News

Halep şi-a anunţat RETRAGEREA de la Olimpiadă:”Vreau copii sănătoşi”

UPDATE, 15 iulie, ora 22:00 / Simona Halep a anunţat că nu va participa la Jocurile Olimpice. Sportiva a făcut anunţul pe o reţea de socializare:...
16.07.2016 | 00:06

UPDATE, 15 iulie, ora 22:00 / Simona Halep a anunţat că nu va participa la Jocurile Olimpice. Sportiva a făcut anunţul pe o reţea de socializare:

“Regret să vă anunţ că am decis că nu voi participa la Jocurile Olimpice de la Rio. Motivul deciziei mele este îngrijorarea vis-a-vis de pericolul pe care îl poate implica virusul Zika.

După numeroase discuţii cu medici şi familia, am ajuns la concluzia că riscurile sunt mult prea mari pentru cariera mea sportivă şi pentru sănătatea mea, mai ales ca femeie. Familia este mult prea importantă pentru mine, nu pot risca să nu îmi pot clădi una proprie, după încheirea carierei în tenis.

Ştiu că Jocurile Olimpice reprezintă un eveniment foarte important şi regret cu adevărat circumstanţele. Sper ca şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi românii să respecte decizia mea. Le urez succes tuturor participanţilor, în special delegaţiei noastre.

Voi continua să joc şi să reprezint cu mândrie România la cât mai multe turnee, aşa cum fac şi acum în cadrul turneului BRD Bucharest Open.”

Simona Halep şi-a exprimat îngrijorarea faţă de virusul Zika într-un interviu acordat pentru FANATIK.RO înainte cu cîteva zile


Simona Halep e cea mai cunoscută sportivă în activitate din România. E una dintre vedetele circuitului WTA şi jucătoarea care ţine de 3 ani capetele de afiş ale marilor turnee de tenis, alături de alte staruri din acest sport.

Campioana noastră e una dintre speranţele României la medalii la Jocurile Olimpice de la Rio, dar nu a luat încă o decizie privind participarea la această competiţie de teama virusului Zika.

S-a tras tabloul principal la WTA Bucureşti Open! Cu cine joacă Simona Halep 

Va participa însă la turneul WTA de la Bucureşti, acolo unde e principala favorită. Simona Halep a acordat un interviu în care a clarificat unele controverse privind participarea ei la Rio şi a precizat care sînt obiectivele ei în viitorul apropiat.

“Sînt mai agresivă acum, decît în 2014”

Bună ziua Simona! Ai făcut un turneu foarte bun la Wimbledon. Cum te simţi din punct de vedere fizic?

– Mă simt bine. Sînt bucuroasă că pot să joc la acest turneu. Am amintiri frumoase din 2014, sper să repet acelaşi rezultat, dar nu va fi uşor. Îţi dai seama, nu pot să spun de pe acum ce se va întîmpla. Un lucru e sigur, voi da totul să cîştig.

Cum s-a schimbat de acum doi ani jocul tău? Atunci veneai după o finală la Roland Garros şi o semifinală la Wimbledon. Acum, iar ai avut evoluţii solide în ultimul timp…

– Pot să spun că sînt un pic mai matură, cu mai multă experienţă. Jocul meu nu ştiu dacă s-a schimbat foarte mult, dar încerc să progresez cît mai mult pot şi să fac tot ceea ce depinde de mine în acest sport. Sînt mai agresivă acum, am jucat un tenis solid la Wimbledon, într-adevăr. Sînt sănătoasă, ceea ce e cel mai important, mental sînt bine. Cred că sînt puţin mai în vîrstă, cu doi ani (rîde), acesta e singurul lucru, dar nu aş spune bătrînă, ci matură.

“Va fi greu turneul de la Bucureşti, chiar dacă sînt favorită”

În acest an nu se va putea juca pe Terenul Central la turneul bucureştean. E o arenă improvizată de aproximativ 1800 de locuri. Te afectează aceste schimbări?

