Fotbal intern

INTERVIU Slavko Perovic: ”Dinamo este cel mai mare club din România”. Totul despre vârful “câinilor”. EXCLUSIV

29.06.2019 | 19:27
INTERVIU Slavko Perovic Dinamo este cel mai mare club din Romania Totul despre varful cainilor EXCLUSIV

Slavko Perovic a fost primul străin care a semnat cu Dinamo în perioada Eugen Neagoe. Dinamoviștii îl descriu ca pe un vârf de mare viitor, chiar dacă el recunoaște că a venit nepregătit fizic. Fotbalistul sârb de 30 de ani care a jucat cinci sezoane pentru Steaua Roșie Belgrad, în perioada 2006-2011, a dezvăluit într-un interviu exclusiv pentru FANATIK.RO că este foarte religios și este convins că Dumnezeu o va ajuta pe Dinamo în acest sezon.

-Ce te-a făcut să vii la Dinamo?

Cu Dinamo am vorbit și anul trecut, când am devenit liber de contract în Turcia, dar au fost ceva probleme cu taxele. Așa că nu am ajuns la o înțelegere, dar în acest an s-au redeschis discuțiile. Nu m-am gândit prea mult înainte să vin aici și am ales Dinamo, nu alte echipe din Turcia.

-De ce?

Pentru că Dinamo este un club mare și am auzit lucruri foarte bune despre Dinamo, despre suporteri. Vreau noi provocări, una din ele să joc în Liga I a România.

-Când ai auzit prima dată despre Dinamo?

În urmă cu mulți ani am auzit de Dinamo. Când eram mic copil.Este un club mare. În Serbia sunt Steaua Roșie și Partizan, iar aici sunt Dinamo și Steaua. Când am început să mă interesez de fotbal, să caut informații despre alte campionate, am auzit de Dinamo, de istoria sa mare și de succesele în Cupa Campionilor și în cupele europene.

-Cum ai început fotbalul?

Aveam 7 ani, am fost la mai multe cluburi, am ajuns apoi la unul din cele mai mari. Când am ajuns la Steaua Roșie, am jucat la prima echipă. Am stat acolo 3 ani și jumătate și apoi am mers în Turcia, 6 ani.

”Vreau să rămân cât mai mult timp la Dinamo”

-Cât ai vrea să rămâi la Dinamo?

Vreau să rămân aici. Fotbaliștii nu pot ști ce se va întâmpla mâine. Dorința mea e să rămân aici cât de mult posibil. Vom vedea.

-Știi ceva despre fotbalul românesc?

Nu pot să răspund acum, poate doar peste câteva meciuri, după ce voi juca în Liga I. Dar nu cred că sunt prea mari diferențe, fotbalul este același. În ultimii 6 am jucat în Turcia, o să pot compara fotbalul românesc cu cel turcesc. Sper să avem toți succes aici.

-Ai auzit despre rivalitatea Dinamo – Steaua? Tu ai jucat la Steaua Serbiei…

Da, îmi imaginez. Am jucat în Serbia pentru cele mai bune cluburi. Am jucat 3 derby-uri ale Serbiei, eram mai tânăr. Știu cum te simți la astfel de mari meciuri. Nu știu exact ce e aici între Dinamo și Steaua, dar îmi pot imagina cum e. Nu poate fi mai diferit decât în Serbia.

”Dinamo e cel mai mare club din România”

-Ce ai auzit despre fanii lui Dinamo?

Da. Am auzit doar lucruri bune, sunt fani frumoși, că iubesc clubul. Dinamo e cel mai mare club din România. Vreau din suflet să-i văd la meciuri. Am văzut câteva clipuri cu fanii lui Dinamo anul trecut, la primele tratative. Am văzut cum sunt. Sprijină echipa. Sper că va fi așa și anul acesta.

-Cum ți s-a părut antrenorul Eugen Neagoe?

Am doar lucruri pozitive în minte. Comunicăm bine, el vorbește engleză. Face tot ce trebuie pentru ca noi să fim pregătiți pentru campionat. Face o treabă bună.

