Fotbal intern

Interviu premium cu Mihai Pintilii: „Ovidiu Hațegan s-a dat cu ăștia de la Cluj! A uitat când venea și mă implora să-i dau tricoul”

26.11.2018 | 00:05
Mihai Pintilii a avut, în interviul acordat pentru FANATIK, un atac direct la arbitrul Ovidiu Hațegan, pe care îl consideră omul CFR-ului din Cluj

Mihai Pintilii a terminat sezonul de toamnă undeva la început de septembrie, după accidentarea suferită la debutul României în Liga Națiunilor, 0-0 la Ploiești cu Muntenegru. De atunci, liderul „roș-albaștrilor” a traversat o perioadă fără fotbal, doar privindu-l și comentându-l cu colegii în vestiar.

L-a comentat și pentru FANATIK, într-un interviu de 57 de minute, realizat chiar în ziua de Sf. Mihai, onomastica sa, dar și cu o zi înainte să împlinească 34 de ani. Aniversare după aniversare. Mihai se putea face „chirurg”. E tăios, spune verde-n față ce crede, vorbește de lupta la titlu cu CFR Cluj, nu menajează pe nimeni, dar respectă antrenorul, patronul, colegii. El e Mihai Pintilii, omul din spatele fotbalistului în jurul căruia se construiește orice echipă acolo unde joacă.

„Nu vreau să risc nimic. Am o vârstă. Joc la primăvară”

Mihai, cât mai durează până te întorci pe teren?

– Nu știu, pentru că abia am început alergările. Sincer, mi-aș dori ca la începutul lui 2019 să fiu sută la sută pregătit fizic și să mă apuc de treabă. Să fac ca lumea cantonamentele de iarnă și atunci o să fie ok pentru mine. Și acum, pe final de an, dacă teoretic aș prinde în decembrie 3-4 meciuri nu cred că aș fi pregătit să dau totul. Și atunci, decât să intru 10-15 minute, mai ales la condițiile meteo care se anunță, cu terenuri foarte grele, nu are niciun rost să mai risc. Nu vreau să risc nimic! Am și o vârstă, așa că trebuie să o iau treptat.

interviu premium mihai pintilii fcsb
Mihai Pintilii lipsește foarte mult echipei lui Nicolae Dică. Mijlocașul va intra abia în luna februarie 2019

Are cine să-l înlocuiască pe Mihai Pintilii la Steaua?

– Acum, da. Mă bucur că Nedelcu își dă drumul ușor-ușor și sper să crească de la meci la meci, pentru că este un jucător foarte bun. Mai este și Ovidiu Popescu acolo, care a avut accidentarea aia stupidă, îmi pare foarte rău pentru el. Avem mulți jucători tineri, cu dorință, dar trebuie să profite și s-o arate de fiecare dată când intră pe teren.

„Am ratat titlul pentru că am tratat lejer unele partide. Dar am avut și ghinion”

Filipe Teixeira spunea că nu aveți nicio scuză dacă mai ratați titlul și în acest sezon. Tu cum vezi situația?

– Se poate întâmpla orice, dar cel mai important este play-off-ul. Degeaba câștigăm acum tot și suntem la patru puncte în fața tuturor dacă nu batem în play-off. Acolo se decide totul. Și chiar nu e o scuză dacă ratăm titlul. Nu a fost o scuză nici acum doi ani, nici sezonul trecut.

Dar de ce crezi că nu ați luat titlul din 2015? Se fac patru ani în vară…

– Pot să spun că am avut și ghinion. Am pierdut la ultimele meciuri. A fost și vina noastră, a jucătorilor, dar a fost și ghinion. Cel puțin așa văd eu lucrurile. Nu au fost echipe mult mai bune, să fie peste noi ca valoare. Au avut un joc mai consistent, iar noi am pierdut puncte esențiale când am tratat partidele foarte lejer, iar acolo s-a făcut diferența.

E circ ce face Gigi Becali? „Păi la noi e circ tot timpul la televizor”

S-a făcut diferența și la presiunea teribilă pe care Gigi Becali o pune pe voi?

