News

Intrarea în Marea Britanie se face doar cu pașaportul, de vineri. Care sunt excepțiile

Pașaportul devine obligatoriu la intrarea în Marea Britanie. De când se aplică măsura.
30.09.2021 | 15:53
Intrarea in Marea Britanie se face doar cu pasaportul de vineri Care sunt exceptiile
ADVERTISEMENT

Măsura obligativității pașaportului pentru a călători în Regatul Unit intră în vigoare de vineri, de pe 1 octombrie.

Aceasta este una dintre consecințele Brexit, care a intrat în vigoare în acest an.

Pașaportul, obligatoriu la intrarea în Marea Britanie, de vineri

Așadar, viețile tuturor oamenilor care vor să călătorească în Marea Britanie se vor schimba, deoarece aceștia vor putea intra în această țară doar cu pașaportul, deși înainte ei puteau merge în Regatul Unit doar pe baza cărții de identitate.

ADVERTISEMENT

„Informații importante pentru călătorarea în Regatul Unit de la 1 octombrie 2021. Nu veți putea utiliza o carte de identitate națională UE, SEE sau elvețiană pentru a intra în Marea Britanie de la 1 octombrie 2021, cu excepția cazului în care sunteți scutiți.

Puteți trece frontiera cu Marea Britanie folosind un pașaport valid care ar trebui să fie valabil pentru tot timpul cât vă aflați în Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Vă rugăm să vizitați site-ul web gov.co.uk de ce aveți nevoie pentru a intra în Marea Britanie”, au informat britianicii.

Măsura este valabilă pentru toți europenii, inclusiv pentru minori, și autoritățile britanice au transmis faptul că pașaportul trebuie să fie valabil pe toată durata călătoriei de pe teritoriul acestui stat.

ADVERTISEMENT

Ce persoanele sunt exceptate de la măsura obligativității pașaportului

De asemenea, există și unele excepții de la această regulă, care sunt enunțate tot de britanici. Astfel, este vorba despre situațiile în care:

  • persoana respectivă care călătorește în Regatul Unit are un permis valid de muncă transfrontalier;
  • aceeași situație este și în cazul în care persoana în cauză are autorizația de a călători în scop medical, mai precis pentru a beenficia de îngrijiri medicale;
  • nu în ultimul rând, în cazul în care călătorul deţine un permis familial printr-un program UE prin care se duce în vizită la membri ai familiei sale.
ADVERTISEMENT

În toate aceste situații enunțate mai sus, oamenii pot călători doar cu cartea de identitate, și nu este nevoie de pașaport.

Conform autorităților britanice, măsura aceasta va fi în vigoare cel puțin până pe 31 decembrie 2025.

„Dacă călătoriți în Marea Britanie, trebuie să aveți documentele corecte pe care să le prezentați la granița cu Regatul Unit.

Nu puteți utiliza niciun document pentru a intra în Marea Britanie care nu sunt enumerate aici”, mai anunță autoritățile din Regatul Unit, pe site-ul guvernului.

ADVERTISEMENT