Life

Întorsătură neașteptată la Casa Regală. Prințul Harry are voie să poarte uniforma militară la înmormântarea Reginei

Pentru a o onora cum se cuvine pe Regina Elisabeta a II-a, regretata lui bunică, Prințului Harry i s-a permis să îmbrace uniforma militară.
16.09.2022 | 19:02
Intorsatura neasteptata la Casa Regala Printul Harry are voie sa poarte uniforma militara la inmormantarea Reginei
Prințul Harry are voie să poarte uniforma militară pentru a o onora cum se cuvine pe Regină. Foto: colaj Fanatik/ Hepta
ADVERTISEMENT

Prințul Harry a primit permisiunea de a îmbrăca uniforma militară pentru a onora așa cum se cuvine memoria Reginei. Decizia a fost descrisă drept o „întorsătură”.

Prințul Harry a primit permisiunea de a purta uniforma militară pentru a o onora pe Regina Elisabeta

După ce s-au vehiculat informațiile conform cărora, așa cum a fost și în cazul înmormântării bunicului său, Prințul Philip, Prințul Harry nu va avea voie să îmbrace uniforma militară, s-a produs o întorsătură.

ADVERTISEMENT

O nouă declarație trimisă presei spune că Harry va putea purta la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a costumul lui Blues and Royals, alăturându-se fratelui său, Prințul William și celor șase veri ai lor, în amintirea suveranei.

Cu toate acestea, cât timp va sta de veghe în jurul sicriului, soțul lui Meghan Markle va fi, în continuare, nevoit să poarte haine de civil.

ADVERTISEMENT

Schimbarea a venit la scurt timp după ce un purtător de cuvânt al Ducilor de Sussex a cerut ca atenția să se îndrepte către Regină și nu către ținuta pe care Harry o va purta.

„Prințul Harry va purta un costum de dimineață în timpul evenimentelor desfășurate în onoarea bunicii sale.

ADVERTISEMENT

Deceniul său de serviciu militar nu este determinat de uniforma pe care o poartă și cerem cu respect ca atenția să se concentreze asupra vieții și moștenirii  Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a”, a spus reprezentantul, conform Cosmopolitan. 

De ce nu-i mai este permis Prințului Harry să poarte uniforma militară

Chiar dacă Prințul Harry este un veteran militar, care timp de 10 ani a fost în slujba țării și chiar a participat în misiuni desfășurate în Afganistan, el nu mai are voie să îmbrace uniforma.

ADVERTISEMENT

Atunci când a renunțat la atribuțiile regale, pentru a începe o nouă viață în America, el a fost deposedat de toate titlurile militare.

Totuși, este acceptat să poarte medaliile, ceea ce Prințul Harry a făcut în timpul procesiunii de doliu care a avut loc miercuri, 14 septembrie 2022.

ADVERTISEMENT