– Dar nu e vorba despre presiunea patronului. Haideți să ne înțelegem. Când semnează cineva cu Steaua, știe unde vine? Da! Păi și atunci? Nu există nicio presiune. Îți dă Becali banii pe care-i vrei tu? Ți-i dă. Atunci nu te mai interesează ce zice patronul. Dacă tu crezi că nu poți face față, nu semna. Știi că patronul va ieși la televizor și te va critica, va face doar ce vrea el. La fel de adevărat este că dacă joci bine, Becali te laudă și atunci ești Dumnezeu! Dar atunci trebuie să te menții acolo Sus. Când joci prost, îți va da în cap! În momentele alea trebuie să fii cu psihicul foarte tare.

interviu premium mihai pintilii fcsb
Pe Mihai Pintilii nu-l interesează ce discuții are Gigi Becali cu Dică în privința primului 11

Tu cum i-ai spune la ce face Gigi Becali: presiune sau circ?

– Păi la noi e circ la televizor tot timpul! Nu are legătură… Dar eu zic că băieții tineri au înțeles acum presiunea pe care o pune patronul pe ei și nu mai pun la suflet cum o făceau înainte. La început erau foarte afectați. Ușor-ușor, chiar și în vestiar când vorbesc, ei știu că „patronul zice, dar meciul următor îl fac bine și m-am scos”.

„Cum ne trage Gigi Becali un perdaf nouă, jucătorilor, așa îi face și antrenorului. Sunt discuțiile lor”

Cum e privit Nicolae Dică în vestiar de voi, de jucători, după declarațiile lui Becali care anunță că el face echipa, el face schimbările?

– Dică este antrenorul echipei, are licența PRO. Ce spune patronul că face e treaba lor. Sunt discuțiile lor, ale lui Dică și Gigi Becali. Și chiar nu aș vrea să intru în detalii, pentru că nu le cunosc și nu știu ce își vorbesc ei. E simplu: cum ne trage patronul nouă un perdaf, așa îi trage și antrenorului! Nu e treaba mea.

Dar cum se simte Dică?

– El vine, ne antrenează, vorbește, are respectul nostru, al jucătorilor. El a muncit ca să ajungă antrenor, cum și noi muncim ca să ne facem treaba ca fotbaliști profesioniști. Ar fi și culmea să nu existe acest respect jucător-antrenor!

„În unele momente joacă cei mai în formă, dar se mai iau și decizii greșite”

Tu simți în vestiar că sunt titulari jucătorii cei mai în formă? Sau joacă doar cine vrea Gigi Becali?

– În unele momente, da. Dar câteodată poți să mai iei și decizii greșite. Asta se întâmplă la un meci, să zic așa, nu se întâmplă tot timpul. Așa o văd eu. Antrenorul ia decizia, antrenorul răspunde în fața patronului, iar patronul face ce vrea apoi.

De ce crezi că v-au părăsit suporterii?

– Chiar și eu îmi pun întrebarea asta de multe ori. Au fost problemele care se cunosc cu Armata, apoi ne-am mutat la Voluntari pentru unele meciuri, un permanent „du-te, vino!”… Mie îmi pare rău că nu-i mai simțim pe fani așa aproape cum era înainte.

Steaua sau FCSB?

– Eu sunt cu FCSB, clar! Ar fi și culmea acum… O să vedeți în timp ce se va întâmpla și că lucrurile se vor liniști. Mi-aș dori să fie o singură Steaua! Nu cum sunt trei echipe la Timișoara și nici una bună, vai mama lor!, ori la Craiova două formații. E nevoie de un singur brand peste tot care să ducă numele mai departe. Suporterii vor veni întotdeauna când este o singură echipă. Nu poți schimba părerea unui fan indiferent ce ai face.

„Dan Nistor dorea să vină la Steaua, dar Dinamo nu i-a dat drumul”

Câte discuții ai avut cu Gigi Becali în ultima vreme?

– Doar cele înainte de meci, nimic deosebit, când vine să ne vorbească, să ne încurajeze. Au mai fost vreo două-trei când m-a sunat să mă întrebe de finul Nistor. Dar doar discuții despre Nistor, cum e el ca și om, ca și caracter. Nimic despre fotbal.

Și crezi că finul Nistor a greșit că nu a venit la FCSB?

– Părerea mea? Au greșit cei de la Dinamo că nu i-au dat drumul.

