce termină junioratul să meargă la cluburi din străinătate, mult mai importante ca Dinamo, dar pentru asta trebuie să muncească foarte mult și să ducă Dinamo acolo unde-i este locul.

-E greu să porți banderola la Dinamo în play-out?

Mi-a fost greu, nu-mi venea să cred că pentru al doilea an consecutiv vom juca din nou în play-out, dar sincer vă zic, mergeam acasă și îmi vedeam băiatul și mă gândeam că nu am ce să fac, trebuie să muncesc, să alerg, să mă pregătesc în fiecare zi pentru a-i oferi tot ce are nevoie, pentru că eu, din păcate, când am fost mic nu am avut aceleași posibilități pe care le are el acum.

 

-Tu ce faci? Nu mai lucrezi cu Iulică Mihăiescu, omul de la care luai lecții…

Nea Iulică va rămâne în club, nu mai suntem aproape, dar cu siguranță o să ne vedem măcar odată pe săptămână să bem o cafea, să mai povestim, pentru că este ca un tată pentru mine și țin foarte mult la dânsul.

-Te-ai hotărât? Faci școala de antrenori?

Mai am un pic de jucat. Poate peste doi ani mă voi apuca. Îmi place foarte mult această meserie. Sper să reușesc în această meserie. O să mă gândesc mai încolo la asta. Vreau doar să fiu secund deocamdată, mi se pare mai bine. E pentru început foarte bine.

-O să te vedem în viitor antrenorul lui Dinamo?

Nu știu…vedem. Deocamdată sunt jucător și vreau să fac lucruri frumoase aici.

-Cum e preparatorul fizic, Marius Dima?

E un tip foarte exigent, nu prea îi place să glumim, ceea ce e foarte bine. Nu taie niciodată. Dar am mai lucrat cu el la echipa națională și a avut rezultate destul de bune acolo, a fost preparatorul lui nea Piți și a calificat echipa națională. Ne punem bază mare în el și sper să ne ducă la parametri maximi când va începe campionatul.

-Dar cum percepi tu antrenamentele?

Sincer, mi s-a părut foarte greu. Eu îmi doresc din tot sufletul ca la începutul campionatului să fim bine fizic. Pentru că dacă vom fi bine fizic din celelalte puncte de vedere nu vom avea nicio problemă.

-Poți să mi-i caracterizezi în puține cuvinte pe noii tăi colegi?

Au venit de câteva zile, e greu.

Pero (n.r. Slavko Perovic) e un tip foarte dur, atât la antrenamente, cât și în viața de zi de zi, e un tip mai singuratic, dar trebuie să-l aducem mai aproape de noi, îmi place ca jucător, sper să aibă realizări foarte bune și să ne ajute la îndeplinirea obiectivelor.

Răuță – îl cunosc foarte bine, îmi este și fin, este un jucător de care Dinamo avea nevoie, practic de la Mărgăritescu Dinamo nu a mai avut un număr 6 așa agresiv. E un jucător de care aveam mare nevoie.

Sin – fundaș stânga box to box, centrează și vine să se apere foarte bine.

Kevin Bru – l-am văzut la doar două antrenemente, nu pot să-mi dau seama, pare mai singuratic

Piscitelli – la fel, nu am avut timp să-l văd.

Eu încerc să le arăt filmulețe cu suporterii noștri, sunt niște suporteri minunați și sper să înțeleagă și ei cât mai repede ce înseamnă Dinamo, cu siguranță le voi arăta niște filmulețe și vor vedea ce suporteri minunați avem. Cei români s-au integrat foarte bine și sper să facem lucruri minunate împreună.

“Sunt as la hore şi la sârbe”

-Care este cel mai mare vis al tău în fotbal?

Visul meu l-am îndeplinit. Să ajung în Liga 1. Dar mi-aș dori foarte mult să câștig un campionat cu Dinamo. Dacă aș câștiga un campionat cu Dinamo nu mi-ar mai trebui absolut nimic.

-Ce gen de muzică asculți tu?

Sincer, îmi place foarte mult muzica populară, îmi place să mă uit la filme, îmi plac emisiunile populare, mă uit foarte mult la ETNO. Așa sunt eu. Dansez la nunți, sunt specialist la hore, sârbe.

-Cum e prietenul tău, Deian? L-ați ajutat zilele trecute să salveze mingile din fântână…

Da, și drept dovadă mi-a dat mie mingea cadou. Tatăl meu are acasă foarte multe mingi și acum e al 10-lea trofeu pentru el, are toate mingile din Liga 1, plus mingile de la campionatul mondial, campionatul european. Această minge e din Championship, Liga a II-a din Anglia. Mă bucur pentru el că am putut să-i ofer acest cadou, sper să nu fie ultimul.

-Nu v-a fost teamă că-l scăpați în fântănă?

Nu, îl țineam foarte bine. E Superman. Mattia ne-a ajutat foarte mult, deoarece el stătea după gard, eu făceam legătura între el și Deian, totul a fost bine.

-Cum îl vezi tu pe Mattia. Crezi că va reuși în acest an să devină golgheter?

La cum îl văd eu de montat în pregătire, eu cred că va marca foarte multe goluri în acest an. E un tip care e prieten cu toți jucătorii, nu face nicio diferență. Toată lumea vorbește frumos de el, e un tip foarte bine văzut în vestiar și asta îl ajută foarte mult. E și cu glume, dacă faci o glumă mai proastă cu el nu se supără, e un tip foarte plăcut vestiarului.

“Vreau să mai joc 4-5 ani”

-Cum e Dan Nistor ca om?

Ca și fotbalist, la fel ca și om. Un tip simplu, dacă am să-i spun ceva cuiva, îi spun în față, nu ies cu nimic în evidență, nu am figuri, nu am nazuri, un tip de la țară care nu uită niciodată de unde a plecat.

-De cine ți-e dor cel mai tare în momentul în care ești plecat?

Îl sun pe cel mic pe whatsapp, pe video, chiar acum l-am sunat și mi-a zis soția mea să fac ”ciocul mic”, că doarme. A început deja să vorbească. Îmi spune de fiecare dată când mă vede: ”Tata, haide.” Practic mi se rupe sufletul, îmi vine să plâng, dar mai am câteva zile de cantonament și pentru el stau aici, pentru el fac tot ce depinde de mine ca să aibă tot ce-i trebuie.

-Câți ani crezi că vei mai juca fotbal?

Nu știu, dacă dă Dumnezeu și voi fi sănătos, cred că patru, cinci ani, voi mai duce. Totul e să nu am accidentări grave. Sunt un tip de la țară, practic am ceva nativ în mine, de exemplu, chiar dacă nu mă pregătesc o săptămână, două, nu am nicio problemă dacă intru pe teren.

-Cum vi se par condițiile de aici, de la Marbella?

Din punctul meu de vedere sunt niște condiții senzaționale. Atât de antrenament, cât și de cazare. Ne antrenăm cu fotbaliști de la Real Madrid, ați văzut, condițiile de recuperare ca aici nu există în România, câte bazine, terenuri foarte bune de joc, clima este destul de ok, mă gândeam că va fi mai cald, mă bucur foarte mult că s-a ales acest cantonament.