Life

Întorsătură de situație privind averea lui Petrică Mîțu Stoian. Noi probleme apar după moartea artistului

Lupta pentru averea lui Petrică Mîțu Stoian pare să se fi împotmolit din cauza unei concluzii finale privind felul în care a murit artistul. Ce noutăți au apărut?
19.12.2021 | 11:36
Intorsatura de situatie privind averea lui Petrica Mitu Stoian Noi probleme apar dupa moartea artistului
Noi detalii despre ce se întâmplă cu averea lui Petrică Mîțu Stoian. Captură Antena 3/ Youtube
ADVERTISEMENT

La aproape două luni de la dispariția fulgerătoare a lui Petrică Mîțu Stoian, apar noi elemente legate de ce se întâmplă cu succesiunea, știut fiind faptul că artistul a lăsat în urmă o avere considerabilă. Unii o estimează la un milion de euro.

Familia așteaptă experizele medicilor legiști pentru a afla ce a dus cu adevărat la moartea cunoscutului interpret de muzică folclorică oltenească.

ADVERTISEMENT

Din acest motiv, succesiunea întră într-un con de umbră. Asta deoarece familia artistului dorește să știe cu orice preț ce s-a întâmplat cu artistul de a avut acest final tragic.

Succesiunea pentru averea lui Petrică Mîțu Stoian, în impas

Potrivit Antena 3, familia lui Petrică Mîțu Stoian se confruntă cu o altă problemă destul de serioasă. Este vorba tot de averea acestuia. Și anume, organizația care se ocupa de drepturile de autor va colecta bani din acestea și după moartea solistului. Doar că de bani nu se poate atinge nimeni, deocamdată.

ADVERTISEMENT

Banii ce vor reveni din drepturile de autor ale compozițiilor sale folclorice vor fi blocați într-un cont. Vor rămâne acolo până se va stabili cu exactitate cine este moștenitorul legal.

Situația se complică nițel, asta deoarece în luna noiembrie a acestui an, Senatul a trecut un amendament potrivit căruia 70% din sumele nerepartizate în cazul artiștilor decedați ar urma să ajungă la o instituție de stat. Mai precis, la Fondul Cultural Român.

ADVERTISEMENT

Mai multe organizații au vociferat deja cu privire la această inițiativă. Revenind la moartea interpretului de muzică tradițională, aceasta continuă să fie învăluită în mister.

Medicul care îl supraveghea la Clinica Nera a avut și el probleme cu plămânii

Medicul care îl supraveghea pe artist în timpul terapiei hiperbare ar fi avut și el plămânii afectați. Dr. Matei s-ar fi îmbolnăvit chiar în timpul tratamentului pe care i l-a administrat cântărețului.

ADVERTISEMENT

Petrică fusese doftoricit de Bogdan Matei. Despre situația medicului a vorbit recent unul dintre reprezentanții Clinicii Nera, acolo unde Petrică fusese internat.

Într-un comunicat de presă, cei de la clinică au vrut să specifice că doctorul avea pregătirea necesară pentru un astfel de tratament. Replica a venit după ce s-a spus că acesta nu l-a tratat corespunzător pe artist.

„Este medic specialist psihiatru cu activitate de cercetare în biofizica medicală și biotehnologie celulară prin care promovează noi terapii în domeniul oncologic. Predă în cadrul disciplinei Fiziologie din UMFCD.

A susținut cursuri și examene periodice în domeniul asigurării primului ajutor de bază”, au transmis cei de la Clinica Nera, conform spynews.ro.

ADVERTISEMENT