El dorea să vină?

– Eu zic că da. Cine nu ar vrea să vină la un asemenea salariu, sincer, acum? Mai ales în România!

„Dinamo nu și-ar permite să mă oferteze. Sunt la cel mai bun club din România”

Tu te-ai duce la Dinamo dacă ți-ar da mai mult decât aici?

– Nu, pentru că Dinamo nu și-ar permite să mă oferteze. Eu sunt la cel mai bun club din România, unde se plătesc cele mai mari salarii. E foarte greu să facă cineva concurență cu Steaua la bani. Aici e problema, de asta e diferența aceasta între mine și Nistor.

Dar nu ai încercat să-l ajuți cu transferul?

– Ce să fac eu mai mult? Dacă Dinamo i-ar fi oferit câtuși de puțin cât îi oferea Steaua, Nistor, săracul, probabil nu se mai gândea la transfer. Ar fi zis „NU!” din prima. Dar având salariul pe care îl are la Dinamo și Steaua oferindu-i dublu, sau poate mai mult cu tot cu prima de instalare, era normal să te gândești, ca și el, la un transfer.

S-a scris mult despre Dan Nistor la FCSB acum câteva luni, dar lucrurile par să se fii liniștit cu el…

– Dan are 30, 31 de ani. Deja la el e ultimul tren. Are un copil și e normal să se gândească și la viitorul lui… Acum, dacă nu s-a făcut… A trecut… A plecat trenul din gara lui Nistor și el nu s-a urcat…

„Fără Dan Nistor, Dinamo ar fi în locul Voluntariului”

Cât de important e Nistor pentru Dinamo?

– Eu am zis-o tot timpul că Nistor este singurul jucător care face diferența la Dinamo. Dacă Nistor nu ar fi în formă, eu cred că Dinamo ar fi în locul Voluntariului!

La ce reclamă îi faci, FCSB chiar avea nevoie de el…

– Dan Nistor ține Dinamo la ora actuală unde e. El încearcă să-i ducă în play-off. Dacă el nu e în formă, va fi foarte greu pentru Dinamo să ajungă în primele șase!

„Am luat vreo două milioane de euro de la arabi. Bani pentru care am muncit”

Termini cariera la Steaua?

– Normal, mai am contract până în 2020. Deja oricum e prea mult. Fac atunci 36 de ani.

Rămâi în club?

– Am vorbit cu Meme, el insistă foarte mult, probabil că o să-mi găsesc un loc pe lângă el, la birouri. Sănătoși să fim!

Câte milioane de euro ai luat de la arabi?

– (n.r. – râde) Am luat, sunt bine acum. Dacă și finul Nistor lua atât, era și el liniștit.

Mai mult de două milioane de euro?

– Pe acolo. Am luat banii din contract. Mi-am câștigat salariul pentru care am muncit. Nimic mai mult.

„Nu merită să pariezi! Te dă și afară, mai pierzi și biletul”

Se pariază în Liga 1?

– Nu doar în Liga 1. Și pe afară sunt o grămadă de jucători care pariază. Și pariază pe campionatul nostru…

Tu pariezi?

– Nu am voie. Toți avem în contract că nu avem voie. Dacă vrei să riști, e treaba fiecăruia… Ești prins, ești dat afară! Ai risca? Nu merită! Te dă și afară, și mai pierzi și biletul?)!

Top 3 adversari ai lui Pintilii

  1. Messi – „Chiar dacă era obosit și nu s-a simțit bine în amicalul nostru cu Argentina, când a și vomitat, e altceva, e de pe altă planetă”
  2. Hazard – „Dădeai în el și era pământ! Ți se întorcea totul înapoi…”
  3. Milinkovic-Savic – „E greu să-i iei mingea, e foarte mare, enervant, dar nu e de 100 de milioane de euro cum se vorbește”
  • „Mie nu-mi place deloc Mourinho. E un tip prea arogant. Am văzut că s-a dus Bonucci la el după finalul meciului Juventus – Manchester United și i-a atras atenția. Dacă nu bătea, Mourinho nu făcea lucrul acesta niciodată. Contează și cum bați, iar ai lui Mourinho n-au jucat nimic 80 de minute. Respect pentru Bonucci! Și eu făceam la fel” Mihai Pintilii

„Mirel Rădoi e idolul meu! Și chiar cred că se va întoarce la Steaua ca antrenor”

Te mai gândești la echipa națională?

