Fotbal intern

Interviu premium Ionel Dănciulescu. Dezvăluiri exclusive despre revenirea la Dinamo, trecutul la Steaua și relațiile cu Ionuț Negoiță și Gigi Becali. VIDEO

Interviu premium Ionel Danciulescu Dezvaluiri exclusive despre revenirea la Dinamo trecutul la Steaua si relatiile cu Ionut Negoita si Gigi Becali VIDEO
Ionel Dănciulescu, interviu special pentru FANATIK
ADVERTISEMENT

Ionel Dănciulescu s-a întors din nou în Ștefan cel Mare. De data asta după numai două luni. Fostul mare golgeter al lui Dinamo se află acum lângă Mircea Rednic și va încerca să ajute la reconstrucția formației din Groapă. Ce a spus Dănciulescu despre întoarcerea la Dinamo, noile transferuri efectuate de „câini”, trecutul său de stelist, dar și relația cu Ionuț Negoiță și Gigi Becali într-un interviu special FANATIK.

Interviu premium Ionel Dănciulescu >>> https://goo.gl/d1o7fpDezvăluiri exclusive despre revenirea la Dinamo, trecutul la Steaua și relațiile cu Ionuț Negoiță și Gigi Becali. VIDEO >>> https://goo.gl/B3hZNK

Gepostet von Fanatik.ro am Mittwoch, 23. Januar 2019

S-a schimbat ceva de la plecarea ta de la Dinamo? Au trecut două luni, poate te așteptai să te întorci mai greu.

ADVERTISEMENT

– Eu aveam impresia că nici nu am plecat ci că am fost așa într-un concediu mai prelungit. S-au schimbat multe. Lucrurile au început să se mai așeze. A fost o oarecare vânzoleală și aici mă refer la nivel de schimbări de jucători, de antrenori, a fost o perioadă mai dificilă pentru club. Acum lucrurile sunt pe un făgaș normal. Sper să avem rezultatele pe care ni le dorim. Nu este ușor să încropezi o echipă într-un timp atât de scurt, având în vedere schimbările masive de jucători. Dar ăsta este cursul inerent al unei echipe de fotbal pentru că atunci când lucrurile nu funcționează, când schimbi antrenori pe bandă rulantă, e clar că este o problemă și această problemă poate interveni și în altă parte și de asta au apărut atâtea schimbări în componența lotului.

Cum ți s-au părut noile achiziții de la Dinamo?

– Arată foarte bine pentru început, din ce am putut vedea în perioada asta scurtă de pregătire. Cel mai important este ca ei să se adapteze cât mai repede la ceea ce își dorește nea Mircea (n.r. Rednic) să implementeze la Dinamo. Sunt jucători care sigur se vor adapta pentru că nea Mircea îi cunoaște destul de bine, are date certe despre ei, i-am urmărit și noi în ultima perioadă și sperăm să aducă un plus valoare la echipă.

ADVERTISEMENT

Tu ai fost un atacant care a marcat foarte multe goluri, acum duce lipsa unui golgeter. Cum ți se pare Christovao? L-ai văzut și la antrenamente.

– Da, mi se pare un jucător care chiar dacă e înalt e un fotbalist destul de rapid, de pătrundere, de forță. Acum aș vrea să îl văd mai mult în meciuri, pentru că el a evoluat cu Liepaja doar 20 de minute. Este un jucător cu calitate, l-am văzut în Polonia și mie mi-a plăcut. Nu este un marcator pur-sânge. CV-ul lui arată acest lucru. Dar eu sper să se muleze pe ceea ce ne dorim noi să facem aici la Dinamo iar cel mai important lucru este că avem o concurență importantă pentru fiecare post.

ADVERTISEMENT

Ionel Dănciulescu explică de ce s-a întors la Dinamo și noul său rol la club

Te mai gândești la play-off?

– Așa, în sinea mea mă mai gândesc, dar trebuie să fim realiști și să recunoaștem că e complicat, e greu. Tot ceea ce trebuie să facem este ceea ce depinde de noi, să câștigăm cele cinci meciuri și, dacă nu reușim să prindem play-off-ul, atunci să încropăm o echipă cu care să încercăm să ne îndeplinim obiectivele anul viitor.

Se poate lua titlul anul viitor? Mircea Rednic despre asta vorbește…

– Nea Mircea, la fel ca mine, întotdeauna și-a dorit lucruri mărețe, a fost obișnuit cu performanța, cu câștigarea campionatelor, cupelor. Atunci când îți propui lucruri mici, cu ele vei rămâne. De aia trebuie să îți propui mereu lucruri mărețe. Ați văzut și dvs, naționala U21 e într-o grupă complicată dar îmi place atitudinea pe care o are Mirel și faptul că își propune să ajungă în semifinale. Până la urmă trebuie să încerci pentru a reușit.

