News

Intrus înarmat, arestat la Castelul Windsor. Acolo își petrec Crăciunul Regina Elisabeta a II-a și familia

Un intrus înarmat a fost arestat la Castelul Windsor unde Regina Elisabeta a II-a îşi petrece în acest an Crăciunul. Bărbatul are 19 ani și este în prezent în custodia poliției.
25.12.2021 | 19:41
Intrus inarmat arestat la Castelul Windsor Acolo isi petrec Craciunul Regina Elisabeta a IIa si familia
ADVERTISEMENT

Ofiţeri de la Thames Valley Police (TVP) şi Poliţia metropolitană au fost trimiși pentru a investiga încălcarea zonei de securitate a castelului, care a avut loc în jurul orelor locale 08:30.

Intrus înarmat arestat la Castelul Windsor unde petrec Crăciunul Regina Elisabeta a II-a și familia

Potrivit TVP, un tânăr de 19 ani din Southampton a fost arestat sub suspiciunea de pătrundere ilegală într-o zonă protejată şi pentru posesie de armă. A fost declanşată o anchetă asupra incidentului.

ADVERTISEMENT

„În urma acestui incident este în desfășurare o anchetă și lucrăm cu colegii de la Poliția Metropolitană. Bărbatul a fost arestat sub suspiciunea de încălcare sau încălcare a unui loc protejat și deținerea unei arme ofensive. El rămâne în arest în acest moment.

Putem confirma că procesele de securitate au fost declanșate în câteva momente de la intrarea bărbatului în teren și nu a intrat în nicio clădire.

ADVERTISEMENT

Membrii familiei regale au fost informați despre incident. Nu credem că există un pericol mai larg pentru public”, a declarat superintendentul Rebecca Mears, șefa Thames Valley Police, citată de The Guardian.

Săptămâna trecută, o femeie a fost arestată după ce a lovit în geamul mașinii prințului Andrew și a strigat la el în timp ce trecea prin Windsor, pe parcursul scurtului său traseu obișnuit, de la casa sa din Royal Lodge, pe moșie, până la castel, unde merge să călărească.

ADVERTISEMENT

În luna mai, polițiștii arestat doi intruși, un bărbat, de 31 de ani și iubita lui, de 29 de ani, după ce au reușit să escaladeze gardurile din jurul Royal Lodge.

Regina sărbătorește Crăciunul acesta la Castelul Windsor alături de Prințul Charles și Camilla, Ducesa de Cornwall, după ce și-a anulat planurile tradiționale de a merge la Sandringham, în primul an de la moartea soțului ei, Ducele de Edinburgh.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei, alți membri ai familiei regale au fost văzuți în Windsor în timp ce asistau la o slujbă la Capela Sf. George înainte de a petrece ziua de Crăciun cu regina.

Prințului Charles și Camilla li s-au alăturat, la capela de pe domeniul Castelului Windsor, Contele și Contesa de Wessex și Ducele și Ducesa de Gloucester.

Absența Reginei de la slujba religioasă este o alegere personală și urmează o abordare precaută a evenimentelor publice observată în ultimele șase luni.

ADVERTISEMENT