– Nu vreau să-mi fac iluzii, ci doar să fiu sănătos și la un nivel care să mă recomande pentru națională.

Ce relație ai cu Victor Pițurcă?

– Foarte bună. Unul dintre cei mai buni antrenori, care m-a promovat la echipa națională și căruia îi mulțumesc și în acest interviu.

Mirel Rădoi?

– Idolul meu!

interviu premium mihai pintilii fcsb
Mirel Rădoi a plecat de la FCSB după un eșec cu Astra la Pitești. Mihai Pintilii crede că Mirel se va întoarce pe banca roș-albaștrilor

Cum ai trăit calificarea sa cu tineretul la Euro 2019?

– M-am bucurat foarte mult. Nu mă așteptam să bată în Portugalia, dar merită ce i se întâmplă! Și el, și noi ca țară, ca să mai scoatem puțin capul. Mirel a primit această șansă la naționala de tineret și a profitat de ea. Patru meciuri oficiale, patru victorii, calificare!

Îl vezi în viitor să se întoarcă la Steaua ca antrenor?

– Da, și chiar cred asta. Va reveni ca antrenor, dar nu se știe când. Vorbește foarte frumos, are stofă de lider, se impune acolo unde e.

„Am avut antrenori care m-au ajutat și cu bani”

Care e cel mai bun antrenor cu care ai lucrat?

– Nu aș putea spune unul, pentru că se supără ceilalți. Eu nu am avut probleme cu niciun antrenor. Indiferent despre ce nivel vorbim. Liga 2, Liga 5, Liga 1. Am lăsat mereu loc de „Bună ziua!”. Unii chiar m-au ajutat mai mult decât credeam…

În ce fel te-au ajutat?

– Păi unii m-au împrumutat și cu bani! Ca să-mi fie bine, nu pentru altceva, dar nu vreau să le spun numele.

Era în perioada în care erai la Lugoj și voiai să renunți la fotbal?

– Aveam același salariu pe care-l luai și în fabrică, vreo 2-3 milioane, și eu eram la 800 de kilometri de casă! La Lugoj…

„Am urcat în tren cu 10 lei și am ajuns la Lugoj. Eram «paletă» pe atunci. Aveam 19 ani”

Dar cum ai ajuns în cealaltă parte a țării, tu fiind din Iași?

– Noi am ajuns la Auxerre Lugoj dintr-o întâmplare. Trebuia să mergem la Minerul Motru, în liga a doua…

Noi?

– Eu și Marius Mihalache, care e acum la Iași. Am mers la Băile Herculane, unde era Motrul în cantonament, ne-a văzut antrenorul și ne-a făcut vânt. Ne-a zis să mergem la Lugoj că tocmai se făcuse o echipă în liga a treia și au nevoie de jucători. Eu aveam 19 de ani în 2003. Eram „paletă” pe atunci… Ne-am urcat în tren, cu 10 lei, de la Herculane la Timișoara. Nici nu știam unde e Lugojul. Nu fusesem niciodată în partea aceea de țară.

Și cine v-a așteptat la Lugoj?

– Cine să ne aștepte? Am stat și noi vreo două ore prin gară, că nu era nimeni. Aveam și noi un impresar și ne-a zis că e vorbit și să mergem că ne așteaptă la Lugoj… Nimeni… Nimic…

„Haideți că poate am dat peste vreun Ronaldo sau Ronaldinho…”

Și cum ați ajuns la echipa din Lugoj tu cu Mihalache?

– Am primit un număr și l-am sunat pe patron. Țin minte că era ziua de luni… „Cine sunteți?”, „Doi băieți din Iași care am venit să dăm probe…”. Patronul cel mare, că erau trei acționari, a fost foarte haios: „Haideți că avem meci amical peste două zile și poate am dat peste vreun Ronaldo sau Ronaldinho… Jucăm miercuri cu Motru!”. Am început să râdem singuri! Tocmai plecasem din cantonamentul ălora…

Cât ai stat la Lugoj?