ADVERTISEMENT

Tu te-ai întors la dorința lui Mircea Rednic?

– A contat enorm dorința dânsului. Eu mai păstram legătura și cu David, mai discutam. Pe această cale vreau să le mulțumesc amândurora că au avut încredere în mine și că m-au reprimit în familia Dinamo și sper să fac mult mai mult decât am făcut în trecut și deja lucrurile arată altfel pentru mine.

Tu ai plecat și pentru că ai simțit că nu are o putere atât de mare cuvântul tău cât ți-ai fi dorit. S-au schimbat acum atribuțiile tale?

– Am participat la tot ceea ce înseamnă această campanie de transferuri, e funcția care cred că mă reprezintă cel mai bine. Și înainte mă simțeam important dar au fost anumite momente… nu știu, nu vreau să arunc vina pe cineva. Poate a fost și vina mea. Trebuia să fiu mai vocal sau să îmi susțin anumite puncte de vedere mult mai puternic decât am făcut-o. Am avut anumite luări de poziții care până la urmă s-au dovedit că au fost așa cum am spus, dar trebuia să fiu un pic mai înfipt și să îmi susțin punctul de vedere mai cu tărie.

Ionel Dănciulescu, despre relațiile cu Florin Bratu, Ciprian Marica și Claudiu Niculescu: „Eu nu mint fotbalul”

Florin Bratu, într-un interviu pentru FANATIK, spunea că trebuia să fi mai tupeist și să nu te mai plângi atât de mult pentru că ai calități. Asta a fost declarația lui.

– Dar nu e vorba de plâns sau ceva de genul. Pur și simplu când îți spui părerea o dată, de două sau de trei ori și lucrurile se fac în altă direcție, până la urmă nu mai ai aceeași putere de a lupta. Dacă m-am întors la Dinamo înseamnă că iubesc această echipă, dar trebuie să îmi susțin mereu punctul de vedere cu tărie.

Dar tu cu Bratu v-ați rezolvat divergențele?

– Indiferent de ce se va întâmpla, Florin este și va rămâne prietenul meu. Am jucat împreună cu el, am mâncat o pâine împreună. Că am avut anumite divergențe legate de fotbal e și normal. Numai așa putem să progresăm. În anumite direcții poate vedem diferit fotbalul sau valoarea anumitor jucători, dar asta nu înseamnă că suntem certați. Toată lumea a spus că ar fi fost doar vina lui Florin Bratu în ceea ce privește tot ceea ce s-a întâmplat la începutul acestui sezon. Nu e adevărat! Florin a adus jucătorii cu acordul altor oameni. Nu este vina unui singur om, este vina tuturor. Și a mea, personal, pentru că eram acolo când s-au făcut transferurile. De asta spun că poate în anumite situații ar fi trebuit să fiu mai direct și mai vocal și să îmi susțin punctul de vedere atunci când e nevoie. Asta nu înseamnă că eu sunt atotștiuitor. S-ar putea să greșesc și eu, e normal. Nu am cum să fac lucrurile perfect. Dar așa cum am spus-o tuturor, când am venit în această nouă meserie, chiar dacă greșesc, chiar dacă am anumite lacune pentru că sunt la început de drum, dar la fotbal eu nu o să mint niciodată, legat de valoarea jucătorilor, de anumite lucruri pe care eu le văd. Nu o să mint niciodată. Că s-ar putea să greșesc, e normal. Dar așa sunt eu, la fotbal nu o să mint niciodată. Indiferent dacă îi convine cuiva sau nu.

Apropo de relațiile tale de prietenie, cum mai e relația ta cu Ciprian Marica?

– Și acolo e foarte bună. Chiar discut cu Ciprian legat de anumiți jucători. Am terminat în relații destul de bune. Am încercat să fac ceva, având în vedere că am plecat de la Dinamo, dar gândul meu era tot la Dinamo în mare. M-am grăbit un pic și eu, plus că acolo e o situație mai complicată. Se așteaptă o susținere din partea autorităților locale, Ciprian ține deocamdată de unul singur echipa. Nu avea certitudinea că o să îi susțină autoritățile locale și ar fi păcat ca un brand ca Farul să dispară pentru că e greu pentru Ciprian să susțină de unul singur echipa, chiar dacă e foarte bine intenționat. Oricum, obiectivul lui este acela de a se salva de la retrogradare.

Apropo de foști colegi, cum ai perceput toată situația prin care a trecut Claudiu Niculescu?

– Din tot răul pentru mine, a existat un singur bine. Mă bucur că nu am fost acolo când l-au dat afară pe Claudiu. Nu m-aș fi simțit confortabil față de el. Nu cunosc toate datele, nu știu ce s-a întâmplat. Mi-a părut sincer rău de Claudiu, dar viața merge înainte.

El ce crezi că a simțit? Ai vorbit cu el?

