News

Interviu Viorica Dăncilă pentru Adevărul: ”Nu vreau Guvernul Dăncilă 2. Calea normală e remanierea”

25.04.2019 | 19:51
Interviu Viorica Dancila pentru Adevarul Nu vreau Guvernul Dancila 2 Calea normala e remanierea

Viorica Dăncilă a acordat un interviu pentru Adevărul, în care a explicat cum vede remanierea guvernului pe care îl conduce. Din câte a declarat șeful Executivului, părerile sunt total opuse cu cele ale președintelui PSD Liviu Dragnea. Acesta i-a cerut zilele trecute să accepte varianta unei restructurări, dacă nu, va trebui să vină în Parlament și să ceară votul aleșilor pentru a continua cu actuala formulă guvernamentală.

Viorica Dăncilă a spus pentru Adevărul că nu vrea “Guvernul Dăncilă 2”

Premierul Viorica Dăncilă a spus că este mulţumită de actuala formulă guvernamentală şi că are mai multe motive pentru care nu acceptă o restructurare, aşa cum o doreşte Liviu Dragnea. Nu vrea “Guvernul Dăncilă 2”, a explicat clar şi răspicat şeful cabinetului, în cadrul interviului.

”Discut cu domnul Dragnea, ne consultăm, e preşedintele partidului, e normal să avem discuţii pe fiecare proiect. Eu nu am fost de acord cu restructurarea Guvernului. Pentru că eu am considerat că trebuie să mergem pe calea normală. Am pornit de la două aspecte: nu vreau Guvernul Dăncilă 2, vreau să avem acelaşi Guvern. Al doilea motiv e legat de afirmaţiile preşedintelui Iohannis, potrivit cărora se va simţi ocolit şi va merge la CCR, deci iar se va ajunge la o stiuţie de blocaj. Al treilea aspect: am considerat că Guvernul funcţionează aşa cum e acum.”, a spus Viorica Dăncilă pentru Adevărul.ro.

Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea au păreri diferite despre remanierea Guvernului
Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea au păreri diferite despre remanierea Guvernului

Premierul a mai anunţat că a trimis deja o scrisoare către Klaus Iohannis, în care îi cere să explice de ce a refuzat propunerile de miniştri pe care le-a înaintat. “Azi am trimis către preşedinte solicitarea de a motiva respingerea celor trei colegi, pentru că eu consider că oportunitatea numirii unui nou ministru aparţine premierului. Preşedintele trebuie să se exprime dacă există probleme de legalitate la un ministru propus, nu de oportunitate – dacă are sau nu ţinută.”, a explicat Viorica Dăncilă pentru Adevărul.

Viorica Dăncilă va participa la referndum

Şeful Cabinetului a mai anunţat că va participa la referendumul pentru justiţie, din data de 26 mai. Dacă partidul va lua, însă, o altă decizie cu privire la acest vot, Viorica Dăncilă va alege să facă în tocmai cu linia PSD. “Da, aş vrea să merg la referendum, dar vă daţi seama că şi eu sunt înregimentată politic, sunt preşedinte executiv al PSD. Dacă se va lua o decizie ca partidul să nu meargă, o voi urma.”, a mai spus Viorica Dăncilă în partea a doua a interviului acordat jurnaliştilor de la Adevărul.