– Vreo doi ani și jumătate. În primul an nu am promovat, apoi am reușit. Am mai adus vreo patru moldoveni de-ai mei. I-am sunat și au traversat și ei țara. În liga a doua am jucat două-trei meciuri, aveau bani să îmi dea, restanțe, nu au putut și am plecat la Petroșani, la domnul Șimota.

„Nu se poate ce e la Steaua?) Ce condiții, ce viață! Vreau și eu aici”

Acolo alte povești „istorice”…

– Daaa… Cu bani, bătăi, bodyguarzi, bam-bam… Câte am trăit și pe la Petroșani… Am plecat după ce s-a rupt căruța și a dat faliment. Am ajuns la Internațional Curtea de Argeș, apoi cam toți jucătorii am plecat la Pandurii.

Te-ai gândit vreodată că vei ajunge la acest nivel?

– Sincer, nu m-am gândit, dar când eram la Petroșani, prin 2007 – era Olăroiu antrenor – Steaua m-a luat în cantonament două săptămâni și am văzut ce e pe aici… Aia m-a făcut să îmi doresc enorm să fiu și eu ca ei. Era echipa aia „uefantastică”. Goian, Mirel, Ghionea, Petre Marin, Dică, Neaga, toată spuma… Eu eram mijlocaș central. Unde să joc cu Rădoi, Paraschiv, Lovin?

Ce ți-ai spus atunci?

– „Nu se poate ce e aici, la Steaua?) Ce condiții, ce viață! Vreau și eu să ajung aici”, asta mi-am zis. A fost un exemplu pentru mine. Așa că m-am întors doi ani și jumătate la Petroșani în liga a doua, am tras de mine ca un câine și am muncit. Nu am fost vreun talent, vreun tehnic, dar am muncit. M-a luat Ionuț Badea la Internațional, apoi Pandurii.

Ce reacție a avut la prima convocare la națională: „Am vacanță, bre!”

Iar de la Pandurii ai ajuns la echipa națională…

– Da, era Grigoraș antrenor la Târgu Jiu. Eu și cu Chiricheș am fost chemați.

Și cine te-a anunțat?

– Președintele, Eugen Pârvulescu. M-a sunat și am zis că face mișto de mine. „A zis nea Piți că sunteți convocați tu și Chiricheș”. „Du-te, bă, de aici, lasă-mă cu astea că eu plec la ai mei două-trei zile. Am vacanță, bre!”, i-am zis. Dar Pârvulescu a insistat că plecăm la lot și atunci mi-am dat seama că e chestie serioasă!

Ți-au tremurat picioarele când ai ajuns la națională?

– Atunci nu, dar mi-au tremurat când mi-a cântat imnul la meciul cu Olanda. Nu m-am putut stăpâni atunci, pe „Arena Națională”. La fel cum s-a întâmplat când am debutat cu Steaua în Liga Campionilor.

Mai știi care a fost meciul acela?

– Cu Schalke, în Germania. Ne-au bătut 3-0, dar au dat golurile târziu. Începuse să-i fluiere lumea…

„Gică Hagi a fost top. Am plâns cu el și de bucurie, și de necaz”

Crezi că Ianis Hagi ar putea ajunge la nivelul lui Gică?

– Greu se va mai naște un jucător ca și Gică Hagi. Ianis este bun spre foarte bun. Are ambele picioare, dar este foarte, foarte greu să-l ajungă pe taică-su. Ianis are calități foarte bune, poate să devină un lider de echipă națională, dar nu va fi la nivelul lui Gică. Eu nu l-am prins jucând, dar l-am văzut. Am plâns mult cu el la echipa națională, în 1994 am ieșit pe afară, în 2002, la ratarea barajului cu Slovenia, eram la Lugoj. Am plâns cu Gică Hagi și de bucurie, și de necaz… Gică Hagi a fost top!

Cum ți se pare Ovidiu Hațegan în meciurile din Champions League?

– E chiar bun! Dacă ar arbitra așa și în meciurile din România, ce bine ar fi! Pe mine mă caută non-stop când ne fluieră!

„Ovidiu Hațegan s-a dat cu ăștia de la Cluj. Cum mă prinde, cum mă arde…”

Are Ovidiu Hațegan ceva personal cu tine?