– Pe moment atunci a fost șocat, dezamăgit. Dar m-am întâlnit recent cu el la o emisiune și l-am văzut zâmbăreț, jovial. Așteaptă noi oportunități. E nevoie și de puțină șansă și când apare o nouă oportunitate, să profiți de ea.

Ionuț Negoiță, apărat de Dănciulescu: „Anul ăsta s-a suplimentat bugetul!”

Care e relația ta cu Ionuț Negoiță? Ai avut vreo discuție cu el când ai plecat?

– Da, i-am mulțumit pentru oportunitatea de a lucra la Dinamo. Ne-am despărțit în termeni civilizați și nimic mai mult. Acum recunosc că de când m-am întors m-am întâlnit o singură dată cu el. A venit la noi la masă, înainte de meciul cu Astra, a dat noroc cu toată lumea și cam atât.

Dar tu îl simți aproape de echipă? Pentru că multe lume spune că nu e aproape de echipă?

– Este, este aproape de echipă. Nu vreau să fiu avocatul domnului Negoiță, dar până la urmă cei mai puțin vinovați de ce s-a întâmplat sunt Alexandru David și Ionuț Negoiță, pentru că de fiecare dată când a fost un antrenor nou, i-a lăsat mână liberă. Sunt oameni care nu se bagă peste alcătuirea echipei și se ocupă de bunul mers al echipei. Plus că toate lumea spune că sunt salarii mici, dar bugetul trebuia să fie la 90 de mii pe lună la 135-140 de mii pe lună. Oamenii au suplimentat acest buget. Au oferit și condiții foarte bune de pregătire, în deplasări numai cu avionul, stai la cele mai bune hoteluri, vitaminizare. Poate vina lor e că au lăsat mereu totul pe mâna antrenorului. Într-adevăr, și antrenorul încearcă să facă lucrurile să iasă bine, dar de multe ori nu le iese și această presiune care există la Dinamo e un factor care apasă destul de mare pe umerii anumitor jucători.

Nu au mentalitatea de a rezista la un club cu presiune, cum e Dinamo.

– Am văzut și declarația lui Mircea Axente, că nu a existat colaborare între conducere și jucători. Când am fost eu acolo, exista. Dar mai întâi hai să ne uităm ce randament am avut pe gazon și apoi să vorbim. Eu cred că Dinamo s-a comportat corect față de orice jucător de la Dinamo, chiar și atunci când nu a mai avut nevoie de el. Jucătorii nu au plecat cu mâna goală niciodată. Au plecat după ce ambele părți au fost de comun acord. Cum a fost și cu insolvența, atunci când domnul Negoiță a plătit în proporție de 95% toate restanțele jucătorilor. Și atunci e toată vina lui Ionuț Negoiță? Pentru ce? Că dă mâna liberă la antrenori? Uitați-vă cum s-a întâmplat acum cu nea Mircea, care și-a făcut singur echipa. Sperăm să facem și o echipă competitivă pentru această a doua parte a campionatului și pentru sezonul viitor, pentru că lucrurile nu pot continua așa, că au trecut foarte mulți ani de când am câștigat un campion. Jucătorii trebuie să înțeleagă că dacă vin la Dinamo și mulți au ajuns destul de ușor aici… eu am fost și eu jucător și nu vreau să dau în ei, dar și jucătorii trebuie să înțeleagă că trebuie să facă un pic mai mult pentru această echipă să dea mai mult pentru că în acest moment nu mai merge cu jumătăți de măsură. Iar cu nea Mircea nu ai cum să te joci pe chestia asta.

Vorbeai de bugete și ai spus că e suplimentat. Acum media am înțeles că ar fi pe undeva la 7.000 de euro.

– Trebuie să spunem și chestia asta: au fost salarii mari la Dinamo și despărțirea de acești jucători te costă. Mare parte din jucătorii care se antrenează la București destul de greu și-au găsit echipă. Eu nu m-am ghidat niciodată după asta, dar eu am fost împăcat să joc. Sigur, e importantă și partea financiară, dar dacă faci performanță ai și latura financiară de partea ta.

CFR sau FCSB? Pe cine vede Dănciulescu drept favorită la titlu

Din vară s-ar putea să fie din nou salarii de 10.000 de euro. Credeți că puteți lupta cu FCSB, unde sunt jucători cu 30.000 de euro?

– Da și acest lucru se poate demonstra. Cred că în ultimii ani avem un bilanț pozitiv cu ei. Nu cine investește cel mai mult reușește să și facă performanță. Asta nu e o regulă. E adevărat, dacă investești mai mult, ai mai multe șanse de câștig. FCSB-ul investește tot mai mult, dar tot nu poate să ia campionatul. Să vedem ce o să se întâmple anul acesta.

Deci FCSB sau CFR, răspuns CFR?

– Da. Din punctul meu de vedere, da.