– Aş prefera să nu vorbesc de chestii organizatorice. Eu mă bucur de fiecare dată cînd vin la Bucureşti şi joc cu plăcere acasă. Sper ca turneul acesta să rămînă şi să se rezolve celelalte probleme.

Cum vezi acest turneu, acum, după ce s-a tras tabloul?

– Iau fiecare meci foarte în serios şi fiecare meci e dificil. O să fie greu primul tur aici, voi avea emoţii, dar mă bucur că sînt înapoi la acest turneu şi sînt aptă să joc. Voi încerca să cîştig.

“Virusul Zika e singurul motiv pentru care mă gîndesc dacă merg la Rio”

Referitor la participarea la Jocurile Olimpice. Domnul Ţiriac spunea că nu vei participa. Ai luat această decizie?

– Decizia mea nu este încă luată, nu vreau să comentez mai multe lucruri pentru că încă nu sînt sigură ce voi face, iar atunci cînd voi ştii, vă voi anunţa. Mai trebuie să mă consult cu doctorul, nu ştiu încă o dată la care voi anunţa ceva în acest sens.

Teama de virusul Zika e motivul pentru care participarea ta la Rio e sub semnul întrebării?

– Da. Acesta este singurul motiv care mă ţine pe loc. Din această cauză nu ştiu dacă voi merge la Rio sau nu. Fiecare decide pentru el. Unii spun că un virus nu are cum să ne sperie, dar eu îmi doresc să am o familie, îmi doresc să am copii sănătoşi şi de aceea am mare grijă de sănătatea mea.

“Au fost mulţi sportivi care au purtat drapelul la Olimpiadă şi nu au fost medaliaţi înainte”

S-a creat o întreagă controversă pe tema portdrapelului…

– Nu cred că a fost o mare problemă. O felicit pe Cătălina Ponor, cred că e o mare onoare să ţii drapelul la Olimpiadă. E o campioană, merită acest lucru, cred că orice sportiv care a făcut rezultate pentru România, indiferent dacă e la nivel individual sau la echipe merita acest lucru. Aşa s-a decis şi e foarte ok şi sper să se bucure foarte mult de acest lucru.

Marian Drăgulescu a postat pe pagina lui de facebook că portdrapelul trebuie să fie o sportivă medaliată la Jocurile Olimpice. De aici a şi pornit totul…

– Posibil. Nu ştiu regula aceasta, nu am mai auzit-o. Au fost mulţi sportivi care au purtat drapelul la Olimpiadă şi nu au fost medaliaţi înainte. Nu am ce să comentez despre acest lucru. Ştiu doar că anul trecut şi acum doi ani a fost discuţia ca eu să fiu, iar anul acesta am auzit de Cristina Neagu. De aceea am spus că e vorba despre mine şi Cristina şi am fost puţin surprinsă. Nu am nici o problemă şi chiar o felicit pe Cătălina Ponor.

Faci un mare serviciu acestui turneu. Eşti locul 5 în ierarhia mondială şi după cum spunea domnul Cosac, turneul are mai multe de cîştigat decît ai tu…

– Sper ca în viitor să se rezolve problema cu Arena Centrală. E ok, voi juca oriunde şi pentru acest turneu, pentru nimic altceva.

Ai reuşit să te antrenezi pe zgura de la Bucureşti?

– Am jucat vineri, dar am timp destul să mă acomodez pînă încep primul tur.

“O felicit pe Cătălina Ponor, cred că e o mare onoare să ţii drapelul la Olimpiadă. E o campioană, merită acest lucru, cred că orice sportiv care a făcut rezultate pentru România, indiferent dacă e la nivel individual sau la echipe merita acest lucru”

“Eu mă bucur de fiecare dată cînd vin la Bucureşti şi joc cu plăcere acasă. Sper ca turneul acesta să rămînă şi să se rezolve celelalte probleme”

12 titluri WTA a obţinut Simona Halep 

12,7 milioane de dolari a cîştigat din premii Simona Halep în carieră

5 e locul ocupat de Halep în ierarhia WTA