– Asta e problema. Când eram la Jiul Petroșani, mă înțelegeam foarte bine cu el. Atunci debutase și el la liga a doua, era prietenul meu cel mai bun. I-am dat și tricoul când mi l-a cerut… A uitat… Acum, când mă prinde, mă arde! S-a dat cu ăștia de la CFR Cluj, nu-i mai atenționează pe ei, ne atenționează doar pe noi… Dacă și-ar face treaba corect și în Liga 1, nu aș avea ce să-i zic. Să lase jocul mai liber, cum face în Liga Campionilor, să vină să discute cu noi…

Vorbești de prestația lui din Juventus – Manchester United…

– Da, a dat galben doar la intrarea aia mai dură a lui Matic… În rest, făcea caterincă cu ei, glumea, se simțea bine… Cu noi de ce nu faci, Hațegane, treaba asta ca să fie jocul mai liniștit? Ce te costă? Mai ales că știi și limba… Ajută-ne și tu, ca să te ajutăm și noi, jucătorii, pe tine… Mai ales că ai ajuns la un nivel foarte bun. Vii de afară și poți să ne spui: „Bă, proștilor, ăia din fotbalul mare nu comentează mereu ca voi…”. Și atunci tac și eu dacă văd că Hațegan e bine intenționat și ne învață și pe noi… El nici nu ne lasă să scoatem un cuvânt și… baf, galben! Îți taie imediat din elan.

„Istvan Kovacs te ia la mișto uneori și are momente când îți vorbește în ungurește pe teren!”

Ai un arbitru care să-ți placă acum din Liga 1?

– Da, Horațiu Feșnic. Foarte mult îmi place. Vorbește cu jucătorii, un tip care va fi respectat, părerea mea.

Istvan Kovacs este peste Hațegan în acest moment? La valoare, mă refer…

– Are momente foarte bune, dar are și momente când te ia la mișto și nu te lasă să joci. Te duci să-l întrebi ceva și el o dă în ale lui, îți vorbește în ungurește și nu înțelegi nimic… Ce să-i mai spui? Că nici nu știi ce-ți spune el…

„Poate să dea cui vrea banderola, dar deciziile tot noi le luăm în vestiar”

De ce ai refuzat banderola?

– Pentru că banderola este o responsabilitate. Nu poți să o iei și să o dai la oricine oricând vrei. Două săptămâni la unul, apoi o lună la altul. Nu! E o chestie care ține de vestiar, de grup. Ca să ai un grup unit trebuie să ai un căpitan care să fie doar căpitan și să știe ce să facă cu ea. Nu că țin eu de banderolă sau altceva. Doamne ferește! Cum i-a dat-o lui Alibec, eu l-am susținut, dar trebuia să-l lase pe Alibec până la capăt. Nu să i-o dea lui Tănase, apoi mie înapoi. Deja e circuit, e prea mult! Un căpitan trebuie să aibe respectul colegilor, să fie un exemplu pentru toți, să facă lucruri care să țină grupul.

Și atunci i-ai spus lui Gigi Becali în față că nu mai vrei banderola…

– Da. Eu o luam, dar dacă se întâmpla să joc prost și peste două săptămâni să mi-o ia înapoi? Pentru ce? Am și eu o vârstă. Poate să o dea cui vrea, pentru că deciziile tot noi le luăm în vestiar! I-am spus domnului Becali că nu o mai iau pentru că și atunci când m-a lăsat fără ea, a făcut-o într-un mod ciudat, aiurea! E echipa lui și poate să dea banderola cui vrea, chiar și lui Ianis Stoica!

L-ai urecheat pe Florin Tănase că a refuzat banderola în meciul cu Voluntari?

– Nu i-am mai zis nimic. Ce să-i mai spun? Când era Alibec căpitan, sau Tănase, și îmi dădeau banderola dacă erau înlocuiți, eu o puneam pe braț, deși nu mai eram căpitan de drept.

„Alibec ia campionatul cu Astra, noi luăm titlul cu Steaua… Fiecare cu ale lui?”

Cine intră în play-off?

