Sport

Întoarcerea Norei! CSM Bucureşti, umilită de Vipers în Liga Campionilor. Mork, reprezentaţie la Polivalentă

16.01.2021 | 18:40
Intoarcerea Norei CSM Bucuresti umilita de Vipers in Liga Campionilor Mork reprezentatie la Polivalenta
ADVERTISEMENT

Nora Mork s-a întors la Bucureşti în calitate de adversară a CSM-ului în meciul din Champions League cu Vipers Kristiansand. Ca o ironie, Nora Mork nu a apucat să joace pentru “tigroaice” în Sala Polivalentă, însă un an mai târziu a fost decisivă pentru victoria lui Vipers. 

Cu cinci campioane europene în lot, Vipers Kristansand a fost imbatabilă la Bucureşti. Nora Mork&co. au defilat la Bucureşti şi s-au impus cu 29-22 în faţa CSM-ului, o echipă care pare să nu se regăsească în acest început de an în meciurile din EHF Champions League.

ADVERTISEMENT

După un start foarte bun, situaţia echipei lui Adi Vasile pare să se complice foarte mult în grupă. Deşi CSM-ul rămâne pentru moment pe locul doi, Vipers şi Metz ameninţă serios poziţia “tigroaicelor”, care duce direct în sferturile de finală.

CSM București – Vipers, meci crucial pentru calificarea în sferturile de finală!

Temperaturile negative din București s-au simțit și în Sala Polivalentă, unde CSM București se pregătea de primul meci al anului din Liga Campionilor pe teren propriu. Singurul lucru încins a fost parchetul sălii, unde cadența rapidă a jucătoarelor anunța un meci important.

ADVERTISEMENT

Adversara venea din Norvegia, Vipers fiind una dintre contracandidatele la primele două locuri, cele care duc direct în sferturile competiției. Și după scurtcircuitul cu Ferencvaros, CSM București avea nevoie neapărat de victorie.

Nora Mork s-a întors ca adversară la Polivalentă! N-a apucat niciodată să joace pentru “tigroaice” în Liga Campionilor

Nora Mork s-a întos la București din postura de adversară. În mod ironic, Mork nu a apucat să joace niciun meci la Polivalentă în stagiunea precedentă când era sub contract cu CSM, însă acum începea în “primul 7” pentru Vipers împotriva fostei sale echipe. Norvegianca s-a accidentat în primul meci disputat pentru “tigroaice”, în Supercupa României, și nu a mai putut evolua până la finalul sezonului.

ADVERTISEMENT

A plecat în vară de la CSM București din cauza unor probleme personale și a semnat cu Vipers. Dacă anul trecut le încuraja pe “tigroaice” din primul rând al Sălii Polivalente, Nora Mork s-a întors câteva luni mai târziu pe parchet din postura de adversară.

Katrine Lunde a trecut peste o dramă imensă cu ajutorul handbalului! A devenit campioană europeană la scurt timp după ce a pierdut sarcina

Vipers Kristiansand venea pe cai mari la București, Norvegia având 5 campioane europene, încoronate în luna decembrie, pe parchet împotriva CSM-ului. Mai mult, în tur echipa lui Adi Vasile a cedat 25-30 în Norvegia.

ADVERTISEMENT

Katrine Lunde este un alt nume uriaș care a stat în fața CSM-ului în acest acest meci. Legendarul portar norvegian a reușit să treacă peste o dramă în familie cu ajutorul handbalului. Lunde nu trebuia să participe la Campionatul European din decembrie pentru că era gravidă.

Însă, goalkeeper-ul norvegian a pierdut sarcina și a hotărât să participe la turneul final. O lună mai târziu, Lunde a devenit campioană europeană la vârsta de 40 de ani. În ciuda perioadelor cumplite prin care a trecut, Katrine Lunde continuă să performeze la cel mai înalt nivel în handbal.

Prima repriză ștearsă pentru CSM București! Vipers, în control

Meciul din Polivalentă a început foarte complicat pentru CSM București. Vipers a apăsat accelerația încă din start și s-a dus rapid la 5-1, forțându-l pe Adi Vasile la un time-out în minutul 6. Mișcare inspirată pentru că CSM s-a trezit din pumni și s-a apropiat la un gol pe tabelă (4-5) grație golurilor marcate de Neagu și Lazovic, dar și intevențiilor Jelenei Grubisic.

Pe parcursul primei părți, Vipers a avut mai mereu un plus, atât pe tabelă cât și în joc. Spre finalul reprizei, nordicele au luat din nou viteză. Erorile din apărare și lipsa de imaginație pe faza de atac au fost pedepsite de norvegience. La pauza, nordicele au intrat cu 5 goluri avans, scor 14-9.

Repriza secundă a început cu greșeli de ambele părți, drept dovadă că s-au dat doar două goluri în primele 8 minute și jumătate ale reprizei. Apoi, Vipers a reușit să se desprindă decisiv. Mork a dus diferența la 18-10 cu 20 de minute înainte de final.

Căderea! Campioanele europene le-au sufocat pe “tigroaice”

“Tigroaicele” au căzut brusc și inexplicabil și nordicele au știut să profite de fiecare greșeală. Și au fost destule. Faulturi de eliminare efectuate gratuit de Smeets și Dembele, greșeli neforțate, dar și un strop de ghnion care a dus diferența la 9 goluri.

Meciul era gata cu 15 minute înainte de finalul său, la una dintre cele mai slabe evoluții ale CSM-ului din actuala ediție a Ligii Campionilor. Moralul la cote maxime al jucătoarelor de la Vipers s-a văzut în exprimarea de pe parchet, campioanele europene din decembrie continuându-și marșul triumfal și în cea mai tare competiție intercluburi.

Chiar dacă CSM Bucureşti a reuşit să mai facă unele ajustări pe faza de atac, nordicele au reuşit să înscrie la fel de uşor. În ultimul sfert de oră, ritumul meciului a mai scăzut, însă nordicele au păstrat un avans confortabil.

S-a încheiat 29-22 pentru Vipers Kristiansand, la capătul unui meci dominat de la un capăt la celălalt. Din păcate, CSM Bucureşti a contat prea puţin în acest meci care ar putea să o coste locul doi în grupă. Vipers vine tare din urmă şi are doar un punct mai puţin decât CSM Bucureşti, cu patru meciuri mai puţin disputate.

  • 3 înfrângeri la rând are CSM Bucureşti în EHF Champions League
  • 10 meciuri a jucat CSM în această ediţie a Ligii 

 

ADVERTISEMENT