Sporturi

Întoarcerea campionilor! Lennox Lewis, la un pas de revenirea în ring! Cu cine vrea să se bată Mike Tyson

01.12.2020 | 16:52
Intoarcerea campionilor Lennox Lewis la un pas de revenirea in ring Cu cine vrea sa se bata Mike Tyson
Intoarcerea campionilor: Lennox Lewis, la un pas de revenirea in ring! Cu cine vrea sa se bata Mike Tyson
ADVERTISEMENT

Lennox Lewis, fostul mare boxer ajuns la 55 de ani, este la un pas de revenirea în ring, după ce a urmărit prestația lui Mike Tyson în meciul cu Roy Jones Junior și a declarat că are „afaceri neîncheiate” în box.

După ce a văzut forma excelentă arătată de Mike Tyson în ring, la 54 de ani, fostul mare campion la categoria grea, Lennox Lewis, este decis să se întoarcă și el în ring, la nu mai puțin de 17 ani de la ultimul meci, când l-a învins pe Vitali Klitschko prin knock-out tehnic.

ADVERTISEMENT

Lennox Lewis are un palmares incredibil, fiind unul dintre cei mari boxeri din istorie, cu 41 victorii din 44 de meciuri, dintre care 32 prin KO și doar două înfrângeri, în fața lui Oliver McCall (1994) și a  lui Hasim Rahman (2001), în penultima partidă din carieră.

Lennox Lewis, legenda boxului mondial, revine în ring împotriva lui Riddick Bowe

Cariera britanico-canadianului Lennox Lewis a explodat după victoria prin KO în meciul cu Riddick Bowe, când a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Seul din 1988. În urma acestei paride, Lewis a făcut pasul la profesionism, dar are încă „afaceri neîncheiate”, după ce Riddick Bowe nu a avut ocazia să îți ia revanșa la profesionism pentru medelia de aur pierdută la Seul.

ADVERTISEMENT

Lennox Lewis a fost foarte încântat de meciul lui Tyson, cu care ar fi vrut să se confrunte în ring pentru o sumă incredibilă și a declarat pentru BT Sport: Sigur, adică de ce nu! Pare foarte distractiv!”, a răspuns Lewis la întrebarea cu privire la revenirea sa în ringul de box.

Fostul mare campion a analizat la rece de ce foștii boxeri decid să revină în ring la mulți ani după retragere: „M-am gândit la istoria boxerilor care au decis să revină în ring și majoritatea o fac pentru că nu le-a mai rămas altceva de făcut. Oamenii îi abordează mereu și îi întreabă: ‘Când e următoarea ta luptă? Cu cine o să boxezi?’. Iar asta nu le face deloc bine, ci îi face să arate rău. De aceea am decis să stau departe de ring. Dar aș putea să revin. Am auzit că Riddick Bowe vrea să lupte cu mine, deoarece avem încă afaceri neîncheiate”, a suprins Lennow Lewis.

ADVERTISEMENT

Mike Tyson vrea reeditarea unuia dintre meciurile sale legendare: Următorul adversar ar putea fi fostul mare rival, Evander Holyfield

Mike Tyson a făcut spectacol în meciul cu Roy Jones Junior și s-a salvat de la faliment după revenirea în ring și a arătat că încă mai poate, după ce l-a dominat copios pe adversarul său. Astfel, Mike Tyson vrea să revină în ring și îl provoacă pe fostul mare boxer Evander Holyfield, cu care a avut două dintre cele mai spectaculoase meciuri din toate timpurile: „Bineînțeles că voi face asta din nou! Sunt mulțumit cu remiza pentru că am boxat pentru public. Cei de la televizor probabil vor plăti din nou să mă vadă în ring, dacă Evander Holyfield va accepta o revanșă”, a spus Tyson la revenirea în ring.

Evander Holyfield se pare însă că vrea o bursă de 25 de milioane de dolari pentru a boxa din nou împotriva lui Tyson, pe care l-a învins de două ori. Tyson e nerăbdător să își ia revanșa împotriva lui Holyfield, chiar dacă nu își mai poate recupera titlul mondial pierdut în fața lui “The Real Deal”, cu care a boxat de două ori.

ADVERTISEMENT

Primul meci între cei doi a avut loc în 1996, când Holyfield era la doar a patra luptă de la revenire, după ce s-a retras în 1994 și nimeni nu îi dădea nicio șansă în fața lui Tyson. A reușit să câștige incredibil în runda a unsprezecea, prin knock-out tehnic, în gala ce se intitula „În sfârșit”, unul dintre cele mai urmărite meciuri din istoria boxului, devenind al doilea boxer din istorie care avea să câștige trei centuri mondiale. Holyfield i-a acordat revanșa lui Tyson un an mai târziu, dar acesta a fost descalificat după ce l-a mușcat de mai multe ori de urechi, într-unul din cele mai celebre evenimente sportive din secolul XXI și primul titlu mondial din ultimii 50 de ani care s-a decis prin descalificare.

ADVERTISEMENT