Craiova crezi că le poate încurca?

– Depinde foarte mult de ceea ce se întâmplă în acest început al părții a doua de campionat, dacă au constanță. E o echipă cu potențial destul de bun. E important pentru ei să aibă constanță, pentru că au fost multe meciuri ușoare pe care nu au reușit să le câștige și aici probabil s-a făcut diferența. Așa ca stil ofensiv, ca filosofie de joc, au cel mai frumos fotbal. Ei cu Viitorul.

Dar CFR îți place cum joacă?

– Mie, dacă aș fi antrenor, mi-ar plăcea, pentru că e o echipă eficiență și asta contează cel mai mult pentru un antrenor. Pentru iubitorii de fotbal, pentru cei din fața televizorului, poate pare o echipă fără stil propriu, muncitorească, cu organizare defensivă foarte bună, dar dacă mă întrebi pe mine, dacă aș fi antrenor sau conducător, mi-ar plăcea acest stil de joc pentru că îmi garantează succesul.

Mihai Teja la FCSB?

– Un antrenor foarte bun.

Îți pare rău că a plecat Dică?

– E mai puțin important. Nu mă afectează. Nu mă face nici mai vesel, nici mai trist.

Pe Teja îl cunoști.

– Da, e un antrenor tânăr, foarte bun, cu o capacitate de a înțelege fotbalul. Chiar dacă mulți spun că dacă nu joci fotbalul la nivel mare nu poți să fii antrenor bun. Fals! Vezi cazul Mourinho, de exemplu. Sper să aibă liniștea de a pune în practică tot ceea ce știe el despre fotbal. Din punctul meu de vedere este însă un antrenor foarte bun.

Ce spune despre o posibilă întoarcere la FCSB

Dinamoviștii au fost și căutați de Gigi Becali, Dan Alexa, Dan Nistor…

– Pe Alexa l-au căutat și când eram amândoi în China.

Tu ai fost căutat de Becali de când te-ai lăsat de fotbal?

– Nu, de când am plecat niciodată. Și nici nu m-aș întoarce vreodată. E un capitol închis. Nu îmi reneg niciodată anii petrecuți acolo. Au fost 4 ani și jumătate frumoși. Dar pentru mine Dinamo e casa mea și dacă mă întrebi în acest moment, Dinamo e casa mea. E echipa care m-a format ca om, ca jucător. Primii doi ani petrecuți la București au fost la Dinamo și m-au ajutat enorm și oamenii și jucătorii care erau în perioada respectivă. A fost un pas important pentru mine.

Cu Ionuț Luțu mai vorbești, că știu că ați fost colegi?

– Vorbesc, cum să nu. E prietenul meu. De fiecare dată am vorbit, chiar și  dacă e în prezența lui Gigi Becali.

Povestește-ne de oferta pentru Dan Alexa, dacă tot ai deschis subiectul…

– Jucam amândoi în China și vorbeam câte o oră două pe seară. În China se întrerupe campionatul vreo 2 săptămâni când joacă naționala. Știu că era căutat de Steaua și Meme ar fi trebuit să vină în China. Nu mai știu dacă a ajuns, nu pot să confirm și mă tot întreba „ce să fac?”, dar am rămas de acord să nu plece nicăieri. Noi atunci râdeam că eu aveam contract pe un an și el pe trei și când el a văzut că eu mă întorc acasă ar fi vrut și el să vină cu mine, să facă tot posibilul să se întoarcă acasă.

Crezi că se vor întoarce fanii la ultimele meciuri?

– Eu sper. E complicat. E un subiect mai delicat. Eu nu am decât mii de mulțumiri pentru faptul că încă sunt alături de echipă. E adevărat că avem o mare problemă cu stadionul. Dinamo, dacă ar avea un stadion nou, ar fi o medie de spectatori de 15.000 la fiecare meci. E un subiect delicat. Probabil dacă vor vedea că echipa merge într-o direcție bună, cu siguranță vor veni alături de noi. Deocamdată trebuie să îi înțelegem și pe ei, neavând rezultate… Când eram jucător nu vedeam nebunia asta frumoasă a spectatorului să vină în deplasări la Timișoara, Cluj, Severin… Pentru mine e ceva… să vii luni seara până la Severin, când jucam cu Craiova, 6-7 ore și apoi a doua zi să mergi direct la muncă. Mi se pare niște sacrificii… Am momente când pur și simplu mai mergem la galerii, îi salutăm și anumiți oameni îmi zic ”Băi, Danciule, ce facem cu echipa?”. Am momente de jenă, nu știu ce să le răspund, când știu câte fac pentru a fi alături de echipă: nervi, timp, bani cheltuiți din buzunarul propriu, certuri acasă. Și pur și simplu mă simt dezamăgit că nu le putem oferi mai mult.

ADVERTISEMENT