– Steaua, Craiova, CFR, Viitorul. Apoi mai trebuie încă două echipe. Eu nu văd Mediașul în play-off, nu mi se par constanți. Cred că bătaia pentru celelalte două locuri se va da între Sepsi, o echipă foarte greu de bătut, Dinamo, că e Dinamo, și Astra. Două dintre astea trei vor intra în play-off. Dar Astra doar dacă își revine nebunul de Alibec.

Ai mai vorbit cu el de când a plecat?

– Nu. Alibec e cu drumul lui, noi avem treaba noastră, el ia campionatul cu Astra, noi luăm titlul cu Steaua… Fiecare cu ale lui?)

„Ce să caute Fortes la Steaua? Noi avem bizonul nostru”

Dar de ce nu îți place Gaz Metan?

– Sunt jucători care îmi plac acolo. E vorba despre Darius Olaru… Apoi Iulian Cristea, fundașul…

Fortes?

Carlos Fortes gaz metan mediaș
Mihai Pintilii crede că echipa sa nu are nevoie de atacantul Gazului, Carlos Fortes, care are, în acest moment, 7 kilograme în plus

– Nu, nu îmi place. Păi noi avem bizonul nostru… Ne mai trebuie altul? Bizonul nostru e bizon și ne ajunge. Eu aș vrea ca lângă Gnohere-ul nostru să vină unul mai fâșneț, un atacant care atunci când pleacă să nu-l mai oprească nimeni.

Înseamnă că ar putea pleca Rusescu iarna asta?

– Nu am spus eu asta. Oricum, pentru mine, Rusescu nu este atacant de număr 9. Eu îl văd doar în spatele vârfului. Așa a jucat și în 2012-2013 când am luat titlul și el a fost golgeter. El e omul din spatele nouarului.

„La noi, antrenorii se salută doar de formă, se mai și pupă, apoi își bagă cuțitul pe la spate”

Cum ți se pare Cosmin Contra ca selecționer?

– Foarte bun. Dacă era ales înainte de Mondial, probabil că mergeam la turneul final din Rusia. Asta e părerea mea. Dacă venea înaintea lui Daum, prindeam Mondialul. Mi-aș fi dorit și eu să joc la un Mondial, dar nu a fost să fie. Că la Euro știu cum e…

Crezi că ai vreo șansă să-ți închei cariera cu Euro 2020?

– La 36 de ani? Chiar îmi termin contractul atunci… Ce ar fi? Dar să nu visez prea mult! Să ne calificăm noi la Euro, la Mondiale, asta contează, nu dacă joacă Pintilii acolo… Sănătoși să fim!

Nu vrei să te faci antrenor?

– Când văd ce e la noi în fotbal, nu prea vreau. Antrenorii nu sunt antrenori, se ceartă pe la televizor, dau unul într-altul, nu există respect între ei, nu au niciun sindicat. Jucătorii, cât de cât, se mai respectă între ei. Antrenorii se salută doar de formă, se mai și pupă, apoi își bagă cuțitul pe la spate.

Mulțumim, Mihai! Sărbători fericite!

– Cu mare drag!

  • 34 de ani a împlinit Mihai Pintilii pe 9 noiembrie
  • 700.000 de euro este valoarea lui Mihai Pintilii pe transfermarkt.com
  • 171 de minute a jucat Mihai Pintilii în sezonul 2018-2019 de Liga 1 Betano, în 3 meciuri
  • 6 meciuri a jucat Mihai Pintilii în preliminariile Europa League, dintre care 4 integral
  • 10 meciuri – 8 etape în Liga 1 Betano și două meciuri în Cupa României – a ratat Mihai Pintilii din cauza rupturii musculare la mușchiul femural stâng din meciul cu Muntenegru, din 7 septembrie
  • 42 de meciuri, în care a marcat un gol, a jucat Mihai Pintilii pentru echipa națională
  • 161 de meciuri, în care a marcat 11 goluri și a dat 10 pase de gol, a jucat Mihai Pintilii pentru FCSB
  • 7 echipe au beneficiat de serviciile lui Mihai Pintilii: Auxerre Lugoj, Jiul Petroșani, Internațional Curtea de Argeș, Pandurii Târgu Jiu, Steaua/FCSB, Al-Hilal Riyad, Hapoel Tel Aviv