-Ce ne poți spune despre tine, ca jucător și ca om?

Nu trebuie să spun prea multe, veți vedea pe teren, când voi juca. Despre viața mea privată… am o iubită, nu am copii. Încerc să fiu un simplu jucător profesionist de fotbal.

-Îți place Bucureștiul?

Am văzut puțin orașul anul trecut, atunci am stat două zile și am avut timp. Anul acesta am venit cu două zile înainte de cantonamentul din Spania, nu am avut timp de vizite. E un oras frumos, e ca Belgradul, e similar. Sper că o să am o viață frumoasă în București.

-Crezi că Dinamo poate lua titlul?

Sper că putem foarte buni în acest sezon, dar nu cred că e cazul să vorbim despre titlu. Trebuie să mergem pas cu pas, meci cu meci. Chiar cred că avem o echipă bună, un antrenor bun, că facem un cantonament foarte bun și sper că pas cu pas, meci cu meci, vom face lucruri mari.

”Mattia vrea să fie golgheter? Eu mă rog la Dumnezeu”

 

-Ce crezi despre Mattia Montini?

Montini e un jucător foarte bun, acum l-am văzut prima dată. Este un băiat pozitiv, comunicăm bine, avem o relație bună. Sper că și pe teren ne vom înțelege bine.

-El vrea să fie golgheter. Vrei și tu acest titlu?

Eu mă rog la Dumnezeu.

-Ești o persoană religioasă?

Foarte religioasă. În viața mea, Dumnezeu este totul. Dumnezeu ne-a dat viață, îl respect și mă rog mult. Cred în Dumnezeu și sper că Dumnezeu ne va binecuvânta în acest sezon.

-Crezi că Dinamo are forța să câștige un trofeu?

Sunt sigur că da. Cred că această echipă are calitate. Ce am văzut în aceste 10 zile este pozitiv, se muncește foarte mult. E mai greu decât în Turcia, antrenamentele sunt mai dure, dar avem nevoie de ele. Sunt optimist că vom face lucruri bune în acest sezon.

”Uneori jucătorii nu agrează antrenamentele preparatorului fizic, dar trebuie să facem tot ce ne spune”

-Cum este preparatorul fizic cu voi?

Nu am venit pregătit fizic, pentru că sezonul din Turcia s-a terminat mai repede, în mijlocul lui mai. O lună nu m-am antrenat cu nicio echipă. La începutul pregătirilor, antrenamentele au fost foarte grele pentru mine, dar apoi au devenit din ce în ce mai ușoare. Bineînțeles, e greu. Preparatorul fizic face antrenamente grele și uneori jucătorii nu le agreează, dar suntem profesioniști și trebuie să facem tot ce ne spune.

-Știi cine este Ionuț Negoiță?

Am auzit despre el, dar nu ne-am întâlnit, pentru că sunt câteva reguli în club. Am auzit lucruri bune despre el. Noi ne facem treaba, el pe a lui, să țină această afacere.

”Vreau ca fanii lui Dinamo să-și aducă aminte de mine peste ani”

-Știi ceva despre stadionul Dinamo?

Am auzit ca anul acesta Dinamo va juca pe Arena Națională. Sunt fericit să aud asta. Anul trecut, când am venit la negocieri, am fost la un meci cu Botoșaniul, au jucat pe stadionul Dinamo. Nu e un stadion rău, nu mi s-a părut urât. Dar toată lumea vorbește despre Arena Națională și despre faptul că va fi o atmosferă extraordinară.

-Ai un mesaj pentru fanii echipei din Ștefan cel Mare?

Nu vreau să vorbesc mult despre asta, despre promisiuni. Pot doar să promit că voi da totul pentru Dinamo și că îmi va plăcea să joc pentru acest mare club. Sper ca fanii lui Dinamo să-și aducă aminte de mine peste ani ca despre un jucător pozitiv